Положителна оценка и добри отзиви за еврошефството

Лиляна Павлова: Датата за преговори за Западните Балкани беше огромен успех
7 юли 2018 09:00,
38

За 6 месеца през страната ни преминаха най-големите в Европейския съюз, потупаха ни по гърба, но стана също така ясно, че имаме още много върху какво да работим. Каква е оценката на България след европредседателството - пишат ли на страната ни "отличен" 6 лидерите на Европа?

Българският министър председател Бойко Борисов отчете резултатите след изминалите 6 месеца пред европарламента и посочи, че е постигнат успех и напредък по всички четири основни приоритета.

Веднага след отчета България получи положителни оценки в пленарна зала както от председателя на Парламента Антонио Таяни и председателя на Комисията - Жан-Клод Юнкер, но и от редица евролидери. Как оценява тези 6 месеца лично Лиляна Павлова - говори министърът на българското европредседателство в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Успяхме ли като малка страна да се позиционираме като добър посредник при преговорите по сериозни теми, каквато е например тази с бежанците?

"Затова получаваме толкова висока оценка и знак на признание и уважение. Направихме две важни неща. През цялото време работихме да запазим единството. Много драматичен беше въпросът за Западните Балкани и най-вече решението за даване на съгласие и дата за започване на преговори от догодина с Република Македония и с Албания. Мисла, че това е огромен успех и те го оценяват", коментира Лиляна Павлова.

Президентът Румен Радев обаче настоя, че комплиментите за него не трябва да ни заблуждават и че състоянието на Европейския съюз е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни оценки.

Какви са коментарите на Лиляна Павлова и какво казаха Сергей Станишев и Мария Габриел - гледайте в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR в събота, 17:30 ч.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България върви към гражданска война.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УИЛОУ ПАУЛОУА
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-отвратителното нещо беше физиономията на гергана паси
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чете се заедно с днешната статия"Забравени села,пак запълват ,сами и ръчно дупките по пътищата"
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция пък има дата за преговори още от 1960 г.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важна е оценката на писачите във форума а тя е отрицателна
8
3
 
18
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Тая чанта още ли е министър на председателството или вече е министър на следпредседателството?
7
13
 
3
 
! Отговори
нищо няма да върнете преди 5 години
До НРБАут сте,приятелче червено!Други вече командват парада!И други си пълнят гушките!За вас каквото остане на Бузлуджа!Яж си голямата пенсия,и недей да крещиш,няма смисъл!
6
2
 
11
 
! Отговори
следващата оценка преди 5 години
за оценяване на европредседателството ще бъде "последната" оценка по оценената вече оценка от оценителите на еврооценките. И след това ще има да си пеем: "Оценявам, усвоявам,Е-е-е-е! Рекетирам, протестирам,Е-е-е-е! Дислоцирам, асфалтирам,Е-е-е-е! Коригирам, офшорирам, Е-е-е-е! Повишавам, награждавам,Е-е-е-е! Транспортирам, инкасирам, Е-е-е-е! Бюджетирам, балансирам,Е-е-е-е! И накрая пакетирам и с колбаси емигрирам. Йе-е-е-е. Върви-и-и на море!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че повечето българи не са посещавали държава от ЕС, та ви вярват.
4
1
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И сега тая ,пълничката невеста,къде е партизанска унука ,безработна ли че е ???!!! Дайте некаква работа на невестето да не умре от глад !!!
3
1
 
17
 
! Отговори
И АЗ ДАВАМ ВИСОКА преди 5 години
ОЦЕНКА НА ДАДЕНАТА ВИСОКА ОЦЕНКА. СЪЩО ОЦЕНЯВАМ ВИСОКО ВИСОКИТЕ ОЦЕНКИ В МЕДИИТЕ ДАДЕНИ ОТ ВИСОКООЦЕНЕНИТЕ ВЕЧЕ В БРЮКСЕЛ. ВСЕКИ ПЪТ КАТО СРЕЩНА СТАТИЯ ЗА ВОСОКИТЕ ОЦЕНКИ ДАДЕНИ ОТ ВИСОКИ ЛОЧНОСТИ, СЕ ПИТАМ КОЛКО СТРУВА ЕДНА МЕТЛА ПРОИЗВЕДЕНА В КАЗАНЛЪК?
2
0
 
20
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
А моята пенция е 103? и половина !!! На месец...
1
3
 
24
 
! Отговори
НРБ преди 5 години
СМО БРЪТВЕЖИ И НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА В НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ А НЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ....ПАК ЩЕ БЪДЕ НАРОДНА И ЩЕ ВЪРНЕМ ВСИЧКО НА НАРОДА КАПИТАЛИСТИ ФАШИСТИ ИМПЕРИАЛИСТИ ВИЕ КОИТО ЗАГРАБИХТЕ КАПИТАЛА ПРЕЗ 1989Г.И СЕГА ИМАТВ НАГЛОСТА ДА НИ ПОУЧАВАТЕ УПРАВЛЯВАТЕ ДА СЪЗДАВАТЕ ЗАКОНИ ПРЕСТЪПНИЦИ 240 НА БРОЙ.