Ще успеят ли каталунците да съставят правителство?

Не се знае дали няма пак да бъде повторен сценарият от есента
22 дек 2017 21:00, Екип на Bloomberg
10
Ще успеят ли каталунците да съставят правителство?
Снимка: Reuters

След изборите в Каталуния вчера (22 декември) много от страните смятат, че са спечелили. Да, сепаратистите запазиха мнозинството си, но изгубиха 2 места. Също така за първи път на избори в областта от 80-те години насам не печели националистическа формация.

Това коментира ръководителят на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) Франсиско де Борха Ласиерас в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Според анализатора въпреки че индепендистите имат мнозинство, не е ясно дали ще успеят да съставят правителство.

При условие че успеят, не се знае дали няма пак да бъде повторен сценарият от есента и размириците в автономната област, или може да се стигне до консенсус между Барселона и Мадрид.

Проблем обаче е и това, посочи Ласиерас, че и правителството на Мариано Рахой не е наясно със следващите си ходове. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми дали ще съставят или не. винаги ще са по - добре от нас~
6
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
СТРАННА МИСЪЛ МЕ "ОСЕНИ ": ДАЛИ В КРРААЛСТВОТО ИСПАНИЯ СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ФУТБОЛ ОТКОЛКОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ...НЯМАМ ПРЕДВИД- ЧА-ЧА-ЧАСТНОТО !!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Историчка преди 6 години
до 6-ти България започва да върви надолу след безразсъдните решения на цар Фердинад за Междусъюзническата и Първата световна войни и последващите Войнишко и Септемврийско въстания, терора на монархо-фашистите 1925-44 години. След това и комунистите не остават по-назад, но изпълняват съюзническите решения за Народен съд, правят престъпна колективизация, но премахват монархията. А и днес има за съжаление студена гражданска война между БСП и СДС, която се тушира добре от ГЕРБ.
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни интересува!
3
3
 
11
 
! Отговори
Историчка преди 6 години
Въпросът не е толкова за независимост, колкото за формата на управление - референдум за републиканска форма на Испания. А това най-много дразни монархо-франкистите и не искат да го признаят, а дават присъди по 30 години. А ние сме ги галели нашите царски офицери с присъди от 5-6 години за противоконституционна дейност за престъпната ни монархия. Става доста интересно от историческа гледна точка.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!!!!!АКО НА ИСПАНИЯ НЕ ИМ ХАРЕСА ПАК ЩЕ ГИ АНУЛИРАТ И ПАК ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ!!ПРОБЛЕМА Е , ЧЕ НАД 90% ОТ КАПУТАЛУНЦИТЕ СА ДЖИБРЕ И ДЖИБРЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ!!! ТЕ ИСКАТ ПАРИ НЕ СВОБОДА!
1
1
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Ще.