Германия съгласна да приеме още 10 000 бежанци

Еврокомисар призовава Берлин да премахне граничния контрол
19 апр 2018 13:45, Елка Василева
68
Германия съгласна да приеме още 10 000 бежанци
Снимка: архив, Reuters

Правителството на Германия е съгласно да приеме още 10 000 бежанци от Северна Африка и Близкия изток като част от програма на Европейския съюз, заяви европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от ДПА.

Германия се е съгласила с плана по-рано тази седмица, каза Аврамопулос пред германската медийна група "Функе".

"Германското правителство отново е на предна линия по въпросите на международната солидарност", заяви той.

След като други държави от ЕС се съгласиха да приемат 40 000 бежанци, целите на програмата бяха постигнати и вероятно ще бъдат надхвърлени, каза Аврамопулос преди среща с германския вътрешен министър Хорст Зеехофер в Берлин.

Програмата, обявена миналото лято, има за цел да осигури пряк и сигурен маршрут до Европа за най-нуждаещите се от убежище. До есента на 2019 г. най-малко 50 000 души, предимно от Северна Африка, би трябвало да намерят нов дом в ЕС.

Аврамопулос призовава Германия да премахне граничния контрол, въведен по време на бежанската криза, при която 890 000 души потърсиха убежище в страната през 2015 г.

Шенгенската зона позволява възобновяване на граничния контрол в периоди на криза, но Аврамопулос каза, че не може да допусне това да продължава неограничено.

"Трябва бързо да се върнем към нормалното функциониране на Шенгенската система", заяви той.

Германия планира да удължи контрола на границата с Австрия след изтичащия през май краен срок.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До Берлин,Сега бай Гaньовци ще започнат да оплакват клета Германия - четвъртата икономика в света. Видяла жабата, че подковават вола - вдигнала и тя крак.АБСОЛЮТНО точно! Не видели Германия дори и на карта, чули туй онуй, прочели нещо долу - горе, от мАсква им спуснали точките и почват да плюят. Ама не им трябва нито немска история и култура, нито икономика и благоустройство, нито спорт и свободно време на немците. Те имат зададени опорни точки и това е.
40
4
 
8
 
! Отговори
да преди 6 години
браво на българския полицай, който гръмна емигранта - терорист всички емигранти са терористи..идват уж с мир,а след това атентати, взривове и трупове ..а *** германци нали са и големи автопроизводотели..да снабдят емигрантите с нови я камиони, я автобуси...и да им покажат най-близката тълпа..
39
3
 
20
 
! Отговори
Раждат по едно дете преди 6 години
Всички сирйки тука раждат по едно дете годишно. Отвътре се учеличват с по 5000 всеки месец. Какво са 10 000 отвън. Скоро в Германия германците ще са малцинство
38
5
 
15
 
! Отговори
Що в Русия преди 6 години
Да ги пращат в САЩ. Те бомбардираха Ирак, Либия, Сирия и Афганистан и дестабилизираха близкия изток и северна Африка. Всички бежанци да отидат в САЩ
37
9
 
10
 
! Отговори
бежанците трябва преди 6 години
да бъдат без право на избор в коя държава ще бъдат! Щом бягат от война би трябвало да са съгласни да живеят във всяка държава където няма война , а не само да искат в богатите западни държави! Да ги пращат в Русия ,там има място достатъчно да събере всички хора от планетата, дори пак ще остане свободно и незаето място! Русия е част от световната общност и не трябва да отказва да приема бежанци, а специално за сирийските бежанци направо е длъжна да ги приема защото заради Русия войната продължава
36
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** смята за добре да не приема мигранти и не приема.Ханс смята, че е добре да приема мигранти и приема.Ханс живее добре, а ***-не.
35
9
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Значи най-бедната държава в Европа, в която има 13% мюсюлмани, се притеснила за най-богатата държава в Европа, в която има под 6% мюсюлмани, че там има много мюсюлмани... хахаха. :)))
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като напълниха Европа с две поколения генетично модифицирани мутатни благодарение на разработка на програмата на Хитлер "Лиебенсборн" и видяха, че зомбитата не могат да се репродуцират, сега са на следващата схема . Да вкараме малко свежо ДНК та да ни облагороди "градниките"
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак залъгват хората, с тези 10 хил. искат да покажат че всичко е под контрол, а в същото време Германия се помпа с десетки хиляди на месец легално и нелегално. Съсипаха Европа. Изтича информация че арабелите скоро ще нападат с групи а не по отделно както досега. Много сме зле
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30 :явно говориш от собствена гледна точка. пишман българин
31
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилна постъпка на Германия, с поглед в бъдещето.Дано и ние последваме примера и и да скъсаме с типичната за българите ограниченост, теснотръдщина, злоба, страх, фашизъм...Които ни водят към гибел.
30
11
 
11
 
! Отговори
много сме гадни преди 6 години
Германия предпочита да засели страната с араби отколкото с българи ! Не си въобразявайте ,че приема арабите само защото там има война , приема ги защото не разчита на нас , където отидем я банкомати ще обираме ,я с продажба на дрога ще се занимаваме и т.н. ! Ако в Германия имаше надеждни хора от източна Европа ,то тогава Германия нямаше да приема толкова много араби и турци ! И ние и румънците сме от един дол дренки , за нищо не ставаме освен за кражби и престъпления !
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26 то така е на запад. Цял живот си си бежанец. Германия, Франция, Белгия, Дания.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германише капутише! Ей,да има едни по-прости от нас.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живото измества мртвото - закон от биологията.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия е обречена,Западат също.
25
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би било добре да се организира дърржава субсидия за заселване на бежанци, с помощта на която например български семейства да осиновяват бежанчета с помощта на държавата.Или например: "Дай пустееща къща на бежанско семейство само срещу поддръжка".Трябва да спасим родината от обезлюдяване!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквинтет 10 000? 200 000 тарамбуки ще се приемат на година в Германия,това е точка в германската миграционна политика,официален документ,който всеки може да види.Във следващите 5 години трябва да влязат около милион хора от Африка и Азия.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Х 10 000 или общо 10 000 мюсюлмана?
22
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние трябва поне двойно да приемем и заселим, че тази територия е празна като вакуум.