Юнкер: Не съм близвал, искам уважение!

Председателят на ЕК коментира видеото, на което се олюлява
18 юли 2018 16:30, Екип на Dnes.bg
94
Юнкер: Не съм близвал, искам уважение!
Снимка: Facebook

"Изумен съм колко много хора са запознати експертно със здравословното ми състояние", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той коментира за първи път видеото, разпространено миналата седмица от вечерята на лидерите на НАТО в Брюксел, на което той с трудност пази равновесие.

На записа премиерите на Холандия Марк Рюте и на Португалия Антонио Коща го държат под ръка, за да слезе по стълбите на трибуната за фамилната снимка.

"Нямам време за такива глупости", каза още Юнкер. Той категорично отрече да е пил алкохол в същия ден в отговор на твърденията, че е бил пиян.

"Това е въпрос, който дори не е от незначителен публичен интерес и аз настоявам за уважение", добави Юнкер.

Негов говорител съобщи на следващия ден, след като видеото беше публикувано в социалните мрежи, че председателят на Еврокомисията е получил внезапна и остра атака на ишиаз, в резултат, на която е имал силни болки в гърба и схващане на крака, които са нарушили равновесието му. Атаката е преминала по време на вечерята след приемане на предписаните му лекарства. Юнкер има увреждане на гръбначния стълб след претърпяна автомобилна катастрофа.

Председателят на Европейската комисия не коментира дали австрийският канцлер Себастиян Курц му е звънял с извинение за думите на своя заместник Ханс-Кристиян Страхе. Вицеканцлерът е единственият високопоставен европейски политик, който публично заяви, че Юнкер е алкохолик и поиска оставката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ЕСекЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е , като не се е накъркал защо тогава всички се подсмихват многозначително ?? Би трябвало да са загрижени , ако е толкова болен.
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ Е БЛИЗВАЛ, А Е ОТПИВАЛ НА ЕДРИ, ЖАДНИ ГЛЪТКИ. И ТОВА НЕ МУ Е ЗА ПРЪВ ПЪТ. ПРИПОМНЕТЕ СИ В КАКЪВ ЖАЛЪК ВИД СЕ ЯВИ НА СРЕЩАТА В ТЕХ-ПАРКА В СОФИЯ.
52
1
 
12
 
! Отговори
УВО преди 5 години
До Сократис Като е болен или да го уволняваме или да са пенсионира този човек със съмнителен морал и неспособност да изпълнява задълженията си! Вие ще оставите ли такъв дъртак във фирмата си да се клатушка - аз не! Ха наздраве, за тези, които не сме на работа!
51
0
 
3
 
! Отговори
опасни са много преди 5 години
подобни обсебват носещи гривни ,ръчни часовници и холограмни карточки/карти вкл лични и банкови..
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се обяснявай Юнкер,ами подавай оставка и отивай да се лекуваш.Млади,здрави политици и трябват на ЕК.Старците в пенсия.Стига сте стискали кокала.Орбан начело на ЕК.
49
1
 
2
 
! Отговори
холограмно обсебване преди 5 години
на снимката се вижда очилат костюмиран вероятно Юнкер атакуван чрез обемно проникваща обсебваща холограмна техника.Ползва се з а видео терористични акции излагащи важни политици.Подобна има заснета при атака срещу Медведев в Италия.преди малко мина човек обсебен от извънземен дух масов убиец.Вижда се като ясно светло петно от пред на обсебения от Казанлък.Убиеца атакува всички попаднали в полето тежи около 598 грама и е висок до 2 метра и три сантиметра.Снимане няколко пъти от камерите наоколо
48
11
 
6
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Проблемът на този човек е неврологичен и няма нищо общо с алкохола. Вместо да се подиграват с него, по-добре да се молят да не им се случи и на тях, без алкохол да са пияни, защото това е изключително неприятно заболяване.Причините са различни-травми, шипове и др. но всички засягат вестибуларния апарат и оросяването.
47
2
 
10
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Ти мммене...уважааш лиме?Сипи едно да олабя ишиаса!Ся оше ено, да са уважааме, шот асс не близвам!Наздраве на всички "трезвеници"!
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, милия! Жив да го ожалиш!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я не ми обиждайте адаша-вие не ни уважавате !!
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не почерпи, никакво уважение.
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа па! Искал уважение!Цяла Европа иска уважение от теб!!!
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие сега уважавате ли го или не? Вода от пералнята не е близвал!
41
0
 
22
 
! Отговори
Няма значение! преди 5 години
Няма значение дали е болен или пиян - и в двата случая не годен да изпълнява задълженията си. ЕС започва да прилича на геронтократите от СССР Брежнев и Черненко. Срамувам се, че човек с такъв морал взема решенията за Европа! А защо Габриелчета, Майделчета и Станишевци - еврогейчета нищо не казват? Е как да гласувам за тях през май?
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че изгледах клипа да разбера какво е ишиас. Той и съседът бил болен от ишиас, пък ние какво си мислехме за човека...
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как само хе хили от болка горкият .. усмивка широка,,,ама така са в Европа,, издържат на болката с усмивка
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На клипа се смее и клати... Освен пиян..ца е и лъжец. За смях става
37
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
публична тайна е че този пияница е по зле и от Елцин ,,,ама нали е западняк и не си признава..та кой би си признал.... поне 3-4 видеа има как този е пиян като кирка ...много често му изтръпва крачето май ..мислят ни за ***
36
1
 
25
 
! Отговори
ха ха хО преди 5 години
Юнкер мина в обяснения,че няма сестра....Но на видеото ясно се вижда пристъпа на алкохолния ишиас.
35
1
 
24
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Наздраве, Юнкер! Бункер за алкохол и млади стажанти