Евросъюзът приема повече бежанци от САЩ

Но вътре в ЕС страните са на напълно различно мнение
28 май 2018 21:30, Екип на Bloomberg
19
Евросъюзът приема повече бежанци от САЩ
Снимка: Pixabay

Европейският съюз като цяло приема пропорционално на населението си повече емигранти от САЩ. Това заяви Франсоа Еран, социолог и философ, Колеж дьо Франс, в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му, обаче, вътре в ЕС страните са на напълно различно мнение за приемането на бежанци.

"Трябва да се гледат не абсолютните цифри, а съотношенията на бежанците спрямо населението на всяка една страна. Тогава виждаме, че Швеция е начело, а Полша е в края на класацията", коментира Еран.

Той допълни, че постоянно се говори за Унгария на Орбан, но всъщност във всички бивши социалистически страни картината е горе-долу една и съща. Слабият прием на бежанци може да се обясни с исторически причини и липса на навици към имиграцията.

Еран посочи, че въвеждането на единна политика по имиграцията в Европа на този етап е изключително трудно.

Той коментира и предложението на Макрон за намаляване на времето за получаване на отговор за убежище. По думите му реформата е сравнително умерена. Той изтъкна, че тя засяга най-уязвимите кандидати за убежище. Те трябва да имат добър адвокат и да са доста добре информирани, за да могат за 15 дни да направят заявление и да получат решението на съда по предоставяне на правото на убежище.

Еран отбеляза и различията между Франция и Германия относно имиграцията.

"Франция е специализирана в обикновена имиграция, докато Германия е много по-силна в способността си да се справи с извънредната имиграция", каза той.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 9 месеца
Съвместимост при трансплантации и тн.Расови различия ще има винаги те са неизбежни в по-малка или по-голяма степен.В момента либералните ценности според мен са на ръба на възможностите си а какво ще последва времето ще покаже!
10
0
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 9 месеца
Проблемът е че след загубата на Втората Световна война расизмът беше отхвърлен като идеология и беше заменен с либерално мислене и расово смесване за да се избегнат бъдещи конфликти.Но расови различия опбусловени от различните климатични системи е ясно че има чисто научно.Естествено и науката се подлага на пресяване но логиката показва това.Днк е разгадано за бялата раса децата родени в следствие на расов микс ще имат смесено Днк което ще се отрази на тяхното лечение действие на медикаменти
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
....Тогава виждаме, че Швеция е начело, а Полша е в края на класацията"...
___И поради това Полша ще е Полша и след края на ЕС а Швеция отдавна вече е ислямски халифат.
8
0
 
15
 
! Отговори
Циник преди 9 месеца
САЩ с 300 милиона население приема пропорционално по - малко "бежанци" от 550 милионна Европа? Само си представете за какво нашествие иде реч! Страни като Австралия и Нова Зеландия - имат политици, които поставят на първо място - добруването на народите си.Европейците трябва да гледат как данъкоплатците им са изтисквани като лимон - за да хрантутят афганистанци, ганайци, суданци, и всякаква световна ***.Нещата не вървят никак добре.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Финансовата си криза прехвърлиха на нас, бежанците от войните си на които им оглозгаха страните прехвърлиха на нас, отровите си прехвърлиха на нас, заразите и гейпарадите прехвърлиха на нас, тероризма вкараха при нас, мааам ви проклета джендърска и на ЕС и на ФАЩ и на продажните им пионки, да имр.... в мъки
6
0
 
12
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
Браво! Затова и, явно, “Евросъюзът” се наслаждава много по- интензивно на плодовете на Ислямския Мултикултурализъм, като директна последица от този “прием”! От наслада чак изпада в мултипъл оргaзми, кой от кой по-силни и разтърсващи! Всъщност, чакайте! Рамадана още не е свършил, най-хубавото тепърва предстои!
5
0
 
0
 
! Отговори
Шаран преди 9 месеца
Те от, нито към САЩ, така им казват.
Да не би да се връщат бг в бг?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трудно е да приемаш емигранти, дето ти крещят Алах Акбар, но искат да ги подслониш и ще доведат още като тях.
Изобщо не щат да се интегрират, а потомците им мразят страната, в която са родени!
Който си играе с религиите, накрая си го получава... ножа в гърба
3
1
 
31
 
! Отговори
Те сащ преди 9 месеца
Защо убиха Кадафи и съсипаха Либия която пазеше Европа от бежанците от цяла Африка?!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблема не е в миграцията, проблема е че тези хора лягат на социалните системи на държавите и те отиват там където дават най много без да ги карат да работят, Германия и Австрия им дават на месец около1000 евро а Швеция още повече, отделно безплатни жилища.без да плащат за ток и вода?!
Никой работещ българин не получава толкова. Ако България им даде по 1200 евро веднага ще ни наводнят.
Докато тези социални ги има няма спиране на миграцията докато цяла Африка не се пресели!
1
4
 
35
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
САЩ с техните агресии и преврати са пречината за бедите на ЕС с бежанците...