Седмично: 500 млн. британски лири - цената на Brexit за Лондон

Държавните финанси са ощетени с 26 млрд. годишно
30 сеп 2018 17:38, Анисия Иванова
16
Седмично: 500 млн. британски лири - цената на Brexit за Лондон
Снимка: Reuters

Решението на Великобритания да напусне ЕС струва на правителството по 500 милиона британски лири (650 милиона долара) седмично, като за момента така се заличават средства, които биха биха били спестени от неплащане на вноската в съюза, сочи публикувано днес проучване, цитирано от Ройтерс.

Икономическите последици от Брекзита са обект на напрегнати спорове във Великобритания, като поддръжниците и противниците на излизането от ЕС използват положителните и отрицателните данни, които се появяват, за да подкрепят тезите си, отбелязва агенцията.

Центърът за европейска реформа - изследователска група, съсредоточена върху ЕС - съобщи, че британската икономика е с 2,5 процента по-малка, отколкото ако британците не бяха решили да излязат от блока на референдума през юни 2016 година. Заключенията на центъра са базирани на последиците за икономиката до края на юни 2018 година.

Държавните финанси са ощетени с 26 милиарда британски лири годишно, което е равно на 500 милиона британски лири седмично.

Центърът, който се самоопределя като проевропейски, но с критично отношение, посочи, че създал модел за това как би могла да се представи британската икономика, ако през 2016 година бе спечелила кампанията за оставане на страната в евросъюза.

Групата уточни, че анализът й се основава на 22 развити икономики с характеристики, близки до британската.
За първото полугодие на тази годината британската икономика отчита най-слаб растеж от второто полугодие на 2011 година, като компаниите намаляват инвестициите, което подсказва, че са предпазливи в навечерието на Брекзита.
Само шест месеца преди напускането, което трябва да стане на 29 март догодина, британският премиер Тереза Мей предупреди, че преговорите са в задънена улица и че ЕС трябва да представи нови предложения за споразумението по "развода".

Много ръководители на компании и инвеститори се опасяват, че политиката може да провали споразумението и петата по големина икономика в света да излезе от ЕС без договор. Според тях това ще уплаши финансовите пазари и ще наруши основни търговски артерии. 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Седмично: 500 млн. британски лири - цената на Brexit за Лондон"---А-у-у, колко е лош този Brexit за Лондо-о-он! :)
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринКъв българин си ти бе мокша?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще ги блекзитнат най накрая? Това е най-пречещия народ в Европа. Сбирщина от простаци!
10
2
 
4
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Българин (8):Ти си описал българите доста добре, само дето не знаех че били и кравари, мислех че сте повечето овчари.
9
9
 
3
 
! Отговори
BGexit преди 5 години
Отърваха се от евро кoрумпе съюза. Ние да му мислим.
8
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Кваварите нищо няма да платят! Така да знаете.Свикнали са само да взимат и да лапат!А не ги лови и 3акон,защото Краварите нямат Морал!
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондонд е финансовата столица на Европа. АКо скъса с Европа, от това ще загубят Лондон, Европа и останалата част от света свързана с тези пазари.
6
3
 
9
 
! Отговори
марто преди 5 години
Много бой ще ядът
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арменският попаз има решение !Часове за подаване на оплаквания ! Понеделник 08:00-12:00 13:00-17:00 Вторник - почивен Сряда - 08:00-12:00 13:00-16:30 Четвъртък- почивен Петък - почивен
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 млн*
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А се оплакваха, как "давали" по 200 000 000 милиона на година. И ония козел, дето ги подлъга, когато му казаха - а сега тези пари ще отидат в здравеопазването, нали", той им каза "О, аз такова нещо не съм казвал, вие сте останали с грешно впечетление" и се скри в дън земя. Само неговите хора са на печалба, защото бизнеса им ще остане без конкуренти отвън. Останалите ... ами имаше нещо за екстра дупки в колана ....
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BASCHKA IZBEGALITE FIRMI I BANKI AAXAAXAAX TRIOLIONI TRILIONI
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AMI VIZI MITA OTDELNO KO LKO PRAI A?