Австрия не иска бежанци, а те - България или Унгария

Новият канцлер във Виена е против приема на мигранти
24 дек 2017 08:27,
88
Австрия не иска бежанци, а те - България или Унгария
Снимка: Reuters

Австрия се противопостави на квотите за разселване на бежанци в Европа и обяви, че това пречи на ЕС.

"Принуждаването на страните от ЕС да приемат бежанци не води Европа към напредък. Дискусията няма смисъл", заяви новият австрийски канцлер Себастиан Курц в интервю за "Билд ам зонтаг". "Мигрантите, които се насочват към Европа, не искат да отидат в България или Унгария. Те искат да отидат в Германия, Австрия или Швеция", допълни той, цитиран от БТА.

Още по темата

Докато беше външен министър, Курц критикуваше решението на германската канцлерка Ангела Меркел да приеме в страната си над един милион мигранти през 2015 година. След като зае поста австрийски канцлер тази седмица, управлявайки в коалиция с крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), той застана на страната на централноевропейските страни, които се противопоставят на подкрепяните от Германия предложения за разселване на търсещите убежище в ЕС.

Вместо да се влагат усилия в една провалена според него политика, Курц призова ЕС да подкрепи, "може би с военна сила", усилията да се окаже помощ на мигрантите в родните им страни или в съседни страни.

"Ако това не е възможно, трябва да им се окаже помощ в безопасни райони на техния континент", добави той. "ЕС трябва да помогне на това, може би дори да го организира и да го подкрепи с военна сила", смята новият канцлер.

От публикуваните откъси от интервюто не става ясно каква военна подкрепа предвижда Курц, но европейски лидери вече са предлагали ЕС да участва в мироопазващи операции за стабилизиране на конфликти в Африка.

Курц призова и да се коригират проблемите в имиграционната политика на ЕС, отбелязва ТАСС, цитирайки интервюто във в. "Билд ам зонтаг". Според него в момента границата между предоставяне на убежище и икономическата миграция са напълно размити.

Курц напомни също, че вследствие на миграционната криза, в Австрия са пристигнали множество хора, които според него са "закърмени с антисемитизъм". "Тук не може да има място за подобни възгледи", подчерта той. Според новият канцлер ислямът има отношение към Австрия и в страната живеят над 700 000 мюсюлмани. "Но политическият ислямизъм няма място в Австрия", заяви той.

Освен това Курц смята, че предвид значителните нарушения на правата на човека, Турция няма място в ЕС. "Не искам да приема, че ЕС наблюдава това и се преструва, че нищо не е станало", заяви той. "Според мен Турция, особено предвид политиката през последните години, няма място в ЕС", подчерта той в интервюто, цитирано от ТАСС. Той добави, че би било честно да се прекратят преговорите с Анкара за присъединяване, но отбеляза, че в момента мнозинството в ЕС не подкрепя тази идея, макар че изрази оптимизъм, че това ще се случи през идните години.

Според него "Турция се опитва да окаже значително влияние на турската общност в Австрия, Германия и други страни и да попречи на интеграцията на турците".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Башар Асад е законен президент на Сирия.Опозицията на Асад са терористи и убийци!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Афганистан, Бангладеж, Пакистан, Египет, Судан, Мароко - всичко е Сирия, защото всичката *** идваща от там се представя за сирийци.Асад трябва законно да предяви териториални претенции за земите населямани от милиард мюсюлмани. Представители на всичките тези народи се обявиха за сирийци за да дойдат да лежат на помощи и да насаждат исляма. И кой ги финансира? Всички сме наясно, но си траем.
77
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Капитализмът е в системна криза, цялата банкова и финансова система ,която се крепи на лихвата, скоро ще се срине.5 % от населението в света притежава над 95 % от парите и ресурсите.Това няма да продължава вечно.Капитализмът се е изчерпил, защото генерира социално неравенство- бедни и богати хора , бедни и богати страни.
76
0
 
12
 
! Отговори
Неонац преди 6 години
Австрия и Унгария за разлика от Германия стоят над интересите на една шепа едри капиталисти които имат нужда от евтина работна ръка
75
2
 
7
 
! Отговори
Dzver преди 6 години
Надявам се и в България скоро да изберем достоен човек, който ще защитава интересите на родината си, а не чужди.
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От публикуваните откъси от интервюто не става ясно каква военна подкрепа предвижда Курц.."Е как да не е ясно!С помоща на военните нашествениците да бъдат изгонени от Европа.Жалко,че до сега Курц не е разбрал,че турците нямат интеграция.
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата истина е, че разбраха, що за стока са арабите. 80% от тях не стават за нищо. Нито им се работи, нито им се учи езика с цел интеграция. Какво да очаквате от хора, които напускат и изоствяват възрастните си родители по време на война?!?
72
0
 
7
 
! Отговори
Точка преди 6 години
Щом аз съществувам,значи има Бог.А който не вярва значи не му е дадено
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм, че и този като нашите педроидиоти не е и помирисвал армия, но иначе е за военна намеса...
70
2
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Преди 2 г. точно Австрия заплашваше Източна Европа стс санкции и спиране на фондове, ако не приемаме ислямския башибозук. Помните ли що критики и обиди отнесоха унгарците точно от правителството, в което участваше Курц, ме им подхвърляли храната, че не им я поднасяли на тепсия и прочие ислямофилска толерастки глупости. Опря ножа до кокала к зареваха друга песен- типичната фурнаджийска лопата.
69
2
 
5
 
! Отговори
Зигфрид преди 6 години
Капитализмът се разлага от повече от 100 години.За това време се появи комунизмът , разложи се и умря.Най-големите врагове за Маркс и Енгелсбяха опортюонистите - Август Бебел,Карл Кауцки ,Едуард Бернщайн и д-р. Т.е. така наречените социалдемократи .Те бяха предатели на пролетариатаи марксизма .Но сега Германия , Швеция , Норвегия ,Дания., Австрия а и почти всички Западно Европейски страни вървят по този път.Явно това е бъдещето - хибрид м/у капитализъм и социализъм.И много силна социалнасис
68
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Империализмът е висш и последен стадий на капитализма.Империята САЩ се разпада, крайно време е !
67
1
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До РеалистИсус казва " ............Тома ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали".........Горко томува, комуто се явя"
66
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Американците не са стъпвали на Луната, има доказателства за това.Това е една от многото лъжи на НАСА.
65
11
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 54 Никола Вапцаров го е казал съвсем простичко : Разстрел и след разстрела червеи...Какъв госпот те гони бе ненормалник. Американците на Луната стъпиха , ти ми приказваш глупости. По вероятно е да има извънземни защото има такива признаци , от колкото някакъв идмислен БОГ.
64
1
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Най после нещо положително от това че сме най бедни в Европа.
63
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВАз ще кажа, че Борисов не е национален предател!
62
1
 
11
 
! Отговори
Teodora преди 6 години
Bravo!
61
0
 
33
 
! Отговори
22222 преди 6 години
То май като дойдат в Европа 5 - 10 млн. бежанци от Африка и Азия, естествено е конфликтите от Африка и Азия да се преместят в Европа.
60
4
 
63
 
! Отговори
месара преди 6 години
"бежанците" в Германия при другарката меркел, тя ги покани, тя да си ги отглежда! никоя държава не ги иска, ние също, стига с тая фалшива съпричастност и хуманитарност!