Бежанците в Турция са повече отколкото в ЕС!

70 млн. души са напуснали домовете си по света
19
Бежанците в Турция са повече отколкото в ЕС!
Снимка: Pixabay

"Нова вълна", "криза", "наводнение", "наплив" са част от заглавията, които доминират в европейската преса през последните три години, отнасящи се за миграцията и убежището. Което внушава усещане за бедствие.

Въпреки това данните са категорични – само една малка част от всички бежанци по света се насочват към Европа, предава "Фокус". Има по-малко бежанци и търсещи убежище в целия Европейски съюз, отколкото само в Турция, пише австрийският национален ежедневник Die Presse, като се позовава на доклад от Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

В световен мащаб в момента има близо 70 милиона души, които са били принудени да напуснат домовете си. Това е с три милиона повече от предходната година. Въпреки това броят на онези, които са подали молба за убежище в страните от ЕС миналата година, е намалял почти наполовина до около 650 хил.

Независимо от това, ограничаването на миграцията остава на първо място в дневния ред на повечето лидери на ЕС. Европа продължава да спори за това как да се справи с хората, които са напуснали домовете си и са се отправили към ЕС.

ЕС обаче е много слабо засегнат от движението на бежанците на глобално ниво. Голяма част от разселените лица по света - 40 от общо почти 70 милиона - остават в региона, от който произхождат.

В Колумбия има 7,7 милиона вътрешно разселени лица, което е повече от 15 на сто от населението. Това са колумбийски граждани, които са бежанци в собствената си страна. В Сирия повече от една трета от населението (над шест милиона души) са вътрешно разселени лица.

Общият брой на лицата, напуснали страните си, е 28,5 млн. души. В ЕС е пристигнала само малка част от тях – около 3,7 млн. души, като 1,4 млн. от тях са приети в Германия.

Към настоящия момент най-много бежанци има в Турция - 3,8 млн. души, или 4,7% от населението на страната. Йордания (2,9 млн.) и Ливан (1,5 млн.), също са в "Топ 5" на приемащите страни.

Статистиката от ЕС не са толкова драматични, макар някои политици да твърдят обратното. През 2017 г. Гърция е приютила около 83 хил. бежанци и търсещи убежище, Италия - 355 хил., а Испания – 54 хил. (данните от последните месеци не са включени в доклада).

В Австрия и Швеция, статистическите данни не потвърждават твърденията на политиците: според ООН в алпийската страна има 172 570 бежанци и търсещи убежище, а в Швеция – 328 хил. В Унгария само 6,5 хил.

Фактът, че Европа все повече се изолира, според експертите, не е нито допустимо, нито полезно, тъй като миграцията е явление, което ще го има винаги.

Противно на обществените внушения, около 85% от всички бежанци и търсещи убежище в развиващите се страни са получили закрила.

Следователно тежестта на глобалната миграция не носи нито ЕС, нито Турция или САЩ – тя лежи на раменете на тези държави, които в допълнение към борбата срещу бедността и глада, трябва да гарантират предоставянето на закрла на милиони бежанци.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
999 преди 7 месеца
И за каква нова вълна говорите - при условие че , Ердоган след превземането на Африн и обявяването на тази област в зона за сигурност - върна 10ки хиляди бежанци в Сирия.След операцията в Менбидж, възнамеряват да върнат още 35 хиляди бежанци там.Тоест тези преиждащи вълни са поредния кошмар на някоя европейска медия.Що се отнася до султана свален от евреите.Ми то сирийците не са толкова умни като тях.Акшенер с 7%,Индже с 30% не успяха да свалят Ердоган,че сирийските бежанци 4,7%ли ще го свалят?
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези двамата кибици на снимката от какво бягат? Където и да отидат пак са си същите,подпирачи на стени с цигара в ръка.Никому не нужни дезертьори.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Навремето Османската империя приемаше ционистите ,които бяха гонени.Точно те свалиха Султана от власт.Сега Турция приема Сирийците и точно те ще свалят Ердоган.
15
6
 
5
 
! Отговори
питанка преди 7 месеца
Е, и ? Султана нали взе парите, да се грижи сега за тях.
14
3
 
5
 
! Отговори
Психолог преди 7 месеца
Слабоинтелигентни без култура
Лоша хигиена ,грозни
Тия идват
Арабите си чистят боклука и хвърлят в нашия двор
13
7
 
8
 
! Отговори
Додо преди 7 месеца
"Бежанците в Турция са повече отколкото в ЕС!"
==========
Естествено. В Турция живеят турци, демек "бежанци"! Все пак стандарта за "бежанец", наложен от илюминатската клика е да бъде черен и мохамеданин. По тази логика в Турция са бежанци!
12
5
 
9
 
! Отговори
ROMAN преди 7 месеца
До oOo

Tака е българите само пият и не работят "нощна смяна".
11
6
 
10
 
! Отговори
oOo преди 7 месеца
Българите не могат да си оплодят жените. Затова им трябват 500 000 млади и здрави бежанци.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
I NIE V BALGARIA ISKAME BEGANZI--NASELENIETO ZASTARYAVA,A MLADITE NAPUSKAT,ZATOVA EDNO 200-300HILYADI SHTE SA NI OT POLZA.
9
3
 
10
 
! Отговори
това не е анализ преди 7 месеца
Това е политически ангажирана статия с определена цел!Както,впрочем,всяка една статия!
8
13
 
15
 
! Отговори
Левски преди 7 месеца
Турците са хора, Европейците расисти а Българите маймуни.
7
0
 
9
 
! Отговори
Относно Швеция преди 7 месеца
Ако тези 300 000 бежанци са приети за 1 година, за едно десетилетие това прави 3 млн. души при 10 млн. население на Швеция. Анализът премълчава фактът, че получилите бежански статут могат да доведат роднините си при облекчена процедура. Освен това арабите и африканците имат по-висока раждаемост от европейците.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак тая каша- кой е мигрант и кой е бежанец не става ясно. Ами има разлика. Млади здрави мъже са 95% мигрантите. А жените и децата- за тях май няма риск и си остават във войните и мизерията. Това е безумно. По- силният физически и пъргав млад мъж е "жертва" , а жените и децата не са... Ако така се гледа, обаче, излиза, че мигрантите са пъти повече щото не се отчитат жените и децата...
5
2
 
9
 
! Отговори
annybody преди 7 месеца
И като мигрират в други "братски" страни, газят ли там "братята" си с камиони, взривяват ли ги и лежат ли безметежно на гърба им? Или, ужас, значи! - не се дупят по пет пъти на ден в братските джамии?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И това е наш проблем понеже?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А, то на кацата с меда и канче катран стига.
2
2
 
24
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 месеца
Тъй,тъй.Успокоявайте ни,пейте ни приспивни песнички като на дечица.Още малко ще кажете,че в Европа почти няма бежанци.Тия ги разправяйте на дедовия ми.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално е, нали са си братя