"Северен поток 2": Руският газ ще наруши енергийната сигурност в ЕС

Целият поток към Европа ще се насочи към една страна - Германия
5 юли 2018 18:30,
174

Изграждането на "Северен поток 2" ще наруши изцяло енергийната сигурност на Европа, защото 70 или 80% от целия руски газ, който идва към Европа, ще са насочени към една страна - Германия. Това не се е случвало досега.

Това е насочване на повече руски газ в Европа, вместо да има разнообразие на източниците. По този начин Русия също се опитва да избегне изцяло пътищата през Украйна и да ги затвори.

Това каза Маргарита Асенова, директор на програмата за Балканите, Южен Кавказ и Централна Азия във фондация "Джеймстаун", в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Интересите на Германия и Русия са и политически, и икономически. Не е редно Германия да има такива отношения, пренебрегвайки геополитическите и геостратегическите последици".

Асенова посочи факта, че повечето страни от ЕС са срещу изграждането на "Северен поток 2". Като причина за това тя определи осъзнаването им за енергийната зависимост към Русия, която ще последва след създаването му.

"Европа действително ще има нужда от повече доставки на газ. Продукцията в Европа намалява, но не и консумацията. При това положение ще има нужда от повече внос на газ, но не е задължително той да е руски. Има много други доставчици".

Българското правителство трябва да има предвид всичко това, когато прави планове за подкрепа, на който и да е руски енергиен проект, посочи още Асенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
До 1 - въпрпосче преди 5 години
Е, как?!?Нима не личи.На по-млади години директно по известния начин, а сега вече се налага по този, който е сходен с първия начин.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена не говори за ЕС. Мястото на Германия и Франция неможе да се разглежда извън ЕС. Те са изцяло водещи. И разширението към Русия е започнало отдавна. Така че ЕС ще определи какво ще бъде със Северен поток Не Русия.
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тази *** кифла как си изкарва хляба?
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе от къде ги намирате тези ошмулени американски агенти да ни говорят глупости от този сайт?!?За изборите намериха да ни заниммават с Нахални, който не можа да вземе дори 2%.После цитирате всякакви *** от издания спонсорирани от Сорос.А сега тука ни демонстрирате информация от издание спонсорирано от ЦРУ (Ббумбърг).Как поне един път не намерихте някой независим и действително заслужаващ доверие източник, да ни пробутвате?Питам ако спрат потоците, ще има ли изобщо енергийна сигурност?
6
2
 
31
 
! Отговори
:):) преди 5 години
хах таз кики.мора от де се взе да ни налива акъл...
5
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия си гледа интереса без да се съобразява с ЕС. Но пък ние имаме евролидер на годината! Жестоко!
4
3
 
50
 
! Отговори
х*й за фондацията преди 5 години
Откъде накъде ти, лелче, от тази измислена фондация ще казваш кое е добре е кое не за Германската икономика, след като това си е собствен избор на Германия?!
3
2
 
41
 
! Отговори
Млад демократ преди 5 години
Здравейте, аз съм млад демократ, фен на евроатлантическите идеи и искам да работя в някоя фондация. Знае ли някой как може да се почне работа във подобна фондация като Джейстаун, Джорджтаун, или какъвто и да е там таун, може и сити някакво или в някакво общество да е само заплатата да е голяма? Благодаря предварително за изчерпателните отговори.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Джеймстаун" са против руската газ. Ми много хубаво ама интереса клати феса.
1
4
 
40
 
! Отговори
въпросче преди 5 години
и с какво изкарва прехраната си Асенова?