От Полша: Не искаме да сме като България, а богати като Германия

Целта е живот като в Италия, после Франция, накрая Германия!
17 сеп 2018 13:00, Елка Василева
193
От Полша: Не искаме да сме като България, а богати като Германия
Ярослав Качински. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на управляващата в Полша дясна националистическа партия "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви намерението на сегашните власти да издигнат благосъстоянието на полските граждани до показателите на Германия, предаде ТАСС, цитирайки негово радио интервю, излъчено днес.

"Всички ние искаме Полша по-бързо да съкращава разрива, който все още съществува между нас и страните от Западна Европа, макар че той все повече намалява. Говорим даже не за средноевропейските показатели, защото в тези граници влизат и страни, които са значително по-бедни от Полша, като например България", отбеляза Качински.

"Нашата цел е в Полша да се живее отначало поне като в Италия, после - като във Франция, а в крайна сметка - като в Германия", заяви той, като добави, че в бъдеще е възможно страната да достигне дори равнището на Холандия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
14
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
сега ще цъфне синдирания *** ИТ гуру програмиста от Харбър Бридж да ни обяснява колко сме изостанали и че те там взимат 100 000 долара годишно
16
7
 
30
 
! Отговори
Красимир преди 5 години
Американците ги готвят да се бият с руснаците, затова са толкова добре, иначе по времето на соца бяха най-мизерната държава. И все още са крадливи, като сте с поляци внимавайте да не ви задигнат вещите.
15
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качински казва ние не искаме да сме руски пoдлоги като българите. Ние искаме да сме европейци.
14
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятайте какви сме в очите на другите!
13
2
 
37
 
! Отговори
:) преди 5 години
Не знае ли този, че в БГ-то управлява Бога Слънце и всичко е ОК?????Интересни хора! Искали като в Италия (поне), а не като в Боколандия!
12
2
 
23
 
! Отговори
Българче преди 5 години
Хубаво е да си известен и да пишат за теб. Първа радост е за мен.
11
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата да коментира това! Нали БГ цъфти и връзва според него. Вече и поляците ни имат за страна от третия свят, при положение че 1980 им пращахме консерви и храни, за да не умрат от глад. Само че от 35-40 години по-късно къде са те и къде сме ние. Скоро и Албания ще ни броят за бедняци. Тиквооо???
10
1
 
27
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
Путин виновен
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Полша: Не искаме да сме като Българияхи-хи )))))
8
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня с филията мас да ли чете това или пак ще каже че сме стаблни като паднала ограда за 100 000 000 на турската граница.
7
6
 
25
 
! Отговори
Премиера преди 5 години
Що бе к'во и е на държавата ми!?
6
2
 
38
 
! Отговори
Синя каска преди 5 години
Ние сме ташка на отбора. Ама нали сме свикнали с този Груйо войвода и шкембе пищовите със сините каски. Какво друго да се очаква???
5
4
 
57
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
от Бай Оня - .... "на-та-шак" ... Вземат ни на подбив, на подигравка, до там я докархаме, от "прусаците на Балканите" станахме "просяците и про-ста-ците на Балканите"!
4
46
 
9
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Какви глупости е наговорил пък тоя. България била по зле от Полша. Този знае ли, че нашата страна е с най висок ръст на БВП в целия Евросъюз след Германия за 2018 година?Имаше шоково увеличение на пенсиите и заплатите. Минималната пенсия се увеличи от 170 на 200 лева изведнъж. Не като Станишев с по 2 лева през 6 месеца а изведнъж с 30 лева.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не може да ти даде това, което Качински може да ти обещае, а целта на Германия е да ти построи 2 магистрали и да не ти даде да строиш нищо друго за да си един консуматор. Тоlа е подължението на плана Ост от ВСВ Просперитетът е възможен, но само далеч от Германия.
2
15
 
52
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Никога няма да живеете като в Германия, а не ви и трябва да ставате либерастки еврогейове! Къде ви е промишлеността!? И не се дръвчете на руснаците, че ще ви размажат като говеждо ***! А им благодарете, че ви дадоха цяла Източна Германия след ВСВ, върху която нямате никакви права, нито етнически нито исторически, но прогонихте и избихте германското население там. Иначе България вече всички я вземат "на-***" като синоним на най-пропадналата държава и народ в Европа! Което е самата истина.
1
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, поне може да ни дават за пример.