На полицаите в Берлин плащали малко, търсят се чужденци

Кандидатите трябва да са от ЕС, ще учат интензивно немски
66
На полицаите в Берлин плащали малко, търсят се чужденци
Снимка: Reuters, архив

Полицията в Берлин заяви, че може да започне да набира служители и от чужбина, в частност от други държави от ЕС. Причината е недостиг на кандидати, предаде БТА като се позова на ДПА.

Потенциалните кандидати от други държави от ЕС ще получават интензивно обучение по немски език, заяви ръководителката на полицията в Берлин Барбара Словик.

Тя каза, че набирането на достатъчно подходящи кандидати може да е трудна задача, както и че кариерата в полицията трябва да бъде направена по-привлекателна.

"Основният проблем е нуждата от по-добро заплащане", заяви Словик.

Други стимули за привличане на кандидати според нея биха могли да бъдат предоставяне на евтино жилищно настаняване или финансиране на изкарването от тях на шофьорска книжка.

Словик добави, че иска отново да вижда по улиците на Берлин 19 000 служители. По думите й сега те са около 17 000.
 


66
Още по темата: немскиполицияБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пълни лъжи. Точно за полицаи в Германия кандидатите са много, взимат се на работа обаче много малко, защото трябва да преминат различни тестове, включително физически и психологически. Освен това никога не съм виждал обява за набиране на полицаи, ама никога. Внос на чужденци без език (!) при налични с такъв, включително безработни, е най-големият абсурд в цялата история.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Меркел да покани за една , две години част от вътрешните руски войски "омон". Германия ще стане истинска като преди 18 години
61
1
 
4
 
! Отговори
Fori преди 5 месеца
Да говори с Асад - хем натренирани при улични престрелки, хем говорят езика дето се говори в Германия от 65% от населението. Мисля, че ще помогне. Изглежда разбран човек.
60
0
 
6
 
! Отговори
Възможно решение преди 5 месеца
Нали новодошлите в Европа настояват да има шериатска полиция?
Баба Меркел да разреши създаването на такава, предполагам ще има достатъчно желаещи, особено ако им даде заплати, които са по-високи от тези на обикновения немски полицай.
Такова решение ще помогне за известно време. Друг е въпросът дали на натуралните германци това ще им хареса. Ама кой ли се съобразява с тях през последните 73 години?
59
0
 
2
 
! Отговори
Немец преди 5 месеца
До Анониме
Да те в момента взимат 15 заплати при пенсиониране
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Даваме им безплатно лекари, мед. сестри. Трябва да им помогнем и за полицаи. Трябва да се купуват и продават като футболистите. Държавата да печели от трансфера.
57
2
 
12
 
! Отговори
Мо -До преди 5 месеца
Айнц Цвай Полицаай, драй фиар мозлем рефюджи буркандиер. Бум-бум алахакбар бум!
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами те гледат, че българските им колеги вършат 10 пъти по-малко работа, а се пенсионират рано с 20 заплати. Немецът също е завистлив, завидял е на нашите.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо не пушат цигари пред Бундестага? Да пушат и да си го побарват вместо да работят и накрая на месеца да чакат заплати... и ще им вдигнат заплатите.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе тиз немски полицай ако искат по голема заплата да обменят опит с нашите - стачката му е майката. Без стачка нищо не се получава даром. Нашите стачкуваха и шефът им отпуска по 100 милиона на веднъж нищо , че насреща нема нищо.
53
1
 
18
 
! Отговори
Факт! преди 5 месеца
Да се чете на немските полицаи им плащат малко търсят се балъци от други краища на ЕС които да работят за без пари.И после идват тука някои да ми приказват глупости за фон Браун и как без немците нямало да се лети в космоса и колко добре плащали в немският курник.Смех пълен.Балъците ще се намерят те се намират винаги!
52
2
 
23
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 месеца
Напоследък в Сирия се освобождават огромни количества квалифицирани кадри-брадати демократи.Нека Меркел ги назначи за полицаи в големите градове на Германия-там фауната е подходяща,позната и родна за тия специалисти.Е,ще трябва Шериатът да се застъпи по-сериозно в немското право,ама времето го изисква!
51
1
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 месеца
...abe to kakto e tragnalo...ia po- dobre germancite ...arabski da nauchat I problema s kadrite e reshen !
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И защо ще набират хора от други държави на ЕС? Нали си вкараха над 2 млн. души от Близкия изток (че и продължават), все специалисти. Да обучат тях.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да ще учат немски но удома , значе после ще има езикова бариера , пак Проблеми
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Копирания Текст пак недостоверен , в Немската преса пише че ще държат Изпит по немски в Гьоте институт но не в Германия
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде се докладва за фалшиви новини? Че търсят баш чужденци за полицаи.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Курса по немски няма нищо общо с така наречения ''Канаке шпрахе'' на улицата , следващия Провал при управлението на Меркел
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще учат интензивно немски ..................хаха...............Курсовете им по немски не са нищо други освен Схема за Източване на пари , нямат никакво качество , немския език в Германия е инвестиция за следващите 5-10 години но не и за започване на нещо и то веднага
44
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 5 месеца
Да си наемат бежанци, нали затова ги пире баба Меркел, поради недостиг на работна ръка.