Германски министър: Стоп на преговорите с Турция!

Ясно е, че няма да стане член в сегашното си състояние!
Обновена: 14 ное 2018 08:24 | 14 ное 2018 08:15, Елка Василева
28
Германски министър: Стоп на преговорите с Турция!
Йенс Шпан. Снимка: архив, Reuters

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан поиска Европейският съюз да прекрати преговорите за присъединяване с Турция и наред с това препоръча по-помирителен подход към някои източноевропейски членове на съюза, предаде ДПА.

"В края на краищата на всеки е ясно, че Турция никога няма да стане член на ЕС в сегашното си състояние", каза Шпан пред осведомителната агенция Редакционснетсверк Дойчланд в изявление, което ще бъде публикувано утре. "Най-честно ще е да се прекратят преговорите за присъединяване", добави той.

Отношенията на Германия с Турция се обтегнаха след задържането на германски журналисти в Турция и предизборните прояви на турски политици сред населението с турски произход в Германия, напомня ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

Министърът предложи освен това да се прояви повече разбиране към позициите на страни като Полша и Унгария. "Германия трябва да прояви повече разбиране и да бъде посредник в отношенията с Източна и Централна Европа", каза Шпан.

Той съвсем не е съгласен с всичко, което прави унгарският премиер Виктор Орбан, но смята, че "трябва поне да се опитаме да го разберем".
Според Шпан "страни като Полша и Унгария виждат нещата различно от Германия от историческа перспектива".

38-годишният министър на здравеопазването е един от кандидатите за приемник на канцлера Ангела Меркел като лидер на Християндемократическия съюз и е смятан за представител на дясното му крило. Той открито критикува либералната имиграционна политика на Меркел, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
ужас преди 5 години
тук,в Пазарджик,по-точно в село Црънча,се опитват да настанят араби,уж бежанци ,в местното училище...много е страшно.Те са богати,а уж бягат от война...лъжа огромна..цялата истина е ,че се финансират целенасочено от държавите им да населяват европейските държави и лека-полека да искат джамии и да се плодят и да прекроят границите на Европа...защо се мълчи,че искат да настаняват тук опасни мюсюлмани
19
2
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Професор"Бежанският натиск към България е поощряван от турска страна но благодарение на стената по границатапостроена от Господин Валери Симеонов страната е защитена."Браво,много добър сарказъм!Или наистина го мислиш?
18
10
 
24
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 5 години
Този гей на снимката да се приготви за 3 милиона араби,които ще му разпорят арийския *** !!!!!Единствено и благодарение на Ердоган арабите не са нахлули в Европа !!!
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаме много бежанци,благодарение на доброто съседство на Бойко и Ердоган,на българските евреи,а също и Меркел,която по мирен път и с плащане+договорки реши въпроса.
16
14
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До комунистите по долу които хвалят Турция. Бежанския натиск към България е поощряван от турска страна но благодарение на стената по границата построена от Господин Валери Симеонов страната е защитена.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йейс Шпан е обратен и живее с мъж , има си гугъл за тя цел
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е казал СТОП а се e изказал , като не знаете немски това се получава накрая целия ви сайт пълен с копирани новини от дриги сайтове , сайта ви разпространява FAKE NEWS
13
0
 
2
 
! Отговори
до Крадлата Зелка преди 5 години
Аз теа Новини в сайта на ДПА не ги намерих , по вероятно копирани от сайта на БТА на български
12
6
 
9
 
! Отговори
българка преди 5 години
Меркел си отива, полека-лека цензурата започва да пада, времето и живота показаха кой крив, кой прав и че тамбурките са друга порода и мястото им не е в Европа. Сега да затворят официално границите, да дойдат европейски /по-добре унгарски/ граничари в България, защото нашите са много корумпирани и най-после да се спре тази инвазия ! А които са успели да се довлекат до тук, да ги екстрадират. Всяка жаба да си знае гьола !
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швабите искат радикален ислямизъм нали са си дружки с Ал Кайда и ИД, повече лекари им трябват от Пакистан и Сомалия.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледът му нещо е налудничав, а и приказките доста банални.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До batmarioУправниците в Турция знаят много добре какво е състоянието на България и затова отклоняват бежанците към Гърция. Още преди години над 100 хиляди бяха поели по магистралите пеша към България и едвам ги озаптиха тогава. Събраха ги в стадион в Одрин и Давутоглу им дръпна една реч която превеждаха на арабски и онези поеха към Гърция. България е пътят на турския износ към Европа и нестабилна България не е в техен интерес. Освен това има и значително турско малцинство в страната.
8
17
 
26
 
! Отговори
факт преди 5 години
Който е бил в Турция знае че те са по Европейци от нас,колкото и да не ни харесва е така!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много любопитно защо гласът за такива неща е от министерството на здравеопазването .Меркел няма ли акъл и защо хойка с тъпоумния Макрон в Истанбул .
6
4
 
12
 
! Отговори
аааа преди 5 години
До Анонимен 11Ами ни я как сме в ЕС,Европейци ли сме?
5
6
 
46
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Турция е държавата която не пуска емигрантите да минават през България а ги отклоняваше към Гърция...240 000/аз знам за толкова/ ако бяха минали от тука-не ми се мисли...аз лично съм задържал група.Няма да ви казвам как гледаха жена ми и дъщеря ми.Докато дойдат граничните имитирах че имам оръжие...Уважавайте Турция...В София сте далече тука в Странджа си е.ло майката...Турция ни помогна за този проблем да не казвам по силни думи...
4
16
 
18
 
! Отговори
ДО БЪЛГАРИНА преди 5 години
Май забрави че и вие заедно с турците сте по произход азиатец и сте тръгнали заедно от степите на Средна Азия,ти не гледай турците те 10 милиона са в Европа и сега Ердоган може да тегли една и да пусне милиони бежанци и е прав откаде накъде ще пази европа
3
23
 
24
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Анадола няма място в ацивилизацията
2
15
 
17
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
А бе там са животни.
1
13
 
39
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Една ислямска държава с корено различен манталитет няма място в европа.