Германската обществена телевизия иска: Меркел – аут!

Случилото се е прецедент в историята на медията
26 юни 2018 13:45, Елка Василева
45

 

Германската обществена телевизия ARD е поискала оставката на германския канцлер Ангела Меркел – нещо, което се случва за пръв път в историята на медията.

Информацията съобщи кореспондентът на телевизията в Брюксел Малте Пиепер, а по-късно новината бе публикувана и на официалния сайт на медията.

До искането на оставката се стигна след коментар на недоволство и яростни нападки от страна на Пиепер към германския канцлер, предаде Bulgaria ON AIR.

В коментара Малте Пиепер отправя сериозни критики към германския канцлер. Във фокуса е политиката на Меркел спрямо бежанците, довела до гневния призив – "Да изчистим канцлерството в интерес на страната".

На фона на все по-засилващата се антиимигрантска вълна в Германия Пиепер отбелязва, че ЕС се проваля в "една от най-важните области на нашето време – въпросите, свързани с имиграцията".

Журналистът отбелязва, че политиците не правят нищо, за да защитят външните граници и това в пълна сила важи и за германския канцлер.

"От 2011 и 2012 г. броят на хората, които търсят убежище в Европа, бавно, но стабилно нараства. Канцлерът досега имаше зад себе си многобройната "европейска солидарност". Под натиска на Меркел ЕС мълчаливо се съгласяваше да приема бежанци. Но от есента на 2015 г., тя все по-малко може да разчита на "европейската солидарност", пише Пиепер.

В края на коментара кореспондентът на ARD призовава за ново начало за ЕС. Според него е дошло време управлението да се поеме от нов канцлер, "чиято дума ще се чува в Европа. И който ще следва интересите на всички!".

ARD е една от двете обществени телевизии в Германия. 83% от нейния бюджет се формира от т.нар. лицензионни такси. 37 млн. домакинства плащат всеки месец по 17 евро и така гарантират независимостта на обществените ARD и ZDF.

Вижте видеоматериала на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: оставкаангела меркелARD
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са толкова независими и плещеха толкова време вилкомен, си представям колко са независими...
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
37 милиона домакинства, още като се регистрират по адрас в кметството и веднага адреса се предава в ARD телевизията и пристига писмо за задължителна такса от 17 ? месечно за телевизия. Ако не отговориш, идва второ, после трето писмо - докато платиш, ако не, ще те съдят, имало закон и било задължително, не доброволно.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независими, независими, ама и те доскоро каканижеха в хор с комсомолката от гдр в защита на "бежанците".Та какви викаш били...
39
2
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Обществено-правните медии в Германия се издържат от всички. От всяко домакинство се събира такса за радио и телевизия, така както е било и у нас преди много време. Суверенът е народът! Отделно, че за сметка на това рекламите са много малко, а мачовете от световното ги дават всичките.Определено са по-независими медии от БНТ за сравнение.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук по форумите отдавна казваме - Аут ,аут за Меркел.Най-после и германската обществена телевизия ARD е прогледнала за злините които тя донесе на ЕС.
37
0
 
10
 
! Отговори
Nein, danke! преди 5 години
Светлина в тунела от пропагандни лъжи. Всички знаем как стоят нещата и нямаме нужда да ни обясняват колко е хубав мултикултурализма и "мигрантите-бежанци".Всички знаем и как ще свърши всичко това, ако продължава така.Не на нас тия от такива изкуфели бабички.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече е голяма бомба в рая!Същата телевизия допреди 1-2 месеца само и в продължение на 4 години стоеше плътно зад Меркел, криеха золумите на емигрантите, настройваха германците да са толерантни, хората бягат от война, добре дошли и т.н.Сълзливи репортажи със семейства с деца, вижте ги колко са зле, да помогнем.Чета и не вярвам, но едно помня от дядо ми - немецът е стиснат човек, трае, трае, и избухне, и никой не знае накъде ще избият нещата, но не са на добро никога.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма съмнение, че канцлерината скоро ще бъде минало и ще дойде нов човек на нейното място. той ще започна да чисти Германия.И тогава междублоковите пространства в софия ще се напълнят с фургони и ще плъзне крастата, както разбрахме.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години правите нещо. Знаете ли какво е то? Когато стане кафяво, предишните 45 години били виновни?!? Попитайте господарите от Запъдъ, "Мистър какво става,бе? 30 години с остатъка от комунизма се бориме по ваши указания само а то все едно???
33
5
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
ARD не получава грантове от Сорос...Що да не би да я имаш, че знаеш? БрЯх вие много знаете!
32
4
 
4
 
! Отговори
32 преди 5 години
От мозъци като теб страда Европа. Прочети си собствените хвалебствията за Меркел. Стой далеч ама много далеч от Русия. И "духай кашата" защото опасността е жълта.
31
13
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Просто някой по-свеж който не ни е омръзнал с простотии. Не е задължително да дойде Иван Асен 2-риИ Путин ни омръзна той 18г., Меркел 15г., ама за него може щото у мАрзилками дЕмАкрация бАлшая!
30
3
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Пожелавам ви да дойдете на власт още веднъж.Аз дори не си го и помислям! Следва филма "Национална катастрофа - ñ'!Определено не искам това!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15турците били работливи арбайтери ли прочетох?????
28
12
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Много *** много нещо!Всеки джонджо писател!Златно жито зрей, *** народ вирей!Ако товаришчите мислят, че с оставката на Меркел нещо кардинално ще се промени. в политиката на Германия спрямо бежанците,дълбоко е навлязъл в тресавището на заблуждението. Най - много да принудят по-малките държави да приемат бежанци. Не е възможно физически, да репатрират, такъв брой бежанци!Вие които сега се радвате, ще дойде ден щесе молите Меркел да е на власт. Запишете си го на челата!!
27
0
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Просто някой по-свеж който не ни е омръзнал с простотии. Не е задължително да дойде Иван Асен 2-ри
26
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако си иде Бойко, какво - комунузъма ли ще дойде, другари?! Не ми е любиимец, ама хич. Но - какво предлагате вие? И кого? Помня какъв ни го набутахте няколко пъти след 89-та, и почвахме от нулата всеки път. Пак ли? Пожелавам ви да дойдете на власт още веднъж. Няма да има огради около парламента, които да ви скрият, нито автобус да ви извежда. Ще повърнете и това, дето сте го изяли!!!
25
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А самите те също участваха в нечовешката цензура като криеха с дни деянията на новите европейци по площадите ,всичките са за хеликоптер отвисоко както правеше Пиночет ;) !!!
24
3
 
36
 
! Отговори
А Дано ! преди 5 години
Падне ли Меркел пада и немския провален проект ГЕРБ.
23
1
 
7
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
...Исках да кажа : Политически *** !