Юнкер: Европа да диша с двата си дроба – източния и западния

Европейската свързаност е от изключителна важност, заяви той
18 сеп 2018 20:00, Елка Василева
14
Юнкер: Европа да диша с двата си дроба – източния и западния
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви в Букурещ, че има усещането, че "Европа започва да остава без дъх, защото не диша с двата си бели дроба - източния и западния", съобщават Аджерпрес и Медиафакс.

"Това, което правите тук, е точно в духа на това, което се опитва да направи Европейският съюз", заяви Юнкер в рамките на срещата на инициативата "Три морета". "Европа трябва да диша с два дроба, един от изток и един от запад. Ако това не се случва, ще остане без дъх, и аз имам усещането, че нашият Съюз започва да остава без дъх. Затова трябва да поставим акцент повече от всякога върху ценностите на сътрудничеството и да използваме общ език за изтока и запада".

Председателят на ЕК изтъкна, че "европейската свързаност е от изключителна важност". "Подкрепяме тази инициатива и ви окуражаваме да отваряте нови пътища на комуникация между двата дроба на континента, както и на север и юг, защото само така ще можем да осъществим един проект, който е скъп за всички европейци".

Юнкер посочи, че ЕС отпуска пари за развитие на транспортната инфраструктура и за снабдяването с енергия и природен газ.

"Имаме 150 милиарда евро за инвестиции между двете морета - Адриатическо и Черно море. Трябва да се възползваме. Г-жа (еврокомисарят за регионалната политика) Корина Крецу отговаря за това. Имаме 2,5 милиарда евро отпуснати само за инфраструктурата, най-вече във вашия регион. Също така за снабдяване с енергия и природен газ. Тези проекти трябва да бъдат насърчавани. Включително газопровода между Австрия, България, Унгария и Румъния (БРУА)", посочи председателят на ЕК, цитиран от БТА.

Юнкер обаче подчерта, че "съблюдаването на правовата държава е изключително важно: инвестициите нямат смисъл, ако липсва уважение към правовата държава".

"Когато се говори за правова държава, често се чува кихане в залата", добави още председателят на ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще става все по болна Европа докато се внасят чужди не/грамотни бъдещи избиратели.Мастното население на германия ,франция и другите страни от запада виждат че се гласуват и приемат закони против техния начин на живот .За правляващите е по изгодно да дават гражданства ,подслон ,пари ,соц добавки срещу глас отколкото да чакат на собствените си събудили се граждани.Същото е в България- бо. зави "българчета"без грамотност гласуват по поръчка срещу помощи ,храна без трудов стаж .
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати уж съм фен на ЕС а вече и на мен от тоя панаир ми писна.А тоя ако продължава с тия дробове от него Европа вече белодробна емболия получи бе.Пък от толкова дишане някой и съомаха му ще се обади и нещо ще излезе я пърдел, я бременност.А България оня художник добре я нарисува тя е *** в който ще падне онова дето ще излезе.Докато Европа не осъзнае че или ще се обедини или ще стане колония на тези който вече са се обединили нищо няма да се промени.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вече с черния дроб и Карсил от магарешки тръни за по добър промил.
7
1
 
4
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Чудя се как хората свикват да живеят с лъжата и измамата?! Говорят ги по цял ден, а после как спят?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То по-скоро на Източна Европа функцията й беше замислена за клоака, защото отношението към нея е по-лошо от колкото към второразредните колонии. То ясно, че трябваха промени, но се разбиха най-много малкото стойностни неща. Образованието беше такова. Сега всеки трябва да е щастлив *** консуматор работещ за без пари на "богоизбрани" партийни мижитурки.
5
4
 
12
 
! Отговори
Орбан е Велик преди 5 години
Юнкер - вечнопияният капитан на потъващият кораб ЕС!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно каво бил казал спаружения алкохолик.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мосю Ишиаз прекалил с дозата и приказва ПАК глупости.Кой я направи Европа да не диша с два дроба ?Да НЕ БИ ДА БЯХ АЗ ? Който кани с плющени мечета та/ран/буки с загорели макари за блудници/невернички така няма да може да диша ,другарю алкохолик!Докато не се спре фалшивото пране на пари чрез приемане на бежанци и даването им карти с пари без да се трудят ЕС ще се превърне в копие на България- едни ще бачкат ЗА ДА ХРАНТУТЯТ И ОТГЛВЕЖДАТ ВЕРЕН ПОСЛУШЕН НЕОБРАЗОВАН ЕЛЕКТОРАТ .
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Юнкер и аз така мисля. Имали пари, има е решение.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало ИШИЯСА сега ли се сети за това или кога те болеше ИШИЯСА и се смееше като варена тиква. Този когато и да гио уте.пат все ще е късно.