Воаяжът на евроделегат у нас – 560 лв., дневно. 25 хиляди идват!

До 100 лв. на човек излиза вечерята, а нощувката до 260 лева
12 фев 2018 07:10,
35
Воаяжът на евроделегат у нас – 560 лв., дневно. 25 хиляди идват!
Снимка: flckr

Около 560 лева на ден излиза издръжката на един евроделагат, който идва у нас за събитията около българското председателството на ЕС. Това показват данните от нова обществена поръчка, която ресорното министерство е обявило по неотложност.

Тя е на стойност 600 000 лева и е за организиране на събития, хотелско настаняване на делегатите, вътрешен транспорт, кетъринг – от кафе-паузите до вечерите, през сувенирите, които всеки получава като подарък, до посещения в музей.

Максималният брой участници за едно събитие е 200 души. Така крайната цена за нощувка със закуска на чуждестранните гости не трябва да надвишава 260 лева на човек. Цената на вечерята за единичен куверт ще е до 100 лева, а обядът – 50 лева. При консумация от бюфета сумата не трябва да надвишава 50 лева. Кафе-паузата пък трябва да минерална вода, кафе, чай, мляко или сметана, безалкохолни напитки, дребни сладки и соленки.

Това се полага на всеки делегат или друг гост, като сумата е 10 лева на човек. Когато става дума за събития в чужбина, то цената е до 20 кинта. По време на дадена конференция всеки участник трябва да бъде регистриран и да получи презентационни материали, които пък не може да надвишават 5 броя за всеки участник и са с обем до 15 страници всеки.

Крайната цена за тази услуга е по 20 лева на човек. За слушалките за превод пък ще отидат по 8 лева за една бройка. Всеки делегат получава подарък със сувенири при посещението си в България, като това ще коства до 80 лева.

Ако в програмата е предвидено посещение на музей, галерия или други забележителност, то цената е до 20 лева на човек.

В поръчката са заложени и други разходи, като например осигуряване на екскурзовод с английски език до 200 лева на ден, общо 750 лева на ден за вътрешен транспорт у нас и наем на автобусите, както и между 2000 и 3000 лева на ден за наем за залите за конференции, около 1200 лева на ден е техниката за симултанен превод с една преводаческа кабина.

Крайният срок за подаване на оферти от страна на фирмите изтече, но все още не е обявено колко компании са кандидатствали и коя от тях е победител, пише "Монитор".

Всъщност страната ни задели общо 150 млн. лева за БГ председателство, по 50 млн. лева за трите години от 2016 до 2018-та, като това включва и предварителната подготовка и обучението на чиновниците, през ремонта на НДК, до системите за сигурност и акредитация на делегатите.

По време на председателството ще се проведат 300 срещи в България, 1500 срещи и заседания на най-високо експертно ниво в Брюксел и Страсбург. Очакват се 25 000 гости да посетят България за тези 6 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз за n-ti път ще кажа, че от Европредседателството ще имаме повече негативи, отколкото позитиви за страната. Първо-няма да спрат да ни натискат за Истанбулската конвенция, второ-Шенген през крив макарон, трето, ползват ни за пощенска кутия в западните балкани и наш Бойко си въобразява, че някой го слуша там, четвърто-ще ни насъскват да правим някое и друго изказване в стил Плевнелиев срещу Русия и накрая ще изхарчим за всичко това маса народни пари, които можеха да се дадат в други сфери.
28
1
 
6
 
! Отговори
Мюмюн преди 6 години
Това, което получаваме от ЕС "в повече" директно отива в мафията(усвоителите), и а прави по-силна да мачка неудобния/обикновен човечец. На кратко: вноската ни в ЕС от данъците отива в мафията. ЕС и еврофондовете са бич за тая страна и ще я погребат!
27
0
 
7
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Това, което получаваме от ЕС било много повече, но кой го " усвоява" - това пак са държавни чиновници. Защо министерският съвет не публикува точна информация за получени и изразходвани средства по еврофондовете - на достъпно за народа място и на разбираем език.
26
0
 
10
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Да бяхме използвали тези 150 000 000 за нещо наистина полезно, а не за издръжка на евротъртеите, които за нищо не служат, освен да дрънкат празни приказки.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и един пенсионер в България прави същите дневни разходи за себе си. Особено след като патриотите дойдоха на власт и пенсионерите тънат в охолство и благополучие.
24
0
 
1
 
! Отговори
Лил преди 6 години
До гербист-патриотБравооооооооооо на този ,който се представя като "гербист-патриот" и разлайва кучетата...Някои "хора" ги бива за това идеално!!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Представлението, което ни изнесоха в НТ "Иван Вазов", беше много показателно за тези т.н. Европейски политици. Да се чудиш дали са алкохолици, със вродено или старческо слабоумие или просто са страхотни артисти. Затова Великобритания ги натири. Омръзна им да ги хрантутят. Скоро ще ни пратят и проверяващите по *** идеологията. И тях ще хрантутим. Да се готвят *** да ги обслужват. Отврат!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много съм кахърна. Знам само няколко ресторанта в София, където вечерята излиза около 100 лв на човек. Как ще успеем да поемем 25 000 души? Спешно трябва да построим нови ресторанти или да вдигнем драстично цените в съществуващите, не може така!
21
2
 
16
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
Такова е счетоводството в правната школа на Боко Тиквата проста, неграмотна, тлъста и нагла. Нали си го избирате и Ен на брой пъти громи ***. Приятен ден, *** мат'риал.
20
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 6 години
На това място румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?", а руснаците - "Сталина на вас нет!".
19
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издръжката на един дребен еврочиновник на ден струва повече от един пенсионер за три месеца или детските надбавки на дете за една година. Само си направете сметката кой е по-важен!
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гепаджийте построиха социализЪма по време на "демокрация"
17
1
 
44
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
Всеки евробюрократ получава и по 304 безотчетни евро на ден (608 лева). Което прави издръжката му 1168 лева на ден. При 341 лева месечна пенсия в България, един "европеец" харчи на ден пенсиите на 3 и половина пенсионери.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чуства се инфлацията . преди *** секс беше 150 лв. стана 200 лв. сега обявите нощем са на 300 лв.
15
3
 
47
 
! Отговори
Gopeto преди 6 години
560х25000=14 000 000лв. Те ще дойдат за миним 2 дни,което значи още 14млн. , общо стават 28 000 000лв! Голяма част от тях ще дойдат по няколко пъти, което значи,че ще похарчим поне едни... 35-40млн. лева!!!Е майка му стара, трябва ли всяка коледа да пускаме смс-и за болни деца,вместо да построим една супер оборудвана болница и да си ги лекуваме навременно и тук?!?!Малоумщина без край!
14
3
 
37
 
! Отговори
Питам преди 6 години
След един такъв разкош, как ще убедим евродепутатите че сме бедни?
13
4
 
46
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Трябва да са доволни, все пак взимат залъка директно от устата на сирачета, пенсионери и социално слаби семейства! Зада може един депутат няма значение дали евро- или роден да се наплюска кат пpace, гладуват 500 пенсионера. Ако на това се оплаче някой - евалата - става за президент, цар и премиер едновременно!
12
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До амиБългария получава повече отколкото дава на ЕС, точно ти *** не плащаш нищо на никого..
11
4
 
29
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
10
3
 
11
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Яжте пенсионери !!!!!!!!