Група от експерти вече са по петите на фалшивите новини

"Не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини"
Обновена: 20 яну 2018 16:38 | 20 яну 2018 15:45,
152

Работна група за фалшивите новини вече е сформирана и работи. Това каза в интервю за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR еврокомисарят Мария Габриел.

Подадени са 350 кандидатури, от които са избрани 40 експерти. През месец март се очава те да излязат с конкретни предложения.

"Медийната грамотност стои много високо в моите приоритети. Работните групи ще се концентрират върху три измерения в борбата с фалшивите новини. Най-напред е необходима дефиниция. Трябва ясно да очертаем периметъра на този феномен, защото към днешна дата нямаме общо определение на ниво Европейски съюз и не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини", посочи Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като я слушам, си личи че е минала терапията за промиване на мозъци. А сега иска и нашите да промие. Убеден съм обаче, че това е абсурд. От понеделник започвам ежедневно да повтарям на децата си, че ЕС е диктатура и еврокомисарите са античовеци. Започнете и вие. Ние сами си градим бъдещето, а тези *** са тук за да ни пречат.
93
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тия ще се борят срещу нещо, което още не са дефинирали :))))))) Само кухи фрази, заучени сложни думички, все едно е на трибуната на партиен конгрес. Не чакайте работа от такъв човек. Тази мацка няма един ден трудов стаж.
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази ли ще е новия Гьобелс? Нали знаете, че жените и на малкия пръст на мъжете не могат да се мерят? Я по - добре назначете някой мъж да ви произвежда лъжите и пропагандата. Поне ще свърши някаква работа.
91
1
 
27
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Начи ще назначим 40 експерти на 10 хил евро заплата и сега мога да ви кажа как се определят фалшивите новини - ако новината идва от Русия ще бъде обявена за фалшива. Верно е само това което пишат в Дойче Веле и Ройтерс и СиеНеН и БиБиСи.Като едно време, само дето местата на Правда и СиЕнЕн са разменени
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако един от борците с фалшивите новини е брата на Марчето (от видеото) то няма да ме изненада нивото за желание за справянето с проблема. Меглето Кунева -Пръмов и тя като беше еврокомисарка се бореше глобулите да не вземат лиценз и само ментелите да скубят .И после кунева стана министърка .Тъй че очевидно и марето някой ден ще търка българска банка (столче в НС)в някое правителство! От европата ги спущат кой да комадва нас див/ац,ите
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ме прощават младите европейци, но с малки изключения, повечто са като таз булка.Тези полиглоти, ако нямат опътване на няколко езика, не могат да си намерят зад-ника.Да са живи и здрави емигрантите, да им го избършат.
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава да закриват всички медии. Няма независими медии в ЕС, а и навсякъде по света. Независима е тази медия, която потвърди, че САЩ създаде И.Д и Ал Кайда.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ти си първата фалшива новина !
86
0
 
15
 
! Отговори
Луди преди 6 години
Хехей, чак някакви направления, че срещу учените, че в социалните мрежи... Чак ни го представя като някаква позитивна и животорешаваща новина, че щели да цензурират всичко в публичното пространство, за наше добро. Тоя свят е откачил напълно.
85
0
 
10
 
! Отговори
noname преди 6 години
Госпожата или госпожицата като е компютърен експерт да обърне основно внимание на крипто-вирусите и техните производни :крипто парите- биткойн.И двете крипто измами водят до загуба на лични данни и средства. Но много ме съмнява да е компетентна в тази област.Поредната калинка със заплата в евро.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е въплащение на самата богиня Мая-богинята на привидността.Брахман е нети нети, сестро и ти не си онази, която ще постигне Брахман,Бога ми!Бъди си фалшива, всичко е фалшиво на този свят!
83
1
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ДАЛИ НЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЬЮЗ !!! ЕДНИ ХОРА СЕ УРЕДИХА С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И НИ ЗАЛИВАТ С ЛЬЖИ ВИДИТЕ ЛИ КОЛКО СМЕ ДОБРЕ !!!!! БРАВО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЧЕ ИЗЛИЗА ОТ ТОЗИ ФАЛШИВ СЬЮЗ !!!!
82
1
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
какьв еврокомисар може да бьде тази дропла!!!!! измислена калинка !!!!
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един виц от соц-а:отишли нагаждачи при Т.Живков и го помолили,след като е изказал ценни мисли във всички облсти,не може ли да каже и за единствента област в която не е казал,математиката.Т.Живков се подсмихнал и казал:Пишете, ТОДОРЕМА: Всяка крива,успоредна на линията на партиятата,е права!Я кажете,не се ли покрива линията на ЕС,с линията на партията от тодоремата на Т.Живков?Да виждате някаква разлика от тогава,освен изтърбушената икономика и забягналия народ?
80
0
 
0
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Фалшивите с глоби, незаконните с наказание!Това е Pro Bono съвет!
79
8
 
5
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Хубава новина ,а ако направят и група която да следи медиите кои умишлено манипулират електрората ,то ще бъде перефектно . Стига тази група да работи по тези направления за които говорят ,че е създадена ,а не да започнАТ да гонЯТ "вещици" .
78
1
 
27
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Под прикритие на "борба с фалшивите" новини, ще върлува есесовска цензура. Подобно както под прикритие на "защита правата на жените" се целят привилегии за "третия пол" и потискане на нормалните хора.
77
1
 
29
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Единственото вярно в тази новина е, че ще има група, която ще получава пари. Другото за групата и т.н. е фейк
76
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшив еврокомисар ще бори фалшивите новини? Я кажете кога Мимето е получила лиценза си по кибер сигурност и цифрови технологии?
75
0
 
26
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
Всички новини за това че е ползвала с години общински апартамент на практика без пари, при това получавайки хиляди на месец допълнително към тлъстата 'европейска заплата' - за покриване на 'жилищни нужди' - са абсолютна Фалшива Новина! Нали така?