Ципрас за Македония: Или договор, или ЕС и НАТО мираж!

Гръцкият премиер отхвърли всякакви алтернативни решения
13 окт 2018 19:15, Златко Желев
28
Ципрас за Македония: Или договор, или ЕС и НАТО мираж!
Снимка: Reuters

Няма алтернативни решения за членство на северната ни съседка в НАТО и Европейския съюз, Преспанското споразумение е единствена и незаменима възможност и за двата народа, и за стабилността на Балканите, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас пред членовете на централния комитет на своята партия СИРИЗА, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Още по темата

"Ако нашите съседи отхвърлят това споразумение, трябва да знаят, казвам това искрено, че няма да има алтернативни решения за тяхното членство в Европейския съюз или в други международни организации, отбранителни съюзи и партньорства, в които участва или ще участва и Гърция", каза Ципрас.

Гръцкият премиер подчерта, че ако в конституцията на съседната страна името Република Македония не бъде заменено с договореното Република Северна Македония, Гърция няма да позволи членството й в международни организации под старото име.

С това изявление пред СИРИЗА Ципрас косвено отхвърли идеята на своя коалиционен партньор Панос Каменос от партия Независими гърци, който на срещи в САЩ предложи "План Б" по отношение на Република Македония - вместо споразумение за името да бъде подписан широк отбранителен пакт с участието на Гърция, Република Македония, Албания и България, а на по-късен етап и Сърбия.

 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Гост+

Виждат напредък и искат и те. Това, че ти не виждаш, си е твой физиологичен недъг.
22
1
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 месеца
..."ЕС и НАТО мираж!" - уплаши ги. Те, македонците, като гледат как са дръпнали напред България, Румъния и Гърция, едва ли си смучат пръстите от яд. Кофти пример за благоденствие май даваме на Западните Балкани с нашия "перверзен" и несполучлив преход.
21
3
 
3
 
! Отговори
О кротко преди 6 месеца
София да предупреди Атина да не нанася на Охридска Македония такива мръсни удари.

Името Северна Македония е НАГЛО АНТИ БЪЛГАрско.
20
3
 
5
 
! Отговори
Александър Македонск преди 6 месеца
АМАН от нАркомани на власт .
Едвам отървахме МАкедония от черен терор готвещи убииства на стотици хиляди прогонване на поне един милиони на запад и ето гръцки наглеци..
Напомняме ,че МАкедония със столица Скопие е свободна република.
19
22
 
7
 
! Отговори
О хари преди 6 месеца
Абе българи защо се заблуждавате че македония иска да е към сърбия или българия това няма как да стане те искат свободата искат да обединят македония пиринска солунска вардарска това е една македония трябва българите да свиквате че пиринска македония не е ваша ако още ни държите на 500 лв заплата ние сами сте се отделим
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само едно мога да кажа ако минат на страната на Сърбите ги чака война и всички ще почнат да бягат към Бългрия !Сърбите може да нападнат Албанците а в Македония има бая !Ще станат жертва на чужди интереси и ще почнат да чукат на нашата врата обаче дали ще я отворим .
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Македонците" искат да се върнат в Сърбия ... нашите безумни политици се опитват да ги отделят от Сърбия, ама тая работа става само като се избият сръбските мелези във Фиром, точно както направиха сърбите след втората световна война ....
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НАТО и ЕС мираж Югославия и Албания реалност сега великите македонци ще седнат хубаво на александровия златен дедов скиптър.
15
8
 
3
 
! Отговори
Makedonec преди 6 месеца
До Анонимен
Na makedoncite im e preku Stojko i za NATO i za EU.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако се преименува на Тракия дали ще ни е ОК?
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво се пънат тези хрантутници?? Какво ще забраняват?? Цял ЕС, включително ние, ги храним и им плащаме заплати и прнсии; от 8 години насам живеят на кредит, а се перчат!! Заслужаваха да изпукат от мизерия и да ги изкупят китайците и арабите!! Нещастници...
12
0
 
12
 
! Отговори
Хм преди 6 месеца
Ципрас има основание да се нерви-едно от най-големите му постижения беше да откаже макетата от претенциите им за античност.Ако това се провали...А може и пари да са му обещали,кой знае?
11
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Ципрас за Македония: Или договор, или ЕС и НАТО мираж!"
---
Абе, Ципа-прас, какво скачаш като петле на Македония – една педя земя, една шепа народ! ЗАЩО НЕ СЕ ОЗЪБИШ на Ердоган, за Северен Кипър (нали искае "северна/-ен"), с милионната армия, модерно въоръжена и надъхана !?... Мислиш се за фактор в европейската политика ... Дуупе!
10
6
 
27
 
! Отговори
Помнещ преди 6 месеца
Американският конгресмен Дейна Рорабашър:„Според мен Македония не е държава. Съжалявам, но тя не е държава. При тях има толкова голямо разделение, че никога в бъдеще няма да могат да живеят заедно. Поради тази причина косоварите и албанците от Македония трябва да бъдат част от Косово, а останалата част от Македония трябва да
бъде част от България или от някоя друга държава, с която те смятат, че са свързани”.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Езикът трябва да се преименува на северномакедонски диалект. Иначе няма Нато, Бато ще се кара на Заев.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ммммдааа,красноречиво,7 коментара на тема БЮРМ.Захариевица и Борисов да погледнат и не само тук,на българите ни омръзна от вардарските вече не знам как да ги нарека.Дайте да си гледаме нащата страна а ония оттатък нека бавно се сваряват в собствена лой.Само едно единствено нещо трябва да не правят нашите политици а именно, нито запетайка отстъпки по историческата тема иначе тука ще стане революция.Оттам насетне много им здраве на сърбомакедонистите вардарски проскубани.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нито БЮРМ-ите, ниро етиопците са ми на сърце, но в случая, това е правилен ход!
И ако има край Вардара нещо оцеляло ще се съгласи!
6
6
 
19
 
! Отговори
най подходящо е преди 6 месеца
Бюрмаджистански Сърбостан
5
3
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 6 месеца
Ьащо им се моли Ципрас на северомакедонците, а не им бие шута направо?
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В БГ-то имаме големи капацитети по македонските въпроси-хахаха
Гледай само как ще се изходят по въпроса.