Никой в ЕС не може да мине без вноса на мигранти

България 16-та по раждаемост в Европа, води по млади майки
28 мар 2018 21:27, Екип на Dnes.bg
34
Никой в ЕС не може да мине без вноса на мигранти
Снимка: Pixabay

Нито една европейска държава не може да задържи броя на населението си без внос на мигранти. Това става ясно от данни за раждаемостта в ЕС, публикувани днес от европейската статистическа агенция Евростат.

Дори Франция и Швеция, които имат най-висока раждаемост, съответно 1,92 и 1,85 деца на жена, са далеч от индекса 2,1 раждания на жена, който позволява възпроизвеждане на населението.

Въпреки, че е сред страните с най-бързо намаляващо население, България не е сред последните по раждаемост в ЕС. Тя се подрежда 16-а от 28 държави с 1,55 деца при средно за ЕС 1,6.

След нас са страни като Гърция, Италия, Португалия и Испания. В първата петица по раждаемост освен Франция и Швеция, още са Ирландия, Великобритания и Дания.

От новите държави членки, най-добре с подмладяване на населението се справят Латвия, Литва, Румъния, Чехия и Естония – всички с над средните нива за ЕС. Най-ниска в Източна Европа е раждаемостта в Полша.

Евростат пресмята, че средната възраст, на която европейките се сдобиват с първо дете е 29 години. Тук България води класацията с най-млади първескини – 26 г.

България води и по брой на тийнеджъри майки – 13,6%, където отстъпва само на Румъния (14,2%).

Евростат уточнява, че от жените с деца у нас 51% спират след първото, 37% след второта и само 7,8 и 4,7 на сто имат по три и повече деца. Средно в ЕС над 12 на сто от жените имат три, а 6 на сто четири и повече раждания, съобщава статистическата агенция.
 

Четири деца във Финландия има всяка десета жена и приблизително по толкова в Ирландия и Великобритания. В Източна Европа най-често многочленни семейства има в Словакия и в Румъния.

Според европейските статистици 5% от ражданията са на непълнолетни майки, а 3 на сто – от жени над 40 г. възраст. В Италия, Испания, Люксембург, Гърция и Ирландия – жените най-късно се решават да родят – едва след 30-тата си година.

През 2016 г в ЕС са родени 5,15 милиона бебета, с 45 000 повече от предходната година. Едно от 5 раждания е било на трето дете. Но като цяло над 80% процента от жените раждат едно или  две деца.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо японците не приемат мигранти, а предпочитат да въвеждат роботи в производството? Защото са будали като нас ли?
27
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Това са пълни глупости. Можем и още как без емигранти. Населението ще намалее, ще се разширим и ще живеем по-нашироко. Като достигне точка на пресичане, ще спре да намалява. Да не забравяме, че сме 21 век, когато повечето от работата се извършва от роботи и машини.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
VSYAKA BALGARSKA GENA S PET DEZA
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Снощи по новините казаха, че правителството е приело "Прогнозата за демографското състояние на България към 2040 година". Според тази прогноза до него време ще сме намалели с 25%. Беше казано точно както съм го написал, в 2-3 реда без каквито и да било коментари. Все едно, че приеха нещо банално и маловажно. Лично на мен това ми прозвуча като план.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съгласен, че България води класацията по млади първескини, но тяхната възраст не е 26, а 13-14 години. Тук възниква въпроса къде гледа българското правосъдие и гледа ли то изобщо.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами то е ясно,кои са младите майки и в България и в Румъния.Това е бъдещето,което ви чака.За жалост.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мигрантите в България очевидно само ще влошат положението. Имаме си ги от години едни такива и е повече от ясно, че ще дойдат подобни на тях, а не квалифицирани специалисти.
21
0
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 8 месеца
Напротив моето момиче, нужно е защото населението застарява и няма кой да изкарва пенсии за бъдещето поколение. На политиците не им дреме, че техните хора нямат средствата, за да създават поколение... като няма как ще привикват мигранти с по 10-12 деца, за които количеството е от значение, за разлика от качеството. Немците вече се чудят де да емигрират защото са чужди в собствената си държава. В цяла Европа скоро ще стане така.
20
3
 
3
 
! Отговори
Момиче преди 8 месеца
То не е и нужно постоянно да се правят деца и населението да расте - много сме и ресурси няма за всички така или иначе.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато в кюпа са всички етноси в България е едно, а истината е съвсем друга.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Моля?!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 17

Пренаселването на планетата води до войни. И ако преди , войните са били част от естествения подбор на вида , сега с технологиите е обратното.
16
1
 
32
 
! Отговори
Много е просто, ама преди 8 месеца
Не искате бели християни, а черни мюспита, за да унищожите Европа! Аке не с война, поне с мигранти! А е лесно поправянето- помощи 800 лева на месец на майка с висше образование. На дригите по 35 лева. Да видим дали не раждат българките? Спрете кражбите асистенти и инвалидни пенсии дайте парите на младите образовани бели жени! Те са нашето бъдеще,другото е самоубийство!
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо не стимулират европейците да раждат?! Толкова по-лесно е! Толерастията ще затрие европейците. Меркел на първо място!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В КИТАЙ ПРЕЗ 2017 Г. СА РОДЕНИ 173 МИЛИОНА ДЕЦА.
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Издръжката на един мигрант е по-голяма от средната заплата на един немец. Немците не могат да си позволят да отглеждат деца защото трябва да работят по 12 плюс часа на ден, за да издържат с данъците си гостите на Мама. После защо бели европейци не се раждали? Ами как една майка спокойно ще може да си остане вкъщи и да си гледа децата след като не е от малцинствата и не взема всички помощи, които дискриминативно се полагат на една мюсюлманска майка с 10 деца?!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
и от какъв зор трябва населението на една страна постоянно да расте - прекалено сме много вече на тази планета, намаляването на населението е плюс за света - не минус
11
0
 
38
 
! Отговори
Гошето преди 8 месеца
Ок, ще поддържат бройката с внос на такива които ще висят на социални помощи. От трън та на глог.
10
1
 
30
 
! Отговори
Българина преди 8 месеца
Само унгария защото се възпроизвежда! Всички останали са години след тях и вървят в обратна посока. Смърт за ес
9
1
 
25
 
! Отговори
Аритметика преди 8 месеца
Българката се бъхта до 40-годишна възраст, за да успее с много труд да осигури условия за отглеждането поне на едно дете.
Ромката започва да търси мъж, с когото да заживее на семейни начала, веднага след първия в живота си месечен цикъл, на 12-годишна възраст.

40 + 12 = 52

52 : 2 = 26