За връщането на мигранти: Унгария, Чехия, Полша...

И още Белгия, Дания, Франция, Холандия и други
30 юни 2018 15:58,
57
За връщането на мигранти: Унгария, Чехия, Полша...
Снимка: Reuters

Унгария, Полша и Чехия са сред страните, съгласили се за бързо връщане на кандидати за убежище, които първо са се регистрирали на тяхна територия, а после са се опитали да влязат в Германия.

Това показва писмо, цитирано от ДПА и БТА.

Трите страни са силно критични към миграционната политика на германската канцлерка Ангела Меркел, припомня германската агенция.

Още по темата

Останалите държави, които са се съгласили за връщане на мигранти, са Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция.

По-рано бе съобщено че германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия.

Меркел разказва за споразуменията в писмото от осем страници до партийните лидери на нейните два коалиционни партньора - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия.

Кандидатите за убежище, идващи в Германия, които първо са били регистрирани в друга страна членка на ЕС, трябва да бъдат отведени в по-големи "центрове за събиране", където техните случаи ще бъдат разгледани, се казва в документа.

Вътрешният министър на Меркел Хорст Зеехофер от баварския Християнсоциален съюз даде на канцлерката срок до юли да вземе мерки за възпиране на мигрантите, идващи в Германия или в противен случай може да се стигне до разпадане на нейната управляваща коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аноним 40Не е до "капацитет", човече. А до сой - мръсен, предателски, продал душата си на дявола, за да го държи на власт. Цялата тая щурава история с емигрантите е добре подготвена операция, поверена на немската вещица, за да разруши Европа и ЕС - водачите на света. Комсомолката я изпълни, защото когато някой държи компромати срещу теб, ще продадеш и най-милото, за да се задържиш на власт.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До верно лиЗначи, "РЕГИСТРАТОРИТЕ" (угодници, подмазвачи, корумпирани антибългари) този път трябва да си платят. Щом на тях им е платено да унищожат България, то те трябва да платят на българите.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А у нас връщат със самолети бежанци от германия - те го казват.Значи на Борисов уверенията и пъченето, както винаги, пет пари не струват, ще ни залеят с тyнеядци. А Мyркел трябва да я качат на позорния стълб за корумпиране на правителствата на слаборазвити държави-членки на ЕС и за разяждане на Европа.Трябва да бъде осъдена и последните си години да прекара в тъмничен затвор. Вeщица зловредна.
51
1
 
13
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Вчера премиерите на Чехия и Полша и говорителя на унгарското правителство официално отрекоха лъжливата новина ,че са подписали договаряне за връщане на имигранти. Днес.бг ...проверете си източниците, че по-опашата лъжа няма!
50
1
 
6
 
! Отговори
ДЖАМАХИРИЯ БГ преди 5 години
Очаквайте съвсем скоро......
49
1
 
19
 
! Отговори
хюго бос до 49 преди 5 години
Не, пич, не е верно- много повече са. Нашите яродажници пак правиха криви сметки- регистриаха де що башибозук влезе с недаждата същия башибозук да се изнесе на запад и не помислиха, че лиебрастоболшевиките, в типично техен стил, ще нарушат всякакви уговорки и правила. другите се ослушваха и не регистрираха: гърците всичко на всичко имат не повече от 20-30000 регистрирани, а минаха милиони през тях. Ние сме с над 60 000 оркоподобни на наша сметка. Затова и ББ панически се оплете- притиснат е.
48
0
 
19
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Поредната фалишва новина на либерастоболшевиките: Унгария и Чехия категорично отрекоха да са сключвали такова споразумение. Отчаяните лиебрастоболшевикити съвсем изперкаха и почнаха съвсем да лъжат.
47
0
 
15
 
! Отговори
верно ли преди 5 години
че в България дори преди 2015 през 2014 и 2013 сме регистрирали над 20 000 за бежанци, на каква основа изобщо? това са национални предатели, не виждам как 2013 може да дадеш на десетки хиляди бежански статус и на каква основа?! при всички положение, на държава от 6-7 милиона като нашата, от които не малко са неетнически българи и срашно много са възрастни хора и 10 000 да ни върнат това е краят!!!!! А те ще ни върнат както излиза поне 100 000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46
1
 
13
 
! Отговори
Орбан е Велик преди 5 години
"Унгария,Полша и Чехия са сред страните, съгласили се за бързо връщане на кандидати за убежище, които първо са се регистрирали на тяхна територия, а после са се опитали да влязат в Германия."ами разбира се, тези държави не са регистрирали нито един бежанец!! та 0 е все 0 независимо дали вадиш или събираш!
45
0
 
22
 
! Отговори
Братовчеда То преди 5 години
Всъщност бежанеца ще седи в България докат не вземе бг гражданство и после като българин ще пощипва германки в Кьолн.Афро-ефропа е НЕмоят континент!
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DRUGARI PREDLAGAM DA GI PRIEMEM,DA GI INTEGRIRAME I TAKA SHTE BADEM PO-SILNI,KATO DARGAVA I KATO NAROD.
43
0
 
18
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Колко души са влезли от Вишеград в Германия ? Едва ли стотина.
42
0
 
26
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 5 години
са това. Чехия и Унгария КАТЕГОРИЧНО ОПРОВЕРГАХА тази ЛЪЖЛИВА НОВИНА, пусната от германските медии, стоящи под контрола на Меркел
41
2
 
15
 
! Отговори
Смех! преди 5 години
Да и той бежанеца ше седи у България на мизерна социална помощ без да знае езика вместо да чу.а знойни италианки французойки и шведки.То начи у България ще останат само лудите бежанци!Афро-ефропа е Немоят континент!
40
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам Бойко да устои на Меркел, след като парите на ГЕРБ идват от немската фондация. Тихо тихо ще ни продаде!
39
2
 
22
 
! Отговори
аноним преди 5 години
казано е от време ОНО баи *** пази гРАНИЦАТА а ДОИЧУ германеца *** баницатаМЕРКЕЛ БЕШЕ ТАЗИ която казваш да ги пуснат .аиде сега да си сърба попарата .жена ми нистър и на жена на кораб,100 процента БЕДСТВИЕ.нямам нищо пров пола им ,но нямат капацитет..
38
0
 
20
 
! Отговори
Jas преди 5 години
За Унгария, Полша и Словакия незнам, но в Чехия, ако добре си спомням, официално бяха подали молби за регистрация сса. 147 бегълци от войната в Ирак и Сирия. След 6 месеца 1/3 от тях потайно избягаха в Германия, не им харесвало в Чехия, 1/3 се завърнаха в родните страни (домъчняло им уж, но хич не им пречеше, че са от региони, където още се воюва), останалите 1/3 са още в Чехия, и това са сигурно истинските бегълци. Значи по същата логика от 2 мил. "бегълци" в ЕС вероятно само 1/3 са истински!
37
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко, ако се съгласи и е пътник! Той и без това едва се крепи... Никой вече не може да го трае и всеки вижда, че закопа тази 1300-годишна страна... А дойде някой хубостник /да не пиша друго, че ще излязат ***/ от тия обратно, а ще извади народът на улицата този път. Нито сме толерантни, нито не сме расисти. Пичове сме и няма да интегрираме никой външен. Ний нашите си не можем интегрира 30 години. Ти да ги интегрира баба Шмеркел.
36
0
 
40
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
хахахах Сеге ще видите как Вишеградците- уж ксенофоби, мразят мигрантите- ще излязат добрите, като си приемат обратно регистрираните оркоподобни, които надали са повече от 100-200 души, а ние ще излезем лошите, че не искаме да си прибереме де що всичкото 60К и нагоре беше послушно регистрирано с надеждата да замине за ЕС. С неадекватни управници, с никакво държавническо миселене и кото чакат началниците да се разберат, ще излезем хем лошите, хем ще ни нахендрят десетките хилпди оркоподобни.
35
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....По образование лесно се отсява, но Германия май си има и други начини. Не знам как са отсявали на времето, но познавам много иранци в Германия и всички са изключително приятни хора. Напълно интегрирани, с добър немски,...___Така е защото иранците ,не са араби а перси.Друг ген са.Не са били камиларски племена като тях, а са имали империя.И изповядали Зороастризъм преди да ги застигне това зло исляма(основна грешка)и бяха светска държава преди аятоласите да вземат властта.