Френски лидер: Имиграцията - културна заплаха за Европа

Лоран Вокие: Французите отказват да бъдат чужденци в страната си
26 авг 2018 21:15, Красимир Ангелов
84
Френски лидер: Имиграцията - културна заплаха за Европа
Снимка: Reuters

Лидерът на френската десница Лоран Вокие изрази мнение, че масовата имиграция е "културна заплаха за европейската цивилизация" и допълни, че французите отказват да "станат чужденци в собствената си страна", предаде Франс прес.

"Как може да не се разбира, че сме на края на нашия капацитет за интегриране и че тази масова имиграция днес е културна заплаха за европейската цивилизация?", попита Вокие, който е лидер на партия Републиканците. Той говори пред около 1500 партийни представители, събрали се в департамента От-Лоар.

"Французите отказват да бъдат чужденци в собствената си страна и трябва да направим така, че да остане нещо от цивилизацията", настоя той. Думите му бяха силно аплодирани.

"Ние не трябва да допускаме повече тези кораби да влизат в европейските пристанища", допълни Вокие, чиято партия се представи зле на парламентарните избори миналата година. Сега партията има намерение да постави миграционния въпрос в центъра на кампанията за европейските избори през май догодина.

Вокие бе избран за партиен лидер през декември миналата година, следвайки решително твърда линия. 

(БТА)


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Меркел запя друга песен, само че да бъде честна и след като ги покани, да си ги държи, не да ги пробутва на нас.Отстъпим ли сега, това ще е краят ни. Ненужната на Запада паплач ще ни залее и ние ще бягаме от собствената си земя.Трябва да сме единни и да дадем твърд отпор.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лоран Вокие да изрази това свое мнение пред Макрон.Ние българите знаем от години за тази културна( и не само)заплаха за България и Европа.Западняците спяха дъбок сън с широко затворени очи.Мислеха си, че ще набутат ислямските нашественици на Балканите и отново ще си играят техните игрички на порицания и поучения за източноевропейцитете но не би.Колонизираните - при колонизаторите си.Балканските държави никого не са колонизирали и използвали,никъде по света.Така че тези статийки тук са излишни.
77
0
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 месеца
е как бе, другарката меркел ни убеждава че, неините "мигранти" не са заплаха по никакъв начин, камо ли за културата в европа!
76
0
 
8
 
! Отговори
Европейка преди 5 месеца
Обединение на десницата,твърди мерки и никакви НПО-та,платени от ФАЩ.Само това е спасението.Затваряне на границите и строго спазване на европейските закони.Който иска шериат и бурки,да отива в такива държави.
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Високият стандарт и спокоен живот е приспал чувството за самосъхранение на западноевропееца.
В случая ще спечели по-агресивния нашественик
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агресивните ултралиберални центрове на власт трябва да се сложат под контрол за да не изнудват повече държавите. Реално това са си провокации при, които една държава с по- консервативна политика е сочена с пръст и обявявана за враг на отвореното /каквото и да значи това/ общество, а политиците са обявявани за популисти ако не приемат корабите и не не аплодират джендериите. Тази игра- "виж колко съм либерален и цивилизован и хуманитарен" /вече има хуманитарни суперсили!/ вече хич не е забавна.
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Люлката на цивилизацията отдавна е люлка на унищожението й. Някой има изгода от това. Кой ли е той? Кой си отмъщава така жестоко на човечеството, което започва да се буди от упойката, но много, много бавно?
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Кога ще направите минаре на Айфеловата кула, в традиции с електората."

Грешка, колега. Айфеловата кула е предвидена за скрап. Електората от кога я е прицелил. Какво бране ще падне, цяло поколение /10 години/.
71
1
 
31
 
! Отговори
Залезът на Европа преди 5 месеца
Скоро останките от белите западноевропейци ще бягат към Източна Европа, търсейки спасение. Трябва да сме готови с условията, които ще им поставим, защото те са коварни и лицемерни. Не веднъж сме ставали жертва на егостичната им политика. Този път-умната! Нямаме вина за техните жестокости в бившите им колонии, нито за жалките им управници в момента. За да оцелеем в идните години, твърдост и разум! И повече достойнство!
70
20
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 5 месеца
Още през 80 те години Ванга предсказа:
Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад рушняците ке ручат трева као добиток...
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Париж ще гори в огън...................пише го в древните пророчества!!!
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бившите колонии си отмъщават на империята и велика сила(малко спорна тема) Франция за вековете колонизация..............ограбени ресурси, убити и бедни африканци!!!
Всичко се връща на тоя свят..............Франция не я чакат хубави дни...........да свикват французите!!!
67
0
 
29
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 месеца
Смях...Дори и в природата се вижда..ако в едно поле с жълти лалета сложиш дори 1червено след време всичките жълти ще изчезнат.
Интеграцията с ромите си беше чист провал гълтащ много пари въпреки че бяха родени между нас.....
66
2
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 месеца
Избирането на този Президент - Илюминат- Масон и кукла на конци на Новия Световен Ционистки Ред само доказва, че точката на пречупване вече е премината и положението е необратимо, уви! Кафявите неевропейци и нехристияни определят резултатите от изборите. Ако някой не го вярва, или го поставя под съмнение - да отиде за ден да се разходи по улиците на Париж, Лион, Марсилия или Ница.
65
1
 
21
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 месеца
Мандалото клопна ...френчета ! Късно е либе за китка ще лапате африкански пи-шки та пушек ще се вдига ! Евала на Баце че се опъна на довчерашната си приятелка баба Перкел ! Никой не иска да храни африкански хлебарки
64
0
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 месеца
"Французите отказват да бъдат чужденци в собствената си страна ..."
===========
Не е сигурно!
63
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Има една българска поговорка: "Сетила се Мара, да се побара"!
Мара= Европа!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Le cheval est allé dans la rivière
( отиде конят у ряката , excuse my french)
61
2
 
40
 
! Отговори
Тръба преди 5 месеца
Абе какво стана с интегрирането? Думата "интеграция" изведнъж изчезна от речника на западните ни партньори. Хайде сега поемете афроевропейците с кеф и ни покажете как се интегрира... ъъъ ***. Да не забравите за правата им. Всички заедно изповядваме европейските ценности. Сътрудничество и просперитет! Къде изчезнаха лъскавите знаменца и надъхващите музички от телевизора? М?
60
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези са бита карта, по-важното е ние да не допускаме да ни сподели същото, защото много скоро манговците няма да подбират. И това, че кафето е десет евро на Шанз Елизе, по-скоро ще ги отблъсква, точно както нас самите. А не искаме да сме заобиколени от мързеливи и лишени от всякакви таланти ***, нали?