България пред Полша и Унгария по демократичност!?

Още две страни са след нас – Румъния и Хърватия
Обновена: 15 яну 2019 08:32 | 15 яну 2019 08:30,
169
България пред Полша и Унгария по демократичност!?
Снимка: flickr

България изпреварва по ниво на демокрация държави като Полша и Унгария, които дълго време възприемахме като модел на политическо развитие по време на прехода, според новата класация на "Икономист интелиджънс юнит", свързана с авторитетното списание "Икономист".

България е на 46-о място от 167 страни в света с резултат 7,03. Полша е на 54-а позиция. Унгария е на 57-о място.

България изпреварва и още две страни от Европейския съюз - Румъния и Хърватия. Северната ни съседка е с резултат 6,38 и 66-а позиция.

Според Индекса на демокрацията Румъния отбелязва забележително влошаване на качеството на демокрация.

"Икономист" класира България по качество на демокрацията и преди Хърватия, която е на 60-о място с резултат 6,57, пише в. "24 часа".

От страните в Централна и Източна Европа с по-добри оценки на демократичните процеси, отколкото у нас, са подредени Естония, Чехия, Словения, Литва, Латвия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: демокрациякласация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
1
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯТА преди 5 години
А Я КАЖИ В РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ КЪВ Е ГОТ? ДЕТО ОНЯ ДЕН ПАК ИМ ПАДНА БЛОК? А ЗА КОСМИЧЕСКАТА ПРОГРАМА, ДЕТО И ТЯ СЕ ПРЕСТРУКТУРИРА?
77
1
 
1
 
! Отговори
Демокрацията преди 5 години
Когато преструктурира фирмата и остане човек без работа, другите започват да го гледат някак странно. Много хора ще бъдат престуктурирани през 2019, но нали има демокрация.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До F-16ХАХАХАХАХА Ееееее, е по-голяма измишльотина едва ли може да се измисли. Даже генератор на фейк нюзове като теб надминава себе си. Да не са ти дали премия от 3 рубли?
75
1
 
1
 
! Отговори
ДО 74 преди 5 години
1 ПРИЗНАВАМ - ГЕНИАЛНИ СТЕ В ПРОСТОТИИТЕ СИ - НЕВЕРОЯТНИ ФАНТАСМАГОРИИ МОЖЕТЕ ДА СЪЧИНИТЕ - КУПУВАЛ ТРУМП ОТ РУСИЯ ГАЗ И ГО ПРОДАВАЛ - АЛО, ТИЯ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА МУЖИЦИТЕ И НА ТИЯ ДЕТ ХВЪРЛЯТ ПАЧКИ ОТ БАЛКОНА...
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно!
73
1
 
1
 
! Отговори
Демокрацията преди 5 години
След 13 години "Нестле" затваря фабриката за сладолед във Варна. Швейцарската компания преструктурира бизнеса си в България. През 2019 много компании ще преструктурират бизнеса си.
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67,Няма страшно, приема се. Ясно е че всички чебурашки сте техническа грешка
71
1
 
1
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 години
НЯМАТЕ МАТЕРИАЛ ЗА МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ В СЪРБИЯ? ЗА НОВИЯ ПАДНАЛ БЛОК ОТ ГАЗОВ ВЗРИВ В РУСИЯ??? ЩОТО ЩЕ ВИ СПРАТ ДОЛАРИТЕ ОТ СБЕРБАНК...
70
2
 
4
 
! Отговори
F-16 преди 5 години
САЩ купуват руска газ и я продавят по скъпо на Полша като втечнена. Както на нас ни продават скъпи 40 годишни самолети. Шистовата газ на САЩ умря, няма вече такова нещо.
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМИ Я ВИЖТЕ НАРОДИТЕ НА 2- ТЕ ДЪРЖАВИ КАКВИ МАСОВИ ДЕМОСТРАЦИИ ПОЧНАХА НАПОСЛЕДЪК СРЕЩУ УПРАВНИЦИТЕ ТАМ! А ЗАЩО ДНЕС.БГ НЕ ИНФОРМИРА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПРОТЕСТИ В СЪРБИЯ ПРОТИВ ВУЧИЧ??? РУСКИТЕ ВАСАЛИ НЕЩО НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ - ИЗВОД!!! ЛАФА - ПЛАТЕНИ СОРОСИ НЕ ВЪРВИ ВЕЧ - ОПРАВДАНИЕ - СОРОС НЕ МОЖЕ ДА ИЗКАРА 50 000 НА ПРОТЕСТ!!!
68
0
 
1
 
! Отговори
67, преди 5 години
Моя грешка, Унгария, не Украйна имам предвид.Понеже чета тук постове за Украйна и се чудя какво правят изпод статия за други държави, та техническа грешка.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ха ха хаПо-скъпа на баба ти парашутните ***. Даже с транспорта до Украйна и надценка, на Украйна излиза по-евтина от руската.Знам че плюеш наизуст. Нали за това ти плащат.
66
3
 
1
 
! Отговори
ИНФОРМИРАМ; преди 5 години
ДРУГАРИ, ОПОРКАТА : АМА Я ВИЖТЕ ИКОНОМИКАТА НЕ ВЪРВИ, ЩОТО ТЕЗИ 2 ДЪРЖАВИ СА НА КАИШКА НА ГЕРМАНИЯ И ПОСОЧЕНИТЕ ПО- ДОЛУ ЗАВОДИ ТАМ ЛЕСНО МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗТЕГЛЕНИ... С ТОВА ГИ И ЦААТ МЕЖДУВПРОЧЕМ! ГЕРМАНИЯ ИМА ИНТЕРЕС КРЪГА ОКОЛО НЕЯ ДА Е БОГАТ, ЗА ТОВА. НО НА ОПЛША ВЕЧЕ ИМ СТЕГНАХА ЮЗДИТЕ ОТ САЩ, УНГАРИЯ- ВЪПРОС НА ВРЕМЕ... ДА СТЕ ЧУЛИ ЕРДОГАН СКОРО ДА ЛАЕ ПРОТИВ САЩ?? СКРЪЦНА МУ ОНЯ ДЕН ДОНИ СЪС ЗЪБИ ,Ч Е ЩЕ МУ СПРЕ КРАНЕТО, А ТОЙ МЪЛЧИ, ЩОТО... ЩЕ ГО ОСТАВИ НА МИЛОСТТА НА РУСИЯ, А ТОВА Е ЛОШО
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65Каква Украйна те гони пък теб бе? От зор да заработиш копейките не се усещаш какви ги пишеш
64
0
 
8
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
72% от работещите българи имат доходи по ниски от издръжката на живота им.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полша и Украйна взимат доста по-самостоятелни решения, свързани с емиграционната си политика и със съдебната си власт от нас. Развиват собствени производства, плюс откриване на производства на големи чужди компании, които инвестират на тяхна територия. Като дойдат у нас производители на автомобили и на други големи производства, мажем да мислим, че икономиката ни има някакъв шанс да се оттласне от дъното. Сега и доматите си по пазарите не произвеждаме основно ние.
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧИТЕТИ, ТОВАРИЩИ, ЧИТЕТИ И ПОДСМЪРЧАЙТИ... НЕ САМО ЛОШО Е ТУК.
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Я уточни по какъв точно начин Полша и Унгария се развиват "самостоятелно икономически"? Като се членове на ЕС и на Шенгенското пространство? А че си защитават националните интереси е вярно. Изгониха руските дипломати, Полша направи терминал за втечнен газ и сега купува от САЩ, даже реекспортира за Украйна. В Полша има американски военни бази, войски на НАТО и е част от противоракетната система "Железен купол". Много ясно че там ще ходят инвестициите, не в руския апендикс БГ.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха..........след като прочета резултатите от такива "изследвания" ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ НА НИКАКВА ОБЕКТИВНОСТ!!! Или методиките им са ПОГРЕШНИ, или са ТОЛКОВА ЛЪЖЛИВИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ!!! Значи не вярвайте на очите си, на ушите си, на портмонето си, а вярвайте на някакви ПОРЪЧКОВИ "КЛАСАЦИИ"!!! Колко са смешни....пък после ще търсят причини в Русия или Путин за това, че ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМЕ НА еуроклошарите!!!!
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новият завод на Mercedes-Benz, който понастоящем се изгражда в индустриалния парк Есипово близо до Москва, ще започне работа през април 2019 г. По този начин, първият автомобил за клиенти на компанията ще излезе от конвейера в края на първото тримесечие на следващата година, това ще седанът E-Class на Mercedes-Benz, след което производствената линия ще бъде разширена с всъдеходите GLE, GLC и GLS.