Емил Радев: Позицията ни за мигрантите е много ясна!

Това заяви евродепутатът в студиото на предаването "Брюксел 1"
Обновена: 21 юли 2018 11:22 | 21 юли 2018 10:20,
13

В петък парламентът задължи правителството да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти без разрешение на Народното събрание. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и премиерът Бойко Борисов си размениха поредица от реплики в парламента.

Защо се наложи парламентарен дебат по темата и правим ли грешки в политиката си по отношение на мигрантите и какво предприема Европа - в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR коментира евродепутатът от ресорната комисия, която се занимава с въпроса за мигрантите – Емил Радев, от студиото на телевизията във Варна.

"Позицията на България винаги е била ясна и тя е да не се приемат обратно мигранти, защото ние сме гранична държава и сме изложени най-много на мигрантски натиск. Отдаваме страшно много средства за охраняване на външните граници и не е справедливо. Позицията на Борисов е била постоянна в течение на годините и той я изрази ясно не на един форум", заяви Емил Радев.

По думите му спрямо България мигрантския натиск е нулев към момента и увери населението, че няма повод за притеснение.

В края на юни Съветът на ЕС се събра по темата миграция на извънредно заседание, продължило над 9 часа. Какво наложи екстремността на срещата при тази относително спокойна мигрантска обстановка? Гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30 ч. по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: мигрантиБрюксел 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.