Група от експерти вече са по петите на фалшивите новини

"Не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини"
Обновена: 20 яну 2018 16:38 | 20 яну 2018 15:45,
152

Работна група за фалшивите новини вече е сформирана и работи. Това каза в интервю за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR еврокомисарят Мария Габриел.

Подадени са 350 кандидатури, от които са избрани 40 експерти. През месец март се очава те да излязат с конкретни предложения.

"Медийната грамотност стои много високо в моите приоритети. Работните групи ще се концентрират върху три измерения в борбата с фалшивите новини. Най-напред е необходима дефиниция. Трябва ясно да очертаем периметъра на този феномен, защото към днешна дата нямаме общо определение на ниво Европейски съюз и не бива да смесваме незаконното съдържание с фалшивите новини", посочи Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната високоплатена и силно наведена Калинка! Аз пък искам да знам кои са фалшивите комисари!
33
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към новосформираната медийна цензура от Брюксел можем да добавим и предложението на една латвийска евродепутатка да се наказва всеки, който е изказал негативно мнение за ЕС, и нещата започват силно да заприличват на един режим, на който ЕС се противопоставя (само на приказки) от десетилетия.
32
0
 
32
 
! Отговори
факт преди 6 години
Акъла на нашата комисарка е колкото на замразено пиле. Набутаха ни поредната връзкарка, дето за нищо не става.
31
0
 
39
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Борба с фалшивите новини се води само от режими представящи фалшива истина.ЕС, явно върви в посока отнемане суверенитета на държавите, на местните медии и концентрирането на властта в Брюксел, а няколко медийни гиганта получават монопола върху истината. Г-жа "Истина", която е еврокомисар по цифровизацията, и разбира се няма нужното за това образование, поде кампания срещу фалшивите новини, въпреки, че и за това няма нужното образование. Въобще Европа на калинките.
30
0
 
22
 
! Отговори
гого преди 6 години
те просто нищо няма да правят и след два месеьа ще изкарат един доклад псевдо анализ, в койти ще кажат как проруски сайтове вкарват фейк нюз ин Бг.
29
0
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Мария Габриел- омъжена за една тъмна *** фигура дърпаща конците в Брюксел- Мария Габриел - ревяща за да приемем Истанбулската Конвенция- И тя се пише българка- странно създание говорещо през зъби и гледащо с лукави очички - мислещо си че в Бг живеят само глупави хора !!
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврокомунизъм в действие.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dnes.bg извършва хакерски атаки към потребители в мрежата,ще трябва да бъде доложен в ЕК!!!
26
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създава се "Център за цензура", но не го наричат с истинското име. Ползват фалшиви имена за новите органи по цензурата. Както демокрацията се оказа фалшива новина, прикриваща капитализма и олигархичен режим на управление. Пазарната икономика е фалшива новина, прикриваща картелната икономика.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се сещам за една камара фалшиви новини- че всичко в ЕС е на 6, че бежанците и тероризма нямали нищо общо, че цяла Европа прегръщала идеите на Брюксел, че атентатите нямали терористичен характер и че извършителите им били луди отшелници... Проблемът е, че източникът на тези новини е централното ръководство на ЕС, което надали ще бъде подложено на филтриране. Защо ли съм твърдо убеден, че в категорията на фалшивите новини ще влязат всички новини, които не са минали полит одобрението на Брюксел?
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е възможно да спрат нищо.. Доста хора знаят руски..
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, "ако искате проблема да не се реши, създайте комисия" - цитирам по памет.---Намерете в нета и гледайте "Военна тайна" на Игор Прокопенко от днес 12:30ч.
22
0
 
30
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ало тази чува ли се какво приказва? Голяма част от медиите са частна собственост и тя ще им казва какво да пишат? А къде е правото на свободно слово? Всеки има право да пише каквото си ще,а читателят ще си преценява кои новини са фалшиви...Може да се създаде група от експерти,които да обясняват на хората,как да различават истинските от фалшивите новини,но не и да се месят в тяхната работа. За да бъдеш сигурен,че дадена новина не е фалшива трябва да се проверява от няколко независими източника.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нужда, да. Супер много са фалшивите новини!
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред очите ни се разиграва грубо потъпкване на свободата на информацията при това с главното участие на Брюксел.
19
0
 
26
 
! Отговори
да бе преди 6 години
ЕС с бързи темпове догонва времената на СССР и соц лагера. Тотална цензура и само партийната (брюкселската) линия е правилна, вярна и истинна, другото е фалшива новина.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, нужна е дефиниция и аз, въпреки, че не съм сред одобрените 40 "експерти", ще ви предложа нужната ви дефиниция - Фалшива новина е тази новина, която не ни (на ЕК, ЕП и други евро институции) харесва.За най-ефективно справяне с новините които не ви харесват (фалшивите новини), предлагам да ги триете от всички платформи без обяснение, а вестниците които напечатат такава новина, да раздавате на пенсионерите за разпалки. Които пък ги правят тези новини - на кол, за назидание. Слава на Демокрация
17
0
 
25
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Хаха това също е фалщива новина в кабинетът на Борисов няма експерти има само парашутисти
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз знам руски и фарси дреме ми на шмайзера ...
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е за награда Тръмп за фалшиви новини.