Мей предупреди: Може и да няма Brexit!

Това ще е факт, ако пречат на плана на премиерката
15 юли 2018 10:15, Петя Славова
74
Мей предупреди: Може и да няма Brexit!
Снимка: Reuters

Британската премиерка Тереза Мей предупреди членове на управляващата Консервативна партия, че може да не се стигне до  Brexit, ако пречат на плана й за напускане на ЕС, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки статия на министър председателката във в. "Мейл он сънди".

Още по темата

"Посланието ми към страната този уикенд е просто: трябва да не изпускаме от поглед целта", пише премиерката. "Ако не го направим, рискуваме да се окажем без никакъв  Brexit", добави тя, цитирана от БТА.

През изминалата седмица Мей се опитваше да получи подкрепа за своя план за създаване на зона за свободна търговия с ЕС след  Brexit-а, на фона на оставки на членове на правителството й и критики от президента на САЩ Доналд Тръмп.

В статията си тя подчертава, че засега не е видяла работеща алтернатива на този план, защото напускането на ЕС не бива да доведе до появата на твърда граница между Великобритания и Северна Ирландия.
Мей обеща също да заеме твърда позиция по преговорите.

В четвъртък Тръмп заяви пред в. "Сън", че според него позицията на Мей в преговорите с ЕС "не е споразумението, за което хората гласуваха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ЕСтереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Внучката на най-голямата империя която някога е съществувала трябва да знае че не се излиза от империя току-така! Ако не се откаже от Брекзита, Великобритания ще бъде нацепена на основните си градивни частици! Да живее ЕС!
61
5
 
4
 
! Отговори
Найден преди 5 години
Петяяяя, Петя. Къде си завършила бе? Умница та на мама. Премиерка шофьорка, докторка, доцентка е такива думи няма.., ама какво разбирам аз, като ти си "журналистка"
60
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още преди два месеца ви казах, че няма да има никакъв Brexit...
59
6
 
43
 
! Отговори
вън от ЕС преди 5 години
Баба ви Тереза май е прекалила с пиенето на дурочок и започна да говори врели-некипели за връщане на Англия в ЕС. А дали европейците искат обратно англичаните? Май не!
58
4
 
12
 
! Отговори
Непонасям англосакс преди 5 години
До Хм 57Не жалък си ти, защото не можеш да направиш елементарната сметка на 2+2. Човека с коментар 55 Мислещ добре ти го е написал, че микровеликобринтанците не могат да съществуват само с услуги, ама явно на теб ти е трудно да го разбереш. Ти това след като не можеш да разбереш не знам, какво изобщо да ти се разяснява. Просто няма смисъл. Една държава без производство и икономика не може да просъществува. Това поне можеш ли да схванеш или и то ти е трудно? Ай върви им лижи англосаксонските за
57
5
 
30
 
! Отговори
Така е,... преди 5 години
...г-жа Мей е права, може и да няма Брекзит. А директен / и много, ама много болезнен/ шут в задните части на Британия!
56
4
 
31
 
! Отговори
666 преди 5 години
Англия е пречка за развитието на ЕС - вън от Европа!
55
15
 
14
 
! Отговори
Хм! преди 5 години
До МислещЖалки сте бе, козяци !Щом сте толкова убедени във вашата "правота", тогава защо панически повтаряте като мантра някакви юдейски заклинания, защо се пенявите от злоба и безсилие... Тежка е съдбата на ***! Уте, ако дойдат руснаците да ни освободят за трети път, ще им лижете задниците със същото усърдие, с което сега лижете юдейските...Ама то и прекален светец и Богу не е драг...Взехте ли си 30-те сребърника, пърдон - гранта!
54
1
 
15
 
! Отговори
Слави преди 5 години
Няма такава дума "премиерка", скъпи неграмотници от "днес".
53
2
 
39
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
За Брекзит гласуваха неинтелигентните и старото поколение, с носталгия за старо величие на Британия. Те искаха да "карат влака" в ЕС и не им харесваше надмощието на Германия. Освен това Борис Джонсън използва коза "Турция ще стане член на ЕС" и други лъжи , след което беше силно притеснен и уплашен след резултатите от референдума. Икономиката на Великобритания е 80% услуги, които са обвързани с ЕС. Ще изпаднат в колапс след излизане от ЕС , разбраха го и сега се чудят какво да измислят.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TIQ NE SA DORI SMESCHNI NI JALKITE XORA I NE SA BASCH V EVROPA AMI NEKYV SI OSTROV I TO MYGLQV
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Длъжностите по правилата на съвременния български език се изписват в мъжки род. "Министърката", " Премиерката", звучи несериозно, написано от публична медия.
50
4
 
17
 
! Отговори
"-" преди 5 години
Мей предупреди: Може и да няма Brexit!--------Що така, бе Ленче!?Май загубите от Брекзита в пъти превишават членството в ЕС?В икономиката, производството, търговията, финансите, специалистите в различни области на науката, образованието, производството, медицинските услуги...А, Лондонското Сити направо го закривайте, ако излезете от ЕС, да не говорим за оттока на капитали, при това на стотици милиарди.Без ЕС ще се превърнете в гето...А, и надеждите ви, че Тръмп ще ви помогне угаснаха...
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47А Турция ли ще те пази? ЕС все още е мястото на света където се живее най-добре. Ако някой твърди нещо друго, или е ***, или не е с всичкия си.
48
6
 
15
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До Анонимен 47Точно ние имаме най-голяма полза от ЕС заради бежанците защото:1. Ако не сме в ЕС спокойно могат да влязат 1 милион бежанци в България и ние нямаме възможността нито да си опазим границата (защото те ще я пометат), нито финансово да се справим с тях;2. За разлика от нас останалите страни от ЕС имат възможност да спрат тази напаст още на границата си, така тези влезли в България ще си останат в България! А3. Да ако не бяхме външна граница на ЕС, съм напълно съгласен с Вас!!!
47
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде да се махат тея мушмуроци..15 годиди ли ще ги чакаме да Брексит-ват . Германиите за 1 година се обединиха и оправиха всичко, а тези 5 години не могат да излязат
46
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Europe UnitedНие видяхме какво стана в ЕС с бежанците и това е бъдещето ако останем в ЕС.
45
7
 
26
 
! Отговори
Europe United преди 5 години
Шом на тези не ми стискат да го играят автономно, нека всички ати-ЕС другари си помислят какво ще представляваме без да сме част от общността. Макар, че те си знаят, де. Само плямпат по форумите иначе децата им учат я в САЩ, я в Европа. Интересно как никой другар не изпрати челядта да се изучи в руската степ?!
44
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОК усетиха, че ЕС потъва и островните плъхове бягат от потъващия кораб.
43
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия ще загуби и Уелс, а ЕС ще се разцепи или източния ЕС просто ще изчезне, защото държавите от изтока са много бедни и населението им се стопи.