Новата модна култура: Втората употреба!?

50% от пазаруващите я са хора с доходи над средните
12 дек 2017 20:44, Екип на Bloomberg
41
Новата модна култура: Втората употреба!?
Снимка: Pixabay

Покупателната способност на потребителите има значение, тъй като в икономиките с по-висок жизнен стандарт се купува повече. Това коментира Геновева Петрова, съосновател на Remix, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Не бих казала обаче, че има някакво въздържане от купуване на секънд хенд. Защото това да купиш нещо втора употреба все повече навлиза като култура и на него се гледа все повече като на рециклиране и като на изгодна сделка“.

Петрова цитира и доклад, според който над 50% от пазаруващите онлайн втора употреба са всъщност хора с над средния доход.

„Те търсят изгодната сделка, търсят коректното представяне на продукта (ако има дефект, да бъде описан) и търсят рециклиране, а не толкова на всяка цена тези продукти да се пазаруват от хора, които не могат да си позволят да си купят нещо друго“.

Тя допълни, че има и такива потребители, а втората употреба според нея предоставя за тях възможност да се обличат по-добре и да се обличат от марки, които харесват, без да нарушават бюджета си твърде много.

„Нашата статистика говори, че дори хората, които не са пазарували секънд хенд преди, престрашавайки се да пробват няколко пъти такава покупка, стават сравнително лоялни потребители и са склонни да ги предлагат и като подаръци“.

Съоснователят на Remix посочи, че през 2018 компанията ще се насочи отново към разрастване и пълно възстановяване от щетите, нанесени от пожара.

„Планираме да отворим два нови пазара още през януари в Австрия и Германия и да удвоим тазгодишния си оборот. Така че смятаме да останем най-големия секънд хенд търговец в Централна Европа и вече не само там, но и в Западна Европа“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
27
 
7
 
! Отговори
АбдулАлхазред преди 6 години
Дрехи втора употреба не докосвайте който има трябва да ги изгори всички веднага.Прехвърлят карма от носителя ву този,който ги пипне и са напоени с всичките му болести и лоши енергии.В тях може да се разболееш да умреш или да съсипеш живота и съдбата на семейството изцяло Нещастници носещи и продаващи втора употреба са демони и те убиват хората.След изгаряне се чете молитва вкъщи за защита и здраве 1г защото си нечист и Ангела на Смъртта витае в дома ти.Втора ръка идват от мъртъвци.Пазете се
18
11
 
16
 
! Отговори
ДО 17 преди 6 години
Това е проблемът, все още има твърде много комплексирани и прости хора в тази страна, които като истински парвенюта (макар и с 5 лева в джоба) биха третирали някой, като човек 'втора класа', само защото носи дрехи втора употреба. В много случаи човекът е по-стилно и чисто облечен от тези хора, но вродената им комплексарщина, че идват от бедна страна, не им позволява да носят секънд хенд дрехи.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дънки и ризи бих го приел, ама слипове...,ако ще и на най-скъпарската марка да бъдат и да са минали най-доброто обезпаразитяване, химическо и т.н., не бих си сложил.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуменТогава не се чуди ако хората те възприемат като втора класа, третират те като трета класа и ти плащат като за четвърта класа човек
15
0
 
3
 
! Отговори
Монтьор преди 6 години
До С.Искаш да кажеш, че са й обърнали ...., пардон превъртели километража?
14
8
 
12
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Купувам редовно дрехи втора употреба.Но не от рекламирания магазин(сайт)Дънки,ризи,бельо с етикета и опаковката!На смешни цени!Дънки ,маркови,с етикета = 4.80 лв.Риза,маркова,с етикет,100% памук = 3.60 лв.Бельо,мъжко,слип,Джеронимо,с етикета и опаковката = 1.80 лв.Бельо,тениска без ръкави,Джеронимо,с етикет = 2.40 лв.Коментара е излишен.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Има магазини с нови дрехи на нормални цени. Въпросът е че българина иска да е марков и затова пазарува друхи втора употреба.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От този Remixbg се подиграват с хората. Пуловер втора употреба се продава на цена от 95 лева.За тези пари ще си купя нов пуловер.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е страната на втората употреба - дрехи, коли, телефони
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ново чайна-майна рециклаж от бутилки от сметищата на сносна цена. Че и детското е масово пластмаса, там може да е нова поне, дано, ама..
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всичко е втора употреба ,първо качество!
8
21
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Купуват дрехи втора употреба тези с кола трета употреба, живеещи в жилище четвърта употреба с жена/мъж пета употреба.
7
3
 
24
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 6 години
Продавам много изгодно презервативи втора употреба. За количества отстъпка. Пишете на лично.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седят двама "бг гъзаря" на един бар в слънчев бряг и гледат един швед толкова пиян че чак се изпуска в гащите. Единия гъзар вика на другия:-виждаш ли ги тия *** на тоя? Като ги изхвърли ще си ги купя от килото!-аааа брат ти си мега гъзаря!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ала балаЗависи за кой пазар са, ако са за САЩ е едно качество, ако е за България друго, но и двете са произведено в Китай .
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В магазините втора употреба има дрехи на известни марки , които са и уникално качество! Купих си палто на DKNY за 27 лв ,което изглежда страхотно и не е мръднало 3 години. Нищо общо с китайските *** по магазини.
3
5
 
32
 
! Отговори
С. преди 6 години
И аз повлиян от модата, си взех жена втора употреба, но се оказа трета... четвърта... че и повече употреба....Та... не ми ги хвалете тия работи!
2
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм достатъчно богат за да купувам ***!
1
2
 
49
 
! Отговори
Ала бала преди 6 години
Ако имаш пари,смисълът е само ако можеш да купиш нещо с антикварна стоиност(при дрехите не знам как се казва).Ако нямаш средства-то е друга работа.Е,има и още нещо-новите дрехи като цяло са китайски,а във втората употреба се намират неща,които ги надживяват многократно.