Юнкер: Няма място за предоговаряне с Лондон!

Сделката, която постигнахме, е добра и единствено възможната!
11 дек 2018 15:00, Елка Василева
23
Юнкер: Няма място за предоговаряне с Лондон!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: Reuters

Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС, заяви днес пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той добави, че е втрещен от събитията в последните часове - заявките на британския премиер Тереза Мей, че ще се опита да предоговори условията.

Още по темата

"В края на ноември постигнахме споразумение с британското правителство. Ще разговарям довечера с премиера Мей", допълни Юнкер.

"Сделката, която постигнахме, е най-добрата и единствено възможната. Няма никакво пространство за предоговаряне. Има място за пояснения и тълкувания, но без преразглеждането на текста, това трябва да бъде ясно на всички", каза Юнкер, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че големият проблем е т. нар. "предпазна мрежа" между Ирландия и Северна Ирландия.

"Решени сме да направим всичко възможно тази мярка да не бъде прилагана, но е необходимо да я предвидим", поясни Юнкер.

Снощи председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще включи в дневния ред на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители тази седмица точка, посветена на въпроса с напускането на Великобритания.

"Няма да предоговаряме споразумението, включително за "предпазната мрежа", но сме готови да обсъдим с какво можем да улесним одобрението на договора от британска страна", добави Туск. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че Лондон не иска споразумение а твърд брексит! МПтата (повечето) в Англия могат да мислят и за това искат твърд брексит който е стотици пъти по изгоден за Англия! ЕС ще тъне в безработица ако не се споразумее с нея. Англия има средства и може да си купува от целия свят, от където и е изгодно и угодно!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯКОЙ ДА НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ ПЕСЕНТА НА ТЕРЕЗА МЕЙ Е ИЗПЯТА?
16
5
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
Търговията ,ако е добре балансирана е взаимно изгодна .И щом е изгодна и за двете страни защо едната да плаща рекет на другата ??? Това ли са европейските ценности ??? Не вярвам англичаните да се съгласят на рекет .
15
1
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До: Влади, Какво му е лошо на пияча, не разбрах?В момента обиждате 2% от БГ мъжете, Хеменгуей пияч - най прекрасните произведения, Оскар У. ценител на хубавото питие, Чърчил - ценител на хубавото питие.Обидно е за истинските пиячи, които след набор 1946 в БГ - свършиха.Какви митове, разкази, какви легенди се носят по БГ земите, именно от пиячи, не от пияндета, а от пиячи.А сега едни европейци, то нито професионалист, нито ловджия, нито поет, нито лекар.Не обиждай пиячите, те са висша каста
14
0
 
12
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Май Мей се върти като обран е*вреин. Дойде време да питам ингелизите КОН БОБ ЯДЕ ли ? Скоро ще го разберат ! ! ! Жалко за младите хора...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хей най сетни един да им го каже на обьрканите рижави ингилизи.
12
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Браво на Юнкер - достоен лидер на ЕС с алкохолна подготовка на добро ниво и сериозни успехи с чашката. Дано се намери негов ученик и последовател за наследник.
11
1
 
8
 
! Отговори
дундю преди 5 години
Юнкер: Няма място за предоговаряне с Лондон!--много скъпа водка, мезетата не струват, българските са супер,а и ракията е по евтина
10
1
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Само така Юнкер, твърдо в заднuka на Мей. Нека я уволнят и да се забатачат в нов референдум.
9
1
 
8
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименРешението за Брекзит го взеха не британците,дето си нямат хал хабер от ЕС,ами собствениците на UK-ев.реите от Ситито!Какви са им плановете-можем само да гадаем,но тия имат безгранична власт и общо взето грешки не правят.Може би в случая има известно избързване и сега мотаят топката.Малко съспенс,дето се вика.
8
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ха наздраве!Ти мене уважаваш ли ме?
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само времето ще покаже дали англичаните взеха правилното решение. Но със сигурност много ги излъгаха с популистки изказвания преди гласуването. Доста хора съжаляват вече, ако сега е гласуването, няма да мине референдума.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лют спор между eврeи
5
1
 
24
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
за всяко нещо си има джа начинатрудния и още по трудния.изглежда британците искат да тръгнат по още по трудния ако не одобрят постигнатите договорености към момента,със сигурност ЕС е направил компромиси и отстъпки както каза туск преди много време-представата на британците за излизане еоснована на много техни илюзииима разлика между това което искам и това което може и трябва
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците да се махат от ЕС.................стига с тия номера.............можем и без тях!!!
3
2
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Браво на Юнкер,така се прави.Де да беше и Боко...такъв.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ландън вън ат Еврапейски саюз.
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Стига с тия номера! Или IN или OUT!Дъртата МЕЙ не може да стои сто години на вратата!