"Оста на желаещите" в ЕС: "Ястребите" срещу нелегалната миграция

Задълбочават се разногласията в Европейския съюз
14 юни 2018 21:25, Елка Василева
62
"Оста на желаещите" в ЕС: "Ястребите" срещу нелегалната миграция
Снимка: архив, Reuters

Министрите на вътрешните работи на Италия, Австрия и Германия, ястреби по горещия мигрантски въпрос, ще създадат "ос на желаещите", за да се противопоставят на нелегалната имиграция, увеличавайки европейските разногласия по въпроса.

За германския канцлер Ангела Меркел, критикувана вече в своята страна заради политиката си за предоставяне на убежище, смятана за прекалено благосклонна, този анонс представлява тежък удар в рамките на борбата й с министъра на вътрешните работи, силно консервативния баварец Хорст Зеехофер.

Според някои медии техният конфликт, свързан със затягането на германската миграционна политика, е такъв, че застрашава крехкия баланс на коалицията между Християндемократическия съюз, баварската десница и социалдемократите.

А консервативният австрийски канцлер Себастиан Курц бе човекът, който рамо до рамо със Зеехофер в Берлин, обяви "ос на желаещите в борбата срещу нелегалната имиграция", включваща още Рим и Берлин. Нещо, което той премълча по време на пресконференция с Меркел, преминала в по-скована атмосфера, отколкото тази със Зеехофер, пише Франс прес.

Тази ос - термин, който препраща към съюза между Германия, Италия и Япония по време на Втората световна война - ще обедини по-конкретно министрите на вътрешните работи на Италия и Австрия, Матео Салвини и Херберт Кикъл, и двамата от крайната десница, а също така и германския им колега.

Катастрофа

"Радостен съм от доброто сътрудничество, което желаем да изградим между Рим, Виена и Берлин", заяви Курц. "Мисля, че е важно да не чакаме катастрофата, както през 2015 г., а да действаме навреме срещу нея".

Той имаше предвид пристигането на хиляди кандидати за убежище в Европа и решението на канцлерката да отвори Германия за тези мигранти.

В отговор на младия австрийски канцлер, по време на отделна пресконференция, Ангела Меркел още веднъж настоя за "общ европейски отговор" на мигрантското предизвикателство.

Тридесет и една годишният австрийски канцлер, чиято страна поема ротационното председателство на Европейския съюз на 1 юли, превърна в свой основен приоритет борбата срещу нелегалната имиграция - тема, която го доведе на власт в края на 2017 г., начело на коалиция с крайната десница.

Той също така припомни, че "нашата главна цел е да напреднем в защитата на външните граници" на Европейския съюз.

Себастиан Курц работи и с други страни за създаването на центрове за приютяване на мигранти извън ЕС и декларира, че има подкрепата на Холандия и Дания. Така се подкопава проектът на Ангела Меркел за създаване на общностна система за предоставяне на убежища - въпрос, който ще бъде обсъден на срещата на върха на ЕС в края на юни.

Допринасяйки допълнително за объркването, Италия и Гърция, на фронтовата линия на мигрантския поток, изискват разпределение на мигрантите в ЕС. Меркел гледа на това с добро око, но яростната съпротива на страните от Източна Европа изглежда предварително обрича проекта.

Към тези различни европейски несъгласия се добавя и спорът, който избухна между Италия, управлявана вече от популистите и крайната десница, и Франция.

"Официални извинения"

Италианският вътрешен министър Матео Салвини поиска "официални извинения" от Франция след изказванията на президента Еманюел Макрон, критикуващи "цинизма" и "безотговорността" на италианците, които отказаха да позволят на кораб със стотици спасени в морето мигранти на борда да акостира на техния бряг.

Не Франция обаче реши да подслони тези корабокрушенци, а Испания, където на власт дойде левицата.

В Германия конфликтът между Ангела Меркел и нейния министър на вътрешните работи не изглежда затихващ. Канцлерката се противопостави с отказ в неделя на една от мерките, предвидени от Зеехофер за ограничаване на влизането на кандидати за убежище.

Министърът иска да задържа на германските граници мигрантите, които вече са се регистрирали в друга европейска държава. Канцлерката обаче изключва такъв едностранен ход от страна на Германия, опасявайки се, че всички други държави ще направят същото, ограничавайки свободата на придвижване в Европа.

Зеехофер обаче изглежда уверен и разкри, че ще проведе разговор с Меркел тази седмица, за да се опита да намери решение. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France!
24
0
 
19
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Да се създаде тази ос и после към нея Вишеградската четворка.Само обединени могат да се преборят с наглата Меркел и задкулисните и господари.
23
0
 
25
 
! Отговори
Георги преди 5 години
европа се пробужда, държавите се надигат срещу диващината която ги залива. В българската преса почти всичко върви с 5-10 дена закъснение. семената които е посял хитлер започват да покълват. Европа за да стане най-силния континент са загинали много мъже и жени, тяхната борба няма да бъде потъпката от африканци, пакистанци и други подобни оплодители които нямат мозък за 5 стотинки.. хубаво напълниха европа с необразованите си деца, ама много бързо могат да ги върнат от където са дошли
22
0
 
19
 
! Отговори
Име преди 5 години
пак питам, какво ви пречиха мненята ми, а председателстващите есср? нали сте шарли, нали сте смели, не ви е страх от нищо, нали приемате всеки, стига да има различно мнение от вашето, а кървави олигарси? лицемери долнопробни сте и хората макар и да не го виждат и чуват го усещат. и по стандарта на живота си, и по това, че днешните млади ще трябва да ви робуват до 80 години, т.е. до наcиpане. нещастни, неграмотни антихристи сте вие!
21
1
 
21
 
! Отговори
Име преди 5 години
гей-парадниците, които цензурират мнения, напълно противоконституционно, направиха така, че законите да не важат за всички, но това ще се промени и те ще бъдат съдени до дупка. в руся било зле и путин преследвал инакомислещите, но мен путин не ме интересува, защото аз съм в проклетия есср! където председателството на борисов с нищо не спомогна против цензурата на червените и сините олигарси, които окрадоха родината си, за да ми се правят на господари сега. пълна провала е политиката ви, геюве! пъл-на!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Добрите новини са,А кой ще те храни ако изчезнат бе ,и от кой ще береш
19
1
 
15
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Отбелязва се лек напредък по имигрантския проблем.Което обаче предизвиква неистов вой!На кого пречи спирането на ислямско-африканското нашествие-естествено,на тоя,който го предизвиква с определена цел.Въпросът е кой точно го прави!?Между другото,какво общо има с темата Учиндолеца?Верно,има големи амбиции,но няма да се получи нещо повече от Бареков-2, само че с по-добро финансиране.Е,няма да е собствено,щото Слави е пословично стиснат,а за шв.едски гласове трябват пари,чалгаджийските не стигат!
18
3
 
17
 
! Отговори
АРМЕНСКИЯ ВЪПРОС? преди 5 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ ЗА КОИ СИЛИ СЕ БОРЯТ АРМЕНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ?- ХАРПАНЦУМЯН - БАНКИ- ХАЛВАДЖИЯН - МЕДИИНАМИРИСВАТ НА АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА
17
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Какво ще се случи ако бай Гошо от квартал редута - беден, но успешен и позитивен българин направи модерна българска партия, бореща се за интересите на обитаващите България?НЯКОЙ? ИМАТЕ ЛИ ИДЕЯ КАКВО ЩЕ СТАНЕ? АМИ ИМА СЛЕДНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ:- смърт- безизвестна смърт- смърт от глад- смърт от болест- смърт от нападение на кучета- смърт в катастрофа- смърт самоубийство с нож във вратаИма още опции - стига да има смърт за българина.
16
2
 
4
 
! Отговори
КГБ вс ЦРУ преди 5 години
ЧАКАМЕ САМО ВКЛЮЧВАНЕ НА ЦРУ - НОВАТА ПАРТИЯ НА СЛАВУНЯ.Ама няма ли някоя българска да излезе бе.. еххх....
15
2
 
14
 
! Отговори
Васил Божков преди 5 години
ТРЪКАЙ БИЛЕТИ И ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ. МАЛКО ВИ Е
14
9
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА ПРАВ ТЕКСТ преди 5 години
ГЕРБ, АТАКА, ДПС, БСП, НАЦИОНАЛИСТИ - Работят за Расия (доказателство: коалициите им за последните 16 години)изхвърлени от властта:ДОСТ- ТУРЦИРБ, СДС, ОДС - АМЕРИКАНЦИИзвод:България е руска колония, в която няма нито една българска партия.ИСТИНАТА.
13
0
 
7
 
! Отговори
ОПГ ГРОБ преди 5 години
ТЪРКАЙ БИЛЕТИ! ЩЕ СТАНЕШ МИЛИАРДЕР
12
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 години
БЪЛГАРИ В ПАРЛАМЕНТА...НЯАА-МАА! СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ! СЪЕДИНЕТЕ СЕ! ОБЕДИНЕТЕ СЕ!
11
0
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Не успяхте да интегрирате бежанците?!? Сериозно, ама сигурни ли сте? Е, поне сме в съюз, който се разпада не по наша вина
10
4
 
24
 
! Отговори
Perkoles преди 5 години
само съд и затвор за меркел и нейната клика ще доведе до известно равновесие. колкото до кликата на цензурите в бегето - техните медии ще бъдат разсипани от дела на потърпевши, измамени от "свободата на словото" потребители
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другият метод е - да вкараме варвари от 3-ти страни, че белите сме много висши, те да ни работят...В резултат на което Франция (мароканци и афро), Германия (турци и новите заселници), Швейцария (шиптъри), Англия (всякакви!, колонии бол...), Холандия (суринамци), Белгия (от черен, по-черен) и т.н., смесени бракове, родата се води с гастарбайтерите в Европата и я пълним с "наши" хора.Австрия, Италия, Вишеградската четворка са сравнително хомогенни нации, нормално е да се изкарват лоши, не слушат
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 50-те и 60-те години фармацефтичните компании начело с Байер (акционерите са в САЩ и Израел), започва масирана атака за раздаване на безплатни анти-бебе хапчета на всички момичета от първия цикъл до посления. В резултат на което над 40 % от германските жени са стерилни, това е факт, за който се мълчи, но има милиони жени, пострадали от химията "Die Pille".В другите страни се прилагат други методи, но е ясна целта - малко бели деца, дефектен генофонд, психични заболявания, болести, рак...
7
3
 
20
 
! Отговори
перспективата преди 5 години
С две думи - в ЕС -то вече всеки се спасява както си знае , и естествено ще го отнесат най - слугинските държави , примерно България / заради лицето ББ/ , ще ни хвърлят по едни милиони евро и ще ни превърнат в лагер за бежанците
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече става ясно, че структурата ЕС не е създадена за обединение, гръмки лозунги, просперитет на всички народи в нея, а напротив - цели се да се отслабят отделните държави. Методите са брутални, т.нар. хибридна война, включително и информационни манипулации, некадърни, продажни и алчни хора на ключови постове, както и изкуствена химическа тайна стерилизация на бялата раса, а също и психотропни оръжия - шизофренията настъпва масово.Така, че само мога да кажа, сбогом, ЕС, ционистко изчадие!