Меркел се споразумяла с 14 страни за връщане на мигранти

Надява се да отслаби мигрантския поток в Германия
30 юни 2018 14:45, Александър Попов
84
Меркел се споразумяла с 14 страни за връщане на мигранти
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, предаде ДПА, като се позова на документ, до който е получила достъп.

Меркел разказва за споразуменията в писмо от осем страници до партийните лидери на нейните два коалиционни партньора - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия.

Кандидатите за убежище, идващи в Германия, които първо са били регистрирани в друга страна членка на ЕС, трябва да бъдат отведени в по-големи "центрове за събиране", където техните случаи ще бъдат разгледани, се казва в документа.

Вътрешният министър на Меркел Хорст Зеехофер от баварския Християнсоциален съюз даде на канцлерката срок до юли да вземе мерки за възпиране на мигрантите, идващи в Германия или в противен случай може да се стигне до разпадане на нейната управляваща коалиция.

В писмото Меркел информира лидерите на двете партии, коалиционни партньори на нейния Християндемократически съюз, за резултатите от срещата на върха на ЕС, на която бе договорено споразумение за миграцията между европейските лидери.

Същевременно пред Австрийското радио и телевизия австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че по-късно тази година ще има среща на върха ЕС-Африка, предаде ДПА.

Според постигнатия компромис за миграцията част от решението може да зависи от Африка.

Курц каза, че срещата на върха ЕС-Африка може да се състои между октомври и декември. До тогава е важно отделните страни членки на ЕС да използват връзките си с африканските страни, за да намерят решение на въпроса за миграцията към Европа и за искането на убежище в ЕС, смята Курц. Той специално посочи Италия и Либия, както и Испания и Мароко.

Страните от ЕС обмислят възможността за създаване на контролирани центрове за мигранти в райони извън ЕС, където ще бъдат докарвани мигрантите, спасени по време на опит да прекосят Средиземно море. В тези центрове Върховният комисариат за бежанците на ООН ще установява техния бежански статут. Международната организация за миграцията ще предоставя подкрепа в техните родни страни на онези, на които е отказано убежище, предвижда също планът.

И двете организации подчертаха, че ЕС трябва да се фокусира обаче върху създаването на подобни центрове в европейски страни, отколкото в Африка. Те изразиха готовност за сътрудничество в базирани в Европа центрове.

Част от договорената в Брюксел сделка предвижда центрове да има и в Европа, но на доброволен принцип да се решава в коя страна да се разполагат те. Нито една страна досега не е потвърдила, че ще приеме подобен център.

Курц иска центрове в Северна Африка и неговото правителство възприе твърда линия относно миграцията и предоставянето на убежище. Австрия става ротационен председател на ЕС от утре.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: ангела меркелмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
покажете документа,ние знаем да четем!
47
2
 
24
 
! Отговори
**** преди 5 години
Докато държим тази тиква на власт,и да ни управляват тези същите,не имигранти,а м***йм.у.н.и от Африка ще ни докарат,снощи някой попита в друг форум дали е вярно,че в безмер на летището,кацали самолети с мигранти,и дали някой има инфо ?
46
1
 
25
 
! Отговори
хюго бос до 8 преди 5 години
ББ и ГЕРБ нарочно говорят в Булгаррия едно, а в Брюксел друго- тайно, далеч от медиите ни. Помним кк искаха да ни натрапят тихомълком конвенцията си гейовете и джендъра. Така ще стане и сега.
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луди управляват ЕС.
44
1
 
29
 
! Отговори
хюго бос do 5 преди 5 години
Точно така, информационното затъмнение е целенасочено. Както искаха да ни натрапят гнусната си Истанбулска конвенция, така и сега искат да ни натрапят ислямския башибозук, тихомълком, да ни посатвят пред свършен факт. затова и не пишат. какво става в Безмер? Нито дума, съвсем нарочно. Върнали са ни 4000 оркоподобни, ни дума, ни вопъл за това в медиите- изпълняват поръчка отговре да се мъчли и да се крие. Много мрази псевдодемократи да ми прилагат болшевишки методи.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жена която не е родила,отгледала и възпитала деца не може да мисли реално за бъдещето им.Меркел е точно такава.Куха шамандура.Онзи френският *** също.
42
1
 
13
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Креатури като теб , с отклонения в сексуалната ориентация - посрещаха брадатите майки от Афганистан с плюшени мечета и цветя , на гарата в Мюнхен!Единствения плюс е, че няма да оставиш гнилото си поколение!
41
3
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
Много се пениш. Ще вземеш да дигнеш кръвно като Борисов.Западът сам се докара с политиката, която води от векове до тук. Напоследък към това се прибавиха и цветните революции, и изкуствено създадената криза в Сирия пак от Запада.Не можеш да докараш населението на цели райони до пълна катастрофа, както Западът направи и да очакваш друго. Най-лошото е, че сега ще ги стоварят на нас да ги отглеждаме. Което се и очакваше.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След малко отивам да гледам сборния отбор на Африка и близкия изток срещу гордите Аржентинци.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат от великия африкански мислител Нбонго Адебайо: Ако мълчиш достатъчно дълго, ще се отучиш да бърбориш и ще се научиш да говориш.
38
8
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Нещо много емоционално го даваш.Янките и запада избиха милиони. Ама на такива тюфлеци като тебе това се нрави.Янките унищожиха индианската култура. Индианците, които останаха живи след геноцида и до днес живеят като в концлагери в най-неплодородните земи на САЩ.Западните държави имаха колонии няколко века и изсмекваха природните им ресурси.А Германия започна ВСВ, защото и трябваше `жизнено пространство` завидя на другите, че имат повече колонии от нея.Историята на Запада - море от кръв.
37
0
 
18
 
! Отговори
Циник до 37 преди 5 години
Убеден расист съм!Особено от 2015 насам!Сложих ти плюс!;-D
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СССР се бореше срещу колониализма и ние хвърлихме много грешни пари за този който духa. Сега Русия, приемника на СССР, да си ги прибере тези дето и бяха много мили.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** до 33Чиба бе, расист такъв всичко е измислено в Африка Европейците с двуцифрено и много случай едноцифрено АЙКЮ как са измислили според теб всички достижения на европейската цивилизация ? Много просто крали са от африканците . Как двупръсточелите Леонардо,Микеланджело,Ничше,Исак Нютон,Гьоте и т.н. могат да са по от интелигентните африканци?
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана бе интернационалисти? Нали вие с СССР бяхте първи в борбата против колониализма. Сега като ги освободихте и те хукнаха към Европа защо пищите.
33
4
 
13
 
! Отговори
Циник до 33 преди 5 години
Такива идиотщини като твоите са ми дошли до гуша! Кои колонизатори направиха САЩ или Китай - това което са днес?Тъnoтии и лицемерия за "онеправданите африкански шебеци" ни докараха до този хал!Получилите "свободата" си африкански диваци - се върнаха към това , което могат най-добре - да се ши бат, и колят помежду си!Ако бяха останали колонии - сега щяха да имат заводи, работеща икономика, и бъдеще!Сега имат - коран...Боку Харам...и ИД!
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиникТака става когато столетия наред си крал от високо технологичните африкански страни ! Виж ЮАР по времето на апертайда и сега в момента са светлинни години напред за Родезия да не говорим .
31
3
 
22
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Какви продажници и меркантилни *** командват Европа???!!!Дали осъзнавате какво значи това?От днес нататък - тежко изработените ви пари - ( вероятно за вечни времена ) ще заминават да хранят диваците в Азия и Африка!Няма да са за децата и внуците ви!А за безконтролното размножаване на диваци!За вечни времена!Вашите пари!
30
0
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Те тези страни са регистрирали малко бежанци и ги вземат да кажат след това -ето ние си ги взехме ,сега да си ги вземат и другите.Не помня коя беше ,за да приеме бежанец му искаше по 60000$на човек .То и ние такива ще вземем.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29А ние ще му сърбаме попарата.