Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена

202 се изказаха в полза на оставането в ЕС
Обновена: 16 яну 2019 12:54 | 15 яну 2019 21:49, Нели Христова
310
Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена
Снимка: Reuters

Тереза Мей претърпя срамно поражение, както предрекоха социолозите. Британският парламент отхвърли сделката, съобщават от BBC.

Още по темата

От 432 гласа, 202 бяха в полза на отказа от сделката.

Лидерът наопозицията  Джеръми Корбин настоя за вот на недоверие към правителството, което може да доведе до избори, вместо до излизане на държавата от Европейския съю.

Тереза Мей събщи, че ще свика дебат в сряда.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин внесе вот на недоверие към правителството на консерваторката Тереза Мей, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"Внесох вот на недоверие към правителството", каза Корбин, определяйки резултата от гласуването по споразумението за Брекзит като "катастрофално" поражение за кабинета, посочва Франс прес.

Обсъждането на вота ще се състои утре.

С наближаването 29 март - датата, на която Обединеното кралство е предвидено да напусне ЕС, страната изпада в най-дълбоката политическа криза за последния половин век.

Днешното гласуване сложи край на градената от Мей от две години стратегия да уреди приятелски развод с тесни връзки между Обединеното кралство и ЕС след Brexit.

"Ясно е, че камарата не подкрепя тази сделка, но тазвечершният вот не ни казва нищо за това какво подкрепя", каза Мей пред парламента малко след обявяването на резултата.

Това е предизвестена загуба за Тереза Мей. Тя няма мнозинство сред 650-те депутати в британския парламент и още от самото начало сделката не беше популярна сред тях.

Срещу договора с ЕС се обяви и Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия, както и шотландските националисти.

Британските медии също предвиждаха загуба за Тереза мей с над 200 гласа.

“Ако отхвърлите споразумението, това може да открие пътя към разпадане на Обединеното кралство”, предупреди в понеделник Тереза Мей.

Сега Мей трябва да предложи "План Б" на парламента, но не е ясно какво ще съдържа той. Британският премиер не е отхвърлила възможността да се измести крайната дата за Brexit. Възможно е и ЕС също да приеме тази опция, ако изглежда, че има възможност за сделка.

Отлагането обаче няма да доближи Великобритания до решение за Brexit.

Ако не се стигне до договорка и британския парламент не одобри нищо е възможно да станем свидетели и на "твърд Brexit", чиито последици ще бъдат сериозни и за Брюксел, и за Лондон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
2
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Какво става ли? Англия се превръща в треторазрядна държавичка в сянката на ЕС, на Франция и на Германия.
217
1
 
1
 
! Отговори
Куки преди 5 години
Брекзит ке има и кака Корни ке руча жабетата тоже!
216
1
 
0
 
! Отговори
Мустака преди 5 години
Брекзит ке има и СДС ке падне тоже
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както каза Яков Кедми,някои държави винаги трябва да се държат под контрол,само вижте каква наглост -https://youtube/watch?v=0kJ1juNMaZAСега коментирайте!Хитлеристите искат си райха,това не е илюзия,но Хитлеристите не са само немци или само от Германия,което е тревожно!
214
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До До Моше 235 Не става само с желание.Понякога трябва и разрешение-особено за държави като Германия.
213
1
 
5
 
! Отговори
чекист преди 5 години
Поредният "душманин" на Путин "глътна вода"!
212
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен Сидеров - президент!
211
4
 
0
 
! Отговори
KNIM1 преди 5 години
Всеки месец придобивам повече от 32000 до 34000 долара. Продължих да се подготвям за други хора, които ми разкриват колко пари могат да спечелят в интернет, така че аз избрах да го изследвам. Всичко казано, всичко е валидно и напълно ме преобрази.Направи го.....>>> ***.Webjob33.com
210
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция и Германия са велики, а англичаните само се правят на такива.
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е,че хората симпатизиращи на излизането на Англия от ЕС бяха смазани!И Меркел беше смазана!Просто задкулисието играе както си иска.
208
2
 
16
 
! Отговори
Брех що стана? преди 5 години
Млад, силен и напет, един лондончанин катастрофирал.Наложило се преливане на кръв. Дарил габровец.Успешна операция.Благодарен англичанина дарил габровеца с 10 000 паунда (за докторите не се споменава).В разцвета на силите си лондончанина пак катастрофирал-кръв,намерили габровеца.Сега англичанина му дал 1000 паунда.На 26.06.2018 ситуацията се потретила.Габровеца получил пени за благодарност...Във вените на лондончанина течала габровска кръв.Каква кръв тече във вените на англичаните сега?
207
2
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
В този случай е доста валидна една много хубава Еврейска поговорка: "Лесно е да показваш характер като не ти показват сопата". Видяха големия чапат кол дето ще изядат ако излязат от ЕС и сега почнаха да се дърпат като магарета на мост. Хахахаха, ха сега да ви видим колко сте ербап! Хайде де, ....да ви видим дали ще показвате характер сега! Хахахаха
206
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
да са беше консултирала с Наша Тиква!..Въжеиграча от Банкя щеше да й каже как да се спаси:-Нарочва некой министър за виновен,иска му оставката,и ето-"И вълкът сит,и агнето-цяло"....ама тя...нещо неука ми мяза..Явно не е чела "Винету"..
205
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 5 години
В историчеси план това ще е вторият брекзит.Първият е бил от 286 до 296 година след новата ера.
204
5
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До ХАХАХАХАХА:Абе, ами ти, като си същия бай ***, що си седнал да се правиш на Алеко Константинов, а? Много ги разбираш май работите, ти... :D
203
12
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 5 години
Оле Боже, Бай ***-бежанеца, тръгнал да коментира англетата и да им сипе акъл хахаха Яд го е, че вече няма така лесно да ходи в Англията. Спокойно ***, на никой не му пука за мнението ти. Англичаните мразят ЕС и ще напуснат по един или друг начин. Англия не е България вечния немски роб. Ади бегайти в немечко
202
1
 
6
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До Пич 260:Точно това имах предвид! Ти само спомени, че част от парите на данъкоплатеца отиват за пътищата и инфраструктури на по-бедни държави, и ела гладай какво следва! А, пък че средствата отпускани за това от ЕС, се употребяват по супер калпав начин от нашите горещо обичани управници, едва ли е нужно да ви го казвам, знаете го... Те, много хубаво си ги употребяват, де... ама за тях самите...
201
1
 
24
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Как точно "хрантутят" дрипльовци като нас."Ами така се представят нещата пред английския гласоподавател. Казват им - "Вие плащате, за да могат бедните страни членки да имат нови пътища". Като добавиш и популярното - "Черните и източноевропейците ще ви вземат работата", и ето ти го референдума. Това направи кака ти Тереза. Съмнявам се да се е замисляла какви ще са икономическите ефекти върху UK. Тереза не е Тачър. Това е ново поколение политици с плитка мисъл, които мислят за себе си.
200
1
 
0
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Не говоря въобще за нашенците във Великобритания! Явно и вие толкова сте ме разбрали какво имам предвид, колкото и англичаните разбират до къде води brexit-a...
199
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
около 80% от нашенци във великобритания са със средно или висше образование, макар че доста работят нискоквалифицирани работи. а над половината британци, които се заселиха у нас, са затворници, рецидивисти и от най-долната прослойка. и не купуват у нас защото е много хубаво, а защото само тук могат да си позволят да живеят без законът да ги преследва.