Защо Германия ще бъде най-губещата от Brexit страна?

За момента се наблюдава ограничен трансфер от Лондонското Сити
11 яну 2019 22:45, Екип на Bloomberg
18
Защо Германия ще бъде най-губещата от Brexit страна?
Снимка: Pixabay

Германия ще бъде страната, която ще пострада най-много от Brexit. Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) ще е катастрофално за една експортна икономика, каквато е германската. Това каза Ларс Готвик, СЕО и собственик на JFD Group, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Готвик отбеляза, че трансфер от Лондонското Сити към германски градове като Франкфурт има, но той е ограничен. Опасността от протеционистично движение в рамките на ЕС също ще се засили след Brexit, изтъкна гостът.

С излизането на Великобритания от ЕС, северният блок страни с по-силна валута ще загуби своето квалифицирано мнозинство от 65%. Това означава, че паричната политика на Съюза ще бъде водена все повече от южните страни, което може да доведе до протекционистично движение“.

Готвик коментира и провежданите тази седмица преговори между САЩ и Китай, които целяха да намерят разрешение на търговските спорове между двете най-големи икономики в света и приключиха днес без ясни резултати.

„Преговорите между САЩ и Китай са събитие с неизвестен изход, което е изключително важно за световната икономика. Европа остана малко по-встрани, а тя трябваше също да вземе участие в тях".

Според госта липсата на единна позиция в ЕС е причината той да не бъде част от разговорите.

„Трябва да се научим по-ясно да изразяваме общите си интереси. Все още националните са на преден план. Трябва да говорим с единен глас обаче, защото отделните страни са прекалено малки, за да изкажат позиция, която да се чуе“.

В предаването „Светът е бизнес“ Готвик и финансистът Андрей Стойчев, обявиха още намерението на германската инвестиционна група JFD да разшири дейността си в България. Тя планира отварянето на банков клон у нас, отбелязаха гостите.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Az преди 5 години
Страноте от южна европа ще движат паричната политика - ти луд ли си
15
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВБРИТ Е ПРЕЧУКАЛА НАЙ-МНОГО НАШАТА БЪЛГАРИЯ ,НО АКО НЕ НАПУСНЕ ЕС ,СА -ПОБЕДИЛИ ХИТЛЕР И ПАТЕН ПОСМЪРТНО !!! АЗ ОБИЧАМ ТЕЗИ АНГЛЕТА ,КОИТО СА КАТО "МОНТИ ПАЙТЪН " И ПОДОБНИТЕ !!!
14
4
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Не е най-големия пазар, а едва 4-ти!
13
7
 
14
 
! Отговори
Becker преди 5 години
До 9Защото е експортна икономика . Германия губи най-големия пазар в ЕС. Малко се говори за това, а е основен момент.
12
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите са алчни и подли ченгета!
11
10
 
21
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Плана Калерги в действие, носители на наградата на името на Калерги са Меркел, Юнкер, Туск, Макрон за миналата година, а по-миналата година Папа Франсис - не само почетен с Калерги награда, но и първият Папа от масонският орден на джезуитите, служещ на Господ, но не на този от Библията...
10
15
 
26
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
информацията ти е много лоша, даже фалшива, защото ЕС е проект на еврейте, които обвиняваш: бащата на ЕС - граф Калерги e евреин по бащина линия, идеята му за ЕС е изцяло финансирана от богати евреи, включително Рокшилд. Причината е, че целта според Калерги на ЕС е ликвидиране на Европеидната раса чрез смесването й с азиатци и африканци и създаване на азиатско-евро-негроидни ***, които като всеки *** нямат качества и лесно ще бъдат поставени под пълен контрол на управляваещ еврейски елит.
9
4
 
29
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Така и не разбрах защо Германия ще загуби от Брексит-а.
8
5
 
9
 
! Отговори
Hildy преди 5 години
Fake news.
7
5
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОЩЕ НЕ Е ПОДПИСАЛА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС!!!И ДА ПОДПИШЕ ЩЕ Я ХРАНТУТИМ ОЩЕ 4 ГОДИНИ!!!ПРЕЗ ТИЯ 4 ГОДИНИ МОЖЕ ДА ПРОВЕДЕ НОВ РЕФЕРЕНДУМ И ВСЕ ЕДНО НЕ Е ИЗЛИЗАЛА ОТ ЕС!ИСКАМ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВЪН ОТ ЕС НО НАДАЛИ И СЛЕД 4 ГОДИНИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоша информация.
5
5
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Евреите, които дадоха ултиматум на Англия да излезе от ЕС точно това целяха - да сринат Германия... Същото целеше и "дизелгейт"...
4
3
 
21
 
! Отговори
татул преди 5 години
Няма да има "брек зид- зандан и аз такамисля.Да видим как ще извъртятСедянката.Очаквам щурава главо-блъсканица и голям позор.Ще лъснатнякой части, но да видя как ще гиотиграят.Дано по малко пострадаме.
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1:Ще има, ще има!
2
28
 
18
 
! Отговори
пр0р0к преди 5 години
до месеци ЕС се разпада, вервайте ми!
1
16
 
31
 
! Отговори
Пак съм аз преди 5 години
Англичаните разбрахс, че загиват и Брекзит няма да има. От ясно по-ясно.