Германия: След омразата към бежанците идват… оръжията

Екстремист е продавал оръжия в сайта "Ужас за мигрантите"
3 дек 2018 08:00,
39
Германия: След омразата към бежанците идват… оръжията
Снимка: flickr

Омразата в интернет може да съсипе човешки живот. В Берлин започна процес срещу мъж, който се опитал да използва омразата срещу бежанците, за да завърти доходен бизнес.

Обвиняемият Марио Р. е продавал нелегално оръжия чрез сайта "Ужас за мигрантите" на клиенти в Германия.

В края на март роденият в Тюрингия мъж е задържан на базата на европейска заповед за арест. Специални части са атакували жилището му. Прокуратурата повдигна обвинение срещу 35-годишния мъж за нелегална продажба на оръжия от Унгария за Германия в най-малко 193 случая. И то при положение, че тези оръжия са забранени в Германия, или за притежанието им се изисква специално разрешително.

Купувачите се платили над 100 000 евро и се превеждали парите на унгарски банкови сметки. Обвиняемият съзнателно не е проверявал дали клиентите му имат разрешително за носене на оръжия, за да продава оръжията целенасочено на десни екстремисти, пише "Дойче веле".

Марио Р. е правил реклама на "стоката" си с расистки лозунги. От юни той е в предварителния арест и мълчи по повод обвиненията. Марио Р. обаче не крие своите десни възгледи. Той предлагал на клиентите си оръжия без "досадни бюрократични спънки и излишни канцеларски подробности".

Федералната криминална служба публикува доклад за нелегалната търговия с оръжия в интернет за 2017 година. Следователите се регистрирали 38 000 нарушения на закона за оръжията в Германия, а това представлява нарастване с 10% в сравнение с предходната година. Криминалистите забелязват тревожна възходяща тенденция в нелегалните покупки на оръжия в интернет.

Първо идва омразата, а след нея и оръжията

Процесът срещу Марио Р. не се занимава с въпроса какви насаждащи омраза лозунги е разпространявал обвиняемият в интернет. По този въпрос се води допълнително разследване и срещу други обвиняеми.

Прокуратурата твърди, че Марио Р. е бил дори администратор на най-големия германски сайт за насаждане на омраза Anonymus.Kollektiv, както и на портала Anonymusnews.ru. Все още не е ясно какви детайли ще изскочат на бял свят от второто разследване. Отсега е ясно, че случаят ще хвърли допълнителна светлина около склонната към насилие дясноекстремистка сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
54
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Сакън - някой немец да не гръмне някой от скъпоценните авабски и африкански гости на Мурксулската ханъма. Полицията е с вързани ръце .. изнасилванията и грабежите растат експоненциално ... но ние ще борим "десните" Скоро Европа ще се превърне в същата септична яма - като тези от които напълзяха навлеците.
10
0
 
43
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нищо лошо не е направил човека просто следва икономическата логика.Щом има търсене има и предлагане.
9
1
 
43
 
! Отговори
нищо ново под преди 5 години
слънцетоНормално е количествените натрупвания да преминат в качествени промени.Тепърва ни предстоят зрелищни събития.
8
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има надежда за Германия и за Европа. Мислех, че там са останали само третопoлoвu лuбepacтu! Но явно има и германци. Като онези преди 80 години!
7
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомнете си как е започнала т.н. кристална нощ по времето на Хитлер. Германците са пренебрегнати в собствената си страна, като евреите са заемали всички възлови длъжности. Сега ги принуждават да живеят с неграмотни араби , които повечето са престъпници. И колко мислите , че това ще се търпи.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 голяма игра на САЩ за отслабване на Западна Европа -голямата игра не е само на уса, а и на короната и раССия, т.е. на тези, които си бяха съюзници и през 1-ата и през 2-ата война, а сега и през 3-ата, т.е. клана на "червеният щит"
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масоните продължават изпълнението на пъкленият план за "нов ред" стриктно "по чертежите", чертани преди 300 год. "Ред, чрез хаос" - роднини срещу роднини, познати срещу познати, бели срещу черни, християни срещу мюсюлмани, богати срещу бедни, комунисти срещу капиталисти ... до пълно изтощение на "непосветените", докато не склонят главица пред "новият цифров затвор" ... но рано или късно - всички ще имат по "2 квадрата площ", независимо дали са си присадили по 33 чужди сърца, за да живеят 1000 г
4
2
 
11
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Там където е капало пак ще капе....
3
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно обяснима е тази политика на Меркел освен , ако не е част от голяма игра на САЩ за отслабване на Западна Европа . Не може да караш насила хората да живеят с първобитни индивиди, които никога няма да станат европейски граждани. Ето във Франция почна гражданска война именно от тези нелегални емигранти .
2
0
 
69
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Зашо не напишете какви са СТРАШНИТЕ ОРЪЖИЯ продавани на този сайт? Въздушни пистлети, лютив спрей и бокс. Клоуни!
1
4
 
58
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Трябваш много отдавна да се въоръжават германците ,защото *** ги превзеха без бой !