Европоглед: Бедността е основният проблем на България!

Валдис Домбровскис твърди, че икономиката ни има проблеми
Обновена: 14 яну 2019 08:55 | 14 яну 2019 07:20,
85
Европоглед: Бедността е основният проблем на България!
Снимка: Flickr

Българската икономика има структурни проблеми, а ниският жизнен стандарт и бедността са основните проблеми пред България, която иначе върви уверено по пътя към въвеждане на еврото, заяви в интервю за БНР зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, комисар за еврото и социалния диалог.

Още по темата

Той припомни, че през лятото България ще получи отговор дали може да се присъедини към обменно-валутния механизъм ERM II.

Но очакваното "да" или "не" ще бъде дадено от следващия състав на Европейската комисия.

По-рано тази седмица Домбровскис обяви, че страната ни може да въведе еврото най-рано през 2022 г.

За да стане това, България трябва да продължи да води разумна фискална и макроикономическа политика, въпреки че европейската икономика рано или късно ще изпадне в рецесия.

Еврокомисарят е категоричен, че приемането на еврото носи позитиви като по-ниски лихви, по-прозрачно формиране на паричната политика и предвидимост на бизнес средата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Бедността е за обикновеният човек и заблуденият партиен член на БСП.А иначе си имаме милионери и милиардери от сектата на БСП.Списъкът е дълъг.
12
3
 
11
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 5 години
207лв минимална пенсия със стаж , пенсионерите не им ли стига да вържат двата края?!
11
3
 
28
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
С цялото ми уважение... Основният ни проблем е КОРУПЦИЯТА. Тя генерира бедността, некомпетентността, шуробаджинащината, ниските заплати, демотивира младите хора и поражда желанието им да избягат колкото може по-долече от Тиквостан. А корупцията основно зависи от управлението , а то в последните 10 години от ЛИДЕРЪТ НА БАЛКАНИТЕ, НАЙ-ДОБРИЯТ ФУТБОЛИСТ, КАРАТИСТ,ШАХМАТИСТ, ХУДОЖНИК, ЧОВЕКЪТ С "МУСКУЛА" И ШЛИФЕРА....
10
10
 
26
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бедността се появи след 2007 и особено 2009, т.е. След ес и след бб. Вие си правете изводите... Колко години са нужни още за да го разбере българина?
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен до Чичо преди 5 години
Е те резултатите на Боце тиквата се виждат, смъкнахме се под 7 милиона. Най големия геноцид провеждан над Българите след турското робство е този на ГЕРБ. Чичо и ти си една платена мижитурка, никой нормален не подкрепя ГЕРБ. На тези избори ще ядете шамари, да се надяваме да има и затворници от ГЕРБ, Чичо.
8
7
 
13
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Единственото което ше получим от ЕЗ е още един немски началник именно ецб която ще одобрява нашия бюджет! Схемата ще стане като с италия гърция испания и португалия, мигранти срещу пари за частните ни банки, дефакто всички банки минават на евросубсидиране точно като преди 89 при ссср! Даже мноого по зле
7
5
 
29
 
! Отговори
Сп??нс - мдааа преди 5 години
Няма пари , защото никой не работи както трябва- в Бг отиваш на монтаж и ти изгаря винтоверта, казваш на шефа и той предпочита не да купи нов за 300 лв и да свършвате за половин час , а цяла седмица да губите по 2 часа повече на всеки обект и накрая пак се налага да го купи. С такава прогресивна мисъл, как да е конкурентен на когото и да е.
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А добър ден. Бедността в България се поддържа изкуствено.
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако приемем еврото то средната пенсия в българия ще стане 170 евро смятам че никога няма да ни приемат в европеиското семеиство с такава социална в кавички политика никои не иска бедняци и просяци в семеиството си
4
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедността е следствие. На първо място от неработещата икономика. А неработещата икономика е следствие на "човешкия материал" - от менджмънт до работника. А хората са следствие на лошото образование и ниската култура.
3
4
 
24
 
! Отговори
учуден преди 5 години
До 2 ЧичоРано в понеделник сте се надрусал ! Няма ли да работите днес или ви плащат от сороските ПНОта да драскате тука ?
2
5
 
15
 
! Отговори
санчу преди 5 години
пурпаднъла дръжава
1
3
 
35
 
! Отговори
Гражданска война преди 5 години
Аз исках да стана богат с левовете. С еврото защо чак сега ще ги използваме? Защо не ги използвахме когато за пръв път сме в ЕС? Защо ще увеличавате разходите ако използваме евро? Защо пак няма да има промяна? Защо пак ще сме бедни , измамени и ограбени? Защо има високо ниво на корупцията? Ей чакай малко лева не е проблема! Мафията по високите етажи и корупцията е най големия проблем! Трябва да не се страхуваме. Как 4 човека клатят цялата България.