Развита икономика за Македония? Само през ЕС!

Андрея Стойковски – ппрегоравящ пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 29 окт 2018 15:07 | 29 окт 2018 15:00,
19

Единственият шанс на Македония за икономическо развитие е само в ЕС и като член на евроатлантическия съюз. Това обави в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria Андрея Стойковски високопоставен представител на преговорния екип на Република Македония за преговорите за членство на страната в ЕС.

По време на европредседателството на България стана ясно, че преговорите за приемането на Македония в ЕС ще започнат през идната година, като в момента двете технически комисии работят по подготовката на оценката на страната, заяви още Стойковски.

"Македония няма шанс да бъде Швейцария на Балканите, тази илюзия трябва да си я избием от главите, тя има шанс за икономическо развитие само в ЕС и като член на евроатлантическия съюз. Преди две години положението на Македония беше различно, но през тази година ЕК промени оценката си за страната като бъдеща членка на ЕС и започна процесът по оценка на държавата", коментира високопоставеният представител.

По думите му началото на скрининг процеса е изключително добра новина и посочи, че през миналата година България и Македония подписаха договор за добросъседство и това е била първата стъпка, която е дала живот на целия този процес на европейското интегриране на Македония.

За референдума Стойковски каза, че той трябва да се приема като процес на консултация с македонските граждани, които в своята голяма част излязоха да гласуват и казаха "да" на европейската интеграция на страната, а тези, които не участваха в него, не участват и в консултативния процес.

ВМРО ДПМНЕ нанася с поведението си щети на държавата, смята Стойковски, но е убеден, че Македония ще намери мястото си още сега, в тази година. Той не иска да влиза в черни сценарии за страната.

Още външнополитически новини можете да четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По реалистично е Суазиленд да има развита икономика отколкото нацисткия гном Македония дето на никой ме му пука изобщо за него.
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Ако бяхме ИЗВЪН еуропката и търгувахме с Русия ЩЕШЕ ДА Е ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ, г-л-у-п-а-к-о!!!! Я погледни на Турция........тя търгува и с ес-чето и с Русия и се развива стремглаво! И когато Путин и резна търговията (заради самолета) Ердоганчо ДАЖЕ СЕ ИЗВИНИ, САМО И САМО ДА СЕ СДОБРИ С РУСИЯ!!!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До по-далече от Русия 15Хо-хо-хо-хо-хо-хо-хо........................ако ще се "развиват" като нас.................хо-хо-хо-хо.....още малко и ще разрушим и последното, построено при соца...........ПРАВ ВИ ПЪТ братя македонци!!! Няма САМО НИЕ ДА СМЕ най-големите д-и-в-а-н-е-т-а на Балканския полуостров!!!
14
10
 
9
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В "пустинята на ЕС" догодина ще има БВП 116.000.000,000лв,или 59,310,700,000 ЕВРО,колко щеше да е ако бяхме извън ЕС бе М??Най-много 50,000,000,000 евро колкото на "достойната "и любима на русосърбоманите Сърбия АРЕ У ЛЕВУ!!!
12
1
 
2
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Много вине къса паметта момчета, много.
11
5
 
6
 
! Отговори
практика мислител преди 5 години
Македония дали ще бъде съгласна да загуби (да се откаже) от всички свои отрасли които има и да плаща на чужди отрасли на чужди икономики
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами още преди да са влезли в ЕС,могат да си видят "развитата" икономика,като отидат в България и се поразходят из "развитата" пустиня на ЕС- изоставени и буренясали села,изтърбушени останки от минала икономика и "изчезнали" 30% от населението!!!А и да не забравя най-важното - натикана ЗАВИНАГИ в последното място на всякакви класации - таман ще се удаде възможнот да се борят България и С.Македония,за НЕГО,МЯСТОТО!!!ХА-ХА!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
До 7 Веселин преди 5 години
Нима сега минималната заплата е 350, 400 долара ! Стига бе ! Ама верно ли ?
8
2
 
6
 
! Отговори
Ке биде преди 5 години
Македония ке биде част от Велика Албания
7
0
 
10
 
! Отговори
Стига преди 5 години
Стига сте ни занимавали с тая *** нация, мислеща се за наследник на Александър Македонски.
6
9
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
може да е малко,но я кажете кога минималната заплата в БГ е бела 350/400 долара?????много сте недоволни ,но аз помня едни заплати от по 5/10 долара......така че на черното как да кажа бяло,да не съм комунист.....
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас какво ни интересува БЮРМ не разбирам?Всяка седмица пропаганда за БЮРМ а ЕС след 20 години може-би.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нима и нас не ни облъчваха по същия начин ?
3
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До славянинне си славянин!...Що са натискаш?!
2
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
казах:-Да идват!..Като ги оскубят до голо и "обезкостят" земеделието им,с което до сега някакси вирееха,ще станем вече ВТОРИ отзад напред....макетата дали харесват турски зеленчуци?
1
6
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Единственият шанс.. ... за икономическо развитие е само в ЕС и като член на евроатлантическия съюз."Това сме го слушали вече.