Премиерът в Атина: ЕС е пример за Арабския свят – права, свободи...

Единен ЕС е подходящ съюзник за Арабския свят, смята Бойко Борисов
29 окт 2018 12:15,
109

Европейският съюз със своите ценности е пример, който Арабският свят може да вземе - с върховенството на закона, правата на жените, децата и свободите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на третата среща на върха ЕС - Арабски свят. Тази година форумът се провежда под надслов: "Споделените хоризонти".

Премиерът ни подчерта, че единен и силен Европейски съюз е подходящ съюзник на Арабският свят.

Още по темата

"ЕС със своите ценности е пример, който Арабският свят може да вземе с върховенството на закона, правата на жените, децата, свободите", посочи премиерът.

"Не е само инфраструктура, газ и петрол, на първо място са и ценностите, които трябва да защитим, за да работим и по-спокойно в следващите години", заяви Борисов и уточни, че по време на Българското председателство преди няколко месеца темата "Западни Балкани" е била сложена в дневния ред на Европа.

"Софийската декларация даде перспективи, но тук виждам огромни възможности между Балканите като цяло, разбира се двустранните отношения на всяка една от нашите страни с Арабския свят са важни", заяви Борисов.

Той посочи, че до края на годината се надява да бъде приключен интерконтектора с Гърция за втечнен газ.

"Винаги България и Гърция са били пример за добросъседство. С Гърция завинаги трябва да бъдем най-близки приятели. В тези инфраструктурни проекти има какво още да направим с колегите. Броят на участниците показва, че има потенциал. Пожелавам успех на днешната среща", добави премиерът.

"Самата миграционна вълна, която залива Европа и буквално счупи доста държави като политически системи въобще, показва, че трябва да помислим за Африка – за тези страни в света, в които гладът, ежедневната прехрана са проблем в момента", посочи още премиерът. 

Той изрази надежда в следващите години да се развият още повече тези страни и региони, където има войни и проблеми.

Той посочи, че според него Балканите, и България, могат да помогнат с хранителни хъбове.

"Балканите сме и житница, и животновъдство, и високи технологии. Жп линиите, магистралите, напречните коридори, коридорите 4, 8, 10, които свързват Турция и с Арабския свят, който идва отдолу, Черно море, Дунавската стратегия, не можем по тези параметри да говорим индивидуално държава по държава", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано го арестуват там или да го задържат по някакъв начин и да не ни го връщат тоя никога.
66
1
 
25
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Не може да се отрече , че тиквата е бил добър ученик на другата тиква - Т.Живков! Като негов охранител той е научил как да пробиеш в политиката и как да скриеш своето тъмно минало - просто ставаш шеф на полицията ! Оттам нататък ти трябва един като Цветанов да ти ближе оная работа и да купува избори - точка ! А да не забравим тояжката - тя трябва да работи постоянно !!
65
3
 
20
 
! Отговори
Същия ветеран преди 5 години
Кого ще излъжеш терористо скапан Бойко Методиев Борисов?Не е тайна че лидерите на ГЕРБ и НДСВ може би са били от личното приятелско обкръжение на Осама Бин Ладен и неговата Ал КайдаАтентатите от 11.09.2001 май тръгват от Симеон Сакскобурготски и главният му секретар на МВР Бойко Методиев БорисовС такива "приятели" от НДСВ и ГЕРБ естественно че "ислямът" ще е напълно обреченПомним,помним от къде тръгнахте и международният съд няма да Ви се размине терористи скапани от ГЕРБ и НДСВ
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй лЕ бе премиера? права и слободия по-скоро и на власт най- големите страдащи от ишиас и мутри
63
0
 
20
 
! Отговори
ВЕТЕРАН преди 5 години
Топлите мюсюлмански връзки на единадесетосептемвриеца главен секретар на МВР от НДСВ са фактОще през 2000 г. Симеон Сакскобургонски обещаваше че ако гласуват за него Саудитска арабия ще налива десетки а може би стотици милиарди долари във БългарияПосле Кобурга каза че за 800 дни ще оправи България и преди да изтекът се случи 11.09.2001После законният престолонаследник на Симеон бе инвалидизиран и наскоро умряПИТАМ:Подкрепя ли ли са Симеон Кобурга и Бойко,Ал Кайда и самия Осама Бин Ладен?
62
1
 
16
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Другарю Пожарникар , от толкова много ... "права и свободи" , спуснати от "СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ" от Хамерикано - еврейски произход ... да НЕ вземем да прекръстим накрая континента - ЕВРАЗИЯ ?!?! ... ;) ... А нашата Държава от България ... да вземе да стане - *** ?!?! ... ;) И без това от толкова "права и свободи" за емигрантите от Арабския свят ... в някои Европейски страни май започнаха да стават повече от допустимото... Аз ли да Ви казвам какво ще стане след 20 - 30 години в Европа?!?!
61
3
 
16
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 5 години
При лошия комунизъм имаше изходни визи и навън излизаха само нормални хора. Съответно българинът беше уважаван гост навсякъде, не излизаха цыгуни, ***, хора с IQ под 90, общо взето кре-тените обществото ги задържаше за вътрешна консумация и щедро им даваше възможност да живеят, доколкото могат. Днес само кажи, че си българин в Европа, за да се оформи около теб празно пространство. Демокрация. Но всъщност същото важи и за ръководния състав на държавата.
60
3
 
7
 
! Отговори
Eitur преди 5 години
Gospodin Pojarnikar, nedopustimo ili zabraneno e paleneto na ogniove v bg poleta i gori na rbg?! Kakva e nagradata, globata ili kolko dena zatvor?!
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, не знам какво да кажа, освен да ходи да се гръмне.
58
0
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
обаче нещо е пощръклял нашия..48 часа са не задържа н страната..Пътува ли пътува....НИТО ЕДИН "управник" на нито една страна,многократно по-влиятелни и богати,не си позволява това ЕКСКУРЗИОННО ЛЕТУВАНЕ,което си прави Мутрьо!!!!НИТО ЕДИН!!!!!!!!
57
0
 
42
 
! Отговори
КЛ преди 5 години
Алеко Константинов едва ли е вярвал, че 123 години след написването на безсмъртната си творба, ще се появи един истински "Бай ***".Който буквално ще претвори и двете части на книгата. На мен лично ми беше смешно да гледам изцепките на нашия герой из "Европата". Вече не ми е смешно.Защото втората част на книгата - "Бай *** коли и беси в политиката" въобще не е смешна. Май нищо не се е променило за 123 години. Или направихме пълен кръг.
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BACE TI POLUDQ MAANI SE
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя вече като го видя...и ми се повдига...
54
0
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен56имаш правото да арестуват детето ти за 48 часа и да не ти съобщят...Това малко "право" ли е?
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BACE ADSKI SI TYP ARABITE MRAZQT OT SYRCE ES PRIMERA I NE GO ISKAT BE GOVEDO
52
2
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ха ха ха!!!!!""ЕС със своите ценности е пример, който Арабският свят може да вземе с върховенството на закона, правата на жените, децата, свободите", посочи премиерът."Тоя глуп_ендер ептян е изкукуригал!!...-Иска да "пробута" европейските "ценности" на "арабския свят"?!Най-горещо му препоръчвам да не стъпи повече ни в ОАЕ,ни в Саудитска арабия,нито в Кувейт,или другаде там!..Защото ще го чака "арабската демокрация" за тия думи.ха ха ха!!!
51
1
 
45
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Потрес!... как не го е срам този нарко дилър и контрабандист да ни излага пред света, освен бандитската си физиономия той за огромно мое съжаление е лице и на държавата ни. Срам и позор! В ЕС отдавна ни се смеят, никой не ни уважава за това, че премиерът ни е гангстер! Спрете го най-накрая тоя, толкова ли не могат Доган, резидента на американското разузнаване и другите отговорни лица да намерят друг на негово място?! Освен , че преяде с власт и се самозабрави, това мутроподобно животно вреди!!!
50
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чаршафи, бурки и всякакви символи на исляма са забранени в доста страни по света, включително и европейски!
49
0
 
24
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
И глупости и измами непрекъснато............
48
1
 
37
 
! Отговори
Бойко, преди 5 години
Защо по дяволите си толкова *** ? Още ме е яд 2009, че гласувах за герб, повече не повторих. Нека дядо Коледа тази година донесе една голяма хубава ракета за парламента и министерски съвет, но искам всички да са на работа. Благодаря ти дядо Коледа :)