Забрана: Бездомниците в Унгария – аут от улицата!

Никакви нощувки занапред в обществени пространства
15 окт 2018 08:50, Петя Славова
39
Забрана: Бездомниците в Унгария – аут от улицата!
Снимка: БТА

В Унгария от днес влиза в сила закон, който забранява на бездомните хора да спят в обществени пространства, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Конституционно изменение, което бе прието от парламента на 20 юни и обнародвано от унгарското правителство, втвърдява закон от 2013 г., който наказваше с глоба спането в публични пространства.

Правозащитници отбелязаха, че заплахата от затвор за нарушителите едва ли ще реши проблема със спящите по улиците хора, и заявиха, че са нужни повече средства за предотвратяване на появата на нови бездомници и жилищно настаняване на съществуващите.

По неофициални данни в столицата Будапеща има 30 000 бездомници. Унгарското правителство казва, че има 9800 места за преспиване в социални центрове и вече е отпуснало 9,1 милиарда форинта (32,2 милиона долара) в помощ на бездомниците, отбелязва БТА.

През юни докладчикът на ООН за жилищното настаняване Лейлани Фарха определи готвената мярка срещу унгарските бездомници като "жестока и несъвместима с международните закони за човешките права".
"Какво престъпление са извършили (бездомниците)? Просто се опитват да оцелеят", написа тя в писмо до правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: УнгарияООНбездомници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
Орбанееее, ела тук, преди 5 години
за да сложиш ред и у нас!Какво били направили бездомниците? Ами и там, където убиха женицата в Русе, на 300-400 метра от лобното й място имало "цял град" от такива аутсайдери. И, ако е било поръчково, дали мястото е избрано случайно?У нас има варианти къде и как да бъдат настанени и да им се намери някакво занимание. Но никой не се интересува. Тежкоболни и неадекватни хора се мотаят по улиците и никой не го е грижа. Психичноболни бездомни жени забременяват от из_роди и раждат себеподобни.
33
7
 
10
 
! Отговори
men преди 5 години
ама моля ви се. вижте в щатите как е. десетки милиони на улицата и спящи по колите си. и стотици милиони празни къщурки. свобода батенца.
32
3
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Скъпи редактори, как може някой да е "аут" (в превод "вън") от улицата?! Улицата е навън!!! В стремежа си да се направите на модерни и готини замествайки български думи изглеждате доста глупаво в очите на хората. Замислете се малко. Българският език е достатъчно богат и няма нужда от подобни гаври.
31
4
 
12
 
! Отговори
Реплика преди 5 години
До Анонимен 27Не са глупости, а официални данни на американската администрация в годишния й доклад "Доходи и бедност" в САЩ. От тези 45 милиона бедни и бездомни, 2,5 милиона са деца.Погледни клиповете в Ютуб и ще видиш безкрайните палаткови лагери по улиците на градовете им.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В софия са повече
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгария е с най-много бездомници в европейския съюз.
28
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това е да имаш лидери като Орбан и Тръмп, истински мъж, твърд, разумен и бедкомпромисен - край с либералните хипи-***, на хората им писна да се издигат на пиедестал утайките на обществото. Бездомниците са типичен пример за деграданти социопати, в едно цивилизовано общество няма място за тях, улиците трябва да се прочистят от всякакви подобни на тях отпадъци. Тези хора трябва да се наказват с принудетелен обществено полезен труд, да са на разположение на земеделски производители и т.н.
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма 45 000 000 бездомници в САЩ, стига си писал глупости...
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Имало е места, на които е било забранено, да се хранят бездомните. Логиката е била, че ако го на храниш, ще оцелее още някой дне и може и потомство да има..
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против да помогна на човек да си стъпи на краката, когато той го желае. Нямам обаче никакво намерение да помагам на хора, които не желаят да се върнат в обществото, а смятат, че то с нещо им било длъжно.
24
9
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А нещо да кажете за 45-те милиона бездомници в САЩ ? О, пардон ... те са демократични бездомници.
23
1
 
21
 
! Отговори
?? преди 5 години
Станали са алкохолици, защото са бездомни или са станали бездомни, защото са алкохолици?
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолът и дрогата не прощават. С какво обществото е длъжно на такива хора?
21
11
 
9
 
! Отговори
Оффффф! преди 5 години
До АнонименКакъв всевишен бе?!? Няма такова нещо. Живеем в 21-ви век, а не в средновековието, та да се уповаваш на суеверни глупости.Тия от снимката да вземат да се обръснат и подстрижат, пък току-виж си намерят работа! Пък и пиенето и дрогата може да спрат.
20
6
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Приблизителната бройка на бездомниците в Ню Йорк е около 80 000 а се предполага, че са повече! Дай сега да видим кой какво *** е? Като прибавим и огромния им брой в другите американски градове цифрата става става стабилна! Да им имам просперитета и демокрацията!
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грехота е, моля ви хора да не забравяте че на на тази планета си има всевишен, който вижда всичко и след време Господ наказва както наказа хитлер мусолини напалеон и така на татьк злосторниците с необратима загуба!
18
4
 
9
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До до край"..325 форинта е едно евро.."Ами левът?Отчитайки деноминацията-2000лева=1евро!А в Унгария за 30г деноминация НЕ е имало!През 1989г 20форинта бяха 1лев,а 1дойче марка беше 0.6 лв(официално) и 3лева на черно.Т.е левът се е обезценил над хиляда пъти,а форинтът около 10.Бая голяма разлика.
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе стига с тези човешки права. Повечето мизерници изобщо нямат нищо общо с категорията "човек". Крайната мизерия и правата на човека са абсолютно несъвместими.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто чувствам колко са виновни бездомниците ! имат си слънчеви топли апартаменти. имат си добра работа с добро заплащане. носят красиви дрехи. хранят се половината дни в месеца в ресторанти.карат сносни коли и ходят на лятна и зимна почивка по месец.............обаче изведнъж решават да сложат дрипите и да гладуват и студуват по улиците! странна работа, а ?
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До м дааМмм дааа, има и такива бездомници. Но има и много, дето хазяйна ги е изтритал, защото вдигнал намеса с 80%, напълно незаконно, но върви се оправяй, без адвокати. Изригва те и какво става? Ако имаш роднини и добри приятел - СУПЕР! Ама ако нямаш - ами квартири те се търсят по месец. Месец в хотел е непосилно за 90% от хората. Стресиран си, гонят те от рабора и си бездомен. А на теб ти е трябвало 2-3 седмици спокойствие, да си намериш нова квартира и работа. Ама нали сме безчувствени...