Афганистанец, депортиран погрешка, се върна в Германия

Юридическата процедура пред съда не била завършила
13 авг 2018 09:05, Елка Василева
13
Афганистанец, депортиран погрешка, се върна в Германия
Снимка: архив, Reuters

Афганистански бежанец, депортиран  погрешка от Германия, се върна вчера в страната, предаде ДПА.

След като премина през паспортния контрол на берлинското летище "Тегел", 20-годишният мъж бе посрещнат от колега на адвоката си, съобщи говорител на федералната полиция.

Очаква се той да бъде регистриран днес от властите на североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания.

Насибула С., както е назован според германските закони за личните данни, бе сред 69-имата души, депортирани в Афганистан с чартърен полет от Мюнхен в началото на юли.

Той обаче не е трябвало да бъде включван в групата, тъй като все още е продължавала юридическа процедура пред административния съд в Грайфсвалд. Насибула С. е обжалвал отхвърлянето на молбата му за бежански статут в Германия и тепърва трябва да се яви пред съда, пише БТА.

Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер през юли приветства депортацията, посочвайки "Точно на 69-ия ми рожден ден 69 души са депортирани обратно в Афганистан. Това е много повече от обичайното досега", припомня ДПА.

Един от депортираните се обеси в Кабул, което навлече на Зеехофер критики заради забележката му.

Информация за случая на Насибула С. се появи две седмици след депортирането му. Федерална служба за миграцията и бежанците (БАМФ) призна, че е допуснала процедурна грешка. Според Зеехофер службата е идентифицирала погрешно мъжа. Германското външно министерство му осигури безопасно жилище близо до Кабул. Миналата седмица той бе отведен до пакистанската столица Исламабад, където получи виза за пътуването до Германия през Истанбул.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
т.п. преди 5 години
ами ти куцо и сакато от цял свят би искало германското външно министерство да му осигури жилище, топла котлова храна и масажи на петите. Да им осигурява полети със самолети асвакати, асистени и помощници. Те и затова идват и хич няма да се спрат
12
3
 
12
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Добре де, станала грешка - депортирали го. До тук добре, случва се. НО:Щом като БЯГА от Авганистан, не следва ли след като са го върнали там, то тези от които ужким бяга да го хванат и убият, или поне затворят?От какво/кого бяга?Единственото от което бяга е немотията и лошия живот.Т.е. този е 101% икономически емигрант, а такива не се допускат в EU.А съвсем друга тема е,че всички видове емигранти не желаят да се ИНТЕГРИРАТ в EU!Ето това е най-големият проблем!Който не желае - да си ходи!
11
21
 
5
 
! Отговори
we преди 5 години
Когато българите ПЛЮСКАТ чуждите помощи дума не обелва те и се кефите ама българина е УНИКАЛНО КРАДЛИВО ПЛЕМЕ!
10
3
 
25
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Защо да е грешка, нали прибирахме бягащи от войната сирийски лекари и учители? То се оказа, че сирийците сред бежанците са нищожно малка бройка. Останалите да ги прибират щатите, т.е. тези, които им обърнаха държавите с главата надолу.
9
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не е грешка. Вечна слава на чичо Ади!
8
11
 
24
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Праскайте ми минуси - глъмаци кухи...и после се чудете - как афганистанец в Харманли взема 1050лв. а вие за 40 часа бачкане седмично и 800 не може да си докаратеМалък...изчезващ...но изключително *** народ.
7
1
 
14
 
! Отговори
Injiner s chalma преди 5 години
Merkel da ne izpuska tozi cenen kadar
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NE NASAGDAITE RASISISTKI I KSENOFOBSKI TVARDENIA.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ся слаби немските филми кобра 11 един турчин и арабин спасяват райхстага от атаката на белите хора
4
5
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Миналата година - сп.Фокус писа , че 250 000 муджехидини годишно напускат Афганистан - посока Европа ( разбирай Германия и скандинавските страни )А миналата седмица започна процеса на афганистански клет бежанец - ръгал с нож 14 годишна...след първите 1..2 удара паднала на земята...и той по най-добри афганистански традиции клекнал - та да може - да продължи да ръга...
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе няма грешка бе, или пък ако има, грешката е вярна. Германците не грешат.
2
8
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Дрелке...дрелке....перфидно бъркаш в раната с пръстче - Насибулата е само един от стотиците хиляди талибани, които плюскат данъците ни...колят и изнасилват - друг път невидели - толкоз тъnи бели...
1
3
 
30
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Каква грижа за човечеца какво нещо. Пълна олигофренщина !!!