Бури и порои във Франция, един човек се удави

Оранжева тревога е обявена в 16 департамента
5 юни 2018 12:23, Елка Василева
5
Бури и порои във Франция, един човек се удави
Снимка: архив, Reuters

Тридесет и седем годишен мъж беше намерен удавил се в колата си в Нормандия, Западна Франция, в резултат на поройните дъждове в част от страната, предаде Франс прес.

Шестнайсет департамента в Югозападна, Централна и Източна Франция са в състояние на оранжева тревога за бури и наводнения, съобщи френската метеорологична служба "Метео-Франс".

За опасност от мълнии, водни смерчове и внезапни наводнения бе съобщено в департамент Йор.

Особено силни са валежите в департамент О Рен, където се образуваха кални свлачища, а движението по автомагистрала А 36 беше блокирано. Пожарникарите са реагирали на 450 повиквания в департамента, където е паднала и градушка, пише БТА.

През месец май тази година са регистрирани рекордните 182 000 мълнии - почти двойно повече от предишния рекорд от 2009 г.

Очаква се дъждовете да продължат през цялата седмица, предупредиха синоптиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Франциябурянаводнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен част 4 преди 5 години
Дали всички 240 представителя са ни нужни, да спят по седалките в парламента? Замислете се колко наистина нужни и важни неща има за обсъждане и правене от"представителите на народа" в полза за всички нас и как се възползват от това, но само ги вълнуват техните си проблеми и разрушават всичко хубаво в родината и принуждават хората да емигрират, а останалите тук с все по-голяма сила ги мачкат! Изумявам се от разсъждаването на хора подкрепящи пиявиците на България!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен част 3 преди 5 години
Според вас редно ли е пенсиите да се увеличават с 40 лв., заплатите с 50лв., а депутатските с 560 лв.? Нормално ли е за учащо дете българче в семейство с доход от работна дейност помощта да е 40 лв., а за дете ромче в семейство от нищонеправещи членове да е в пъти повече, защото е от"малцинството"? Корупцията тръгва от властта, през образованието и медицината и повечето организации, които само по документи работят, за да защитават нас - народа.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен част 2 преди 5 години
Наистина ли смятате, че всичките пари, събирани от народа под формата на данъци, в действителност са вложени колкото и където първоначално политиците заявяват? Смятате ли, че заслужено същите лица взимат над 3000 лв заплата, карат скъпи возила по абсурдните пътища(направени за нас), само докато стигнат границата, за да достигнат екзотични дестинации, носещи маркови дрехи и аксесоари, парадиращи с финансовите си възможности за сметка на обикновените, с висше образование, постоянно работещи, хора?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наводнение от проливни дъждове е природно бедствие, обичайните български наводнения включват също запушена или никаква канализация. Не може малка част от булевард във Варна да се прави със специална канализация за 2 млн. лв., с предотвратяваща събирането на вода система и точно след месец водата да е на метър и половина от тавана на тунела. На всичкото отгоре, службите, които трябваше същата вечер да пооправят тук и там поне най-лошо засегнатите места, да не си мръднат пръста.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неможе да бъде. Според българския панелен тип само в Българския може да има наводнения. Това е пропаганда явно :))))