Марин Льо Пен идва в София за форум на крайнодесни

АФП: Тя ще се срещне с "българския Тръмп" – Веселин Марешки
9 ное 2018 15:00, Елка Василева
51
Марин Льо Пен идва в София за форум на крайнодесни
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистически и популистки съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент, предаде Франс прес.

В българската столица председателката на партията "Национален сбор" ще участва в конференция под надслов "Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани".

На форума на крайнодесни формации тя ще се срещне с председателя на българската партия "Воля" Веселин Марешки, наричан "българският Тръмп", председателя на чешката партия "Свобода и пряка демокрация" Тамио Окамура, с бившия лидер на белгийската фламандска партия "Влаамс беланг" и настоящ лидер на Движението за Европа на нациите и свободата /ДЕНС/ Херолф Анеманс, както и с представител на Австрийската партия на свободата, съобщи ДЕНС вчера в Тwitter.

В Европейския парламент то е представено от политическата група "Европа на нациите и свободата", част от която са "Национален сбор", италианската партия "Лига" и Австрийската партия на свободата.

На 1 май във френския град Ница вече се състоя среща на тези политици, организирана от Движението за Европа на нациите и свободата, където те защитиха "идентичността" на нациите и гръко-християнския произход на европейската "цивилизация", припомня АФП, цитирано от БТА.

Това е второто посещение на Марин Льо Пен в чужбина във връзка с предстоящите европейски избори през май. На 8 октомври тя се срещна в Рим със своя италиански съюзник Матео Салвини, председател на партията "Лига".

Двамата заедно отправиха нападки срещу "бункера Брюксел". Тези срещи се вписват в стратегията на "Национален сбор" за създаване на съюзи във Франция и Европа, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя женен ли е ?
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ ТО НЕ БЕШЕ ЛИ НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ, А НЕ НАЦИОНАЛЕН СБОР. ПО ПРИНЦИП *** СБОРОВЕ СЕ ПРАВЯТ ПО СЕЛАТА С ЕДНИ СЕРГИИ СЪС ЗАХАРЕН ПАМУК И РАЗНИ ДРАНКУЛКИ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ КОНСКИ НАДБЯГВАНИЯ.......
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тази крайно лудата върна ли парите на Путин?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божее, кой го измисли това ,че Марешки бил десен?? То е ясно ,че всички ,барабар с БСП ,се пишат десни ,за да лъжат Запада и да се пращат тук едни пари за усвояване ,ама чак за толкова глупави да ни имате??? Тогава обикновените българи сме си натурални марсианци - да ни пращат на Марс , щото както е казал на Иванчо баща му -тук в БГ живот няма
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
където те защитиха "идентичността" на нациите и гръко-християнския произход на европейската "цивилизация", .Какво ще рече "гръко-християнски"?
19
0
 
3
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Сидеров трябва да я посрещне, но нещоне го виждам в протокола.С такова бързообортно падение не дава легитимност.Срамувам се ,че след товаинформацията ще отиде във Франция и няма как в годините ,това да се изтрие.Стъписваме се и стъпваме.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалните хора сега крайнодесни ли се наричат, а къде са химическите оръжия на Саддам и кой подпали 3-4 държави е тъй за да вземе малко петролец на концесии от разни удобни честни и некорумпирани демократични правителства
17
3
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
А Болен Сидеров няма ли да присъства на срещата ... или той вече се поизлекува ... ?! Поне да бяха поканили и Жириновски ... че и "Вълците на путин" ... !!!
16
10
 
2
 
! Отговори
до vlady преди 5 години
А не e ли редно тебе да те изселят към Либия или Сирия или да те затворят в някой бежански лагер с другите псхопати дето подпалехте близкия изток или викаш Марин льо Пен запали тез държави тя и *** са виновни демонократите нямат нищо общо.
15
2
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
От кога Марешки е българският Тръмп? Пропуснал съм го това.
14
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Крайно...десни в България няма.На времето баща й на френската...мадама идва в България да се срещне с крайно...левия Сидеров,за да му даде акъл,ама от това той не...поумня:напротив,видяхме го до къде...стигна.
13
3
 
2
 
! Отговори
Dino преди 5 години
Namerila s kogo...!
12
7
 
10
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Редно е да осигурят на гостите безплатни консултации с компетентните медицински лица на 4-ти километър както и срещи с представители на Съюз на Лудите и Психичноболните.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Среща на копейкаджиите в колонията на Лукойл. Тук могат да обсъдят на спокойствие новите санкции срещу шефа им лилипута от Кремъл.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората желаещи нормалин и спокоен живот не са крайнодесни.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва да се чифтoсвa със Сидер агa за чистокръвни патриотчета
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя, горката си няма и на хабер кой е `десния` МАРЕШКИ.Първа патерица ва *** Борисов и ГЕРБ. Да се види тогава направо с Борисов.
7
2
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Късно е за Франция те са тъй поне от 60 години дано си виждал/а френския национален отбор, обаче за Германия и другите има надежда.
6
9
 
6
 
! Отговори
☆ преди 5 години
Как тази ще ми говори за крайно десни като ходи в Москва за хонорар. Боже боже какво доживяхме повторение на историята от преди 100 години. Пак Русия, Англия, Америка и този път Израел и Китай ще разбият Европа заради безмозъчни като тази. Крайно десни ако има това същество ще бъде на бута на в лагер както е било.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде патриотични лъскави на бастуна. Запазете си място.