Лято 2018: Български студенти – на работа в Германия

Последен срок за прием на документи - 23 януари 2018 г.
21 дек 2017 12:23, Анисия Иванова
15
Лято 2018: Български студенти – на работа в Германия
Берлин. Снимка: БТА

През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия, съобщават от Агенцията по заетостта.

По инициатива на Агенцията по заетостта и във връзка с покана на Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон, в бюрата по труда в градовете с висши училища или клонове /филиали на висши училища, започва приемът на документи.

Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

Студентите, желаещи да се възползват от възможността да работят в Германия през следващото лято, трябва да подадат заявление в свободен текст на български език до 23 януари 2018 г. Мястото на подаване е бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани и студенти в български висши учебни заведения, да са на възраст между 18 и 35 години и да са редовна форма на обучение. Младежите трябва да не са последен курс на семестриално обучение, да имат добри познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език) и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

В заявлението си те трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 /три/ години, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.

Документите ще бъдат предоставени на германските работодатели, които ще предадат поименно избраните от тях студенти директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в Бон.

Подробна информация може да бъде получена в Информационния център на Агенция по заетостта на тел. 02/980 87 19 или в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изброените предложения за работа германците да ги предлагат на близкоизточните си "приятели" който посрещнаха с меченца.Нали за работа ги извика танте Меркел или работата им е само да обарват немкините по площадите.Докога ще лежат на социала,а няма да си го изработват?
13
0
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
а тека налявай се на германия че си бг гражданин а на своята родина не се надявай учат всеки един гражданин на бг да си продаде родината и да стане бял роб
12
3
 
5
 
! Отговори
Свеж комсомолец преди 6 години
А пък аз, аз, аз много искам на бригада у мое любимое государство! Знаете ли за някакъв начин или само у Германия и САЩ има желаещи. У Россия воздух хорошей, водка тоже, а девöчки ебливъй с екстрами - СПИН, сифилис, губками и т.д.
11
2
 
5
 
! Отговори
ямх до щщд преди 6 години
Да подигравка е но ще ме разбереш ли на немски като ти кажа че *** в женската тоалетна е останал без хартия и провери Seife bitte. A?
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като студент бях на 2 бригади в САЩ. От четвърти курс започнах работа по специалността си и от тогава 8 години градя кариера. Работих по проекти и във Великобритания, и в Германия, и в САЩ (програмист съм). В момента съм тук, но често пътувам. Няма лошо човек, докато не е завършил, да положи малко черен труд. Но, завърши ли, ако не работи по специалността си, трябва да се замисли сериозно какво ще постигне в живота си. Разни сервитьори, чистачи и подобни мързелаци са жив пример за падение.
9
5
 
12
 
! Отговори
с 50 % данъци преди 6 години
върху заработката - да бачкат яко да хранят *** ислямски заселници в Германистан
8
6
 
15
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Ако искат да помогнат на българските студенти да им предложат платен стаж по специалността в някои фирми. Защо му е нужно на някой да е учил три години немски за да държи метлата?! Това прилича на подигравка!
7
3
 
11
 
! Отговори
с 50 % данъци върху преди 6 години
До Анонимени черно мигрантско пръстче в ***, не мерси
6
2
 
10
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Малко спомен: Единствените, които искаха "бежанци" в Европа бяха Германия. Но условието беше, те да "вземат" това, което им хареса, а останалите да ги приютят останалите страни в Европа....
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През лятото на 2018 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия"Тарамбуките на Меркел нещо не щат да бачкат, а?
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един професионален чистач там взима 13.50 евра на час ...
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 1Кое му е киселото?Че не можем да се уредим да сме чистачи и миячи?
2
10
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
високото грозде е кисело нали :)
1
4
 
19
 
! Отговори
чист ариец преди 6 години
Mи да! Трябва някой да работи та да храни гостите на Меркел.