И без сделка за Brexit, българите на острова запазват правата си!

Такова уверение е получил главния преговарящ за ЕС Мишел Барние
8
И без сделка за Brexit, българите на острова запазват правата си!
Снимка: Reuters

Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, живеещи във Великобритания, ще запазят статута и правата си дори и Обединеното кралство да напусне ЕС без споразумение за преходен период до края на 2020г. или 2022г. Такова уверение е получил главния преговарящ за ЕС Мишел Барние от британското правителство.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Страсбург непосредствено след двустранна среща с главния преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние.

Още по темата

"За България и нашите съграждани в Обединеното кралство и българските компании, развиващи бизнес там, би било най-добре да има споразумение за преходния период след Брекзит. То дава правна сигурност и предвидимост докато ЕС и Великобритания уредят бъдещите си взаимоотношения. Преговорите по споразумението отнеха над две години и е малко вероятно то да бъде предоговорено в последния момент със съществени промени. В крайна сметка целият процес по напускане е иницииран от Великобратания, а до сега в ЕС не сме получили конкретна идея какво искат те и как виждат бъдещите взаимоотношения", допълни Ева Майдел.

Брекзит е основна тема в днешното заседание на Европейския парламент. Евродепутатите ще обсъдят последиците от отхвърлянето на сделката от страна на британския парламент, предава БТА. Европейският парламент има ключова роля, защото трябва да одобри споразумението между Великобритания и ЕС, ако такова бъде гласувано в Лондон до края на март 2019 г.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се обзаложим ли, че тази булка не е познала? Нали точно тя искала да си смени бащиното име, защото звучало обидно? Остава пак да я включат в листата на ГЕРБ и да ме убеждават, че е българка!
5
5
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 1 месец
Как Англия ще натрупа за 3 години милиарди.
1. Няма да изплати високите пенсии на емигрантите
2. Ще променят закона по кредите, за да отнемат имущество по-лесно
3. Дигат лихвите по кредите на студентите и недвижимите имоти
4. Висока инфлация и обезценяване на лирата (безсмислено да се работи)
5. Дигане на лихвите по кредите
6. Закон за отнемане децата на емигрантите в полза на кралството и изгонване на родителите им, които не са англичани.
7. По-високи данъци и изгонване на всички, които не са а
4
5
 
3
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 1 месец
Планът е голям
Всичко започна с алчността на Английските банки и студентските заеми. Финансово Англия е пред фалит. Европа трябва да излезе суха и да не плаща лошите кредити на английските банки. Затова я изключват от ЕС
Америка също се присъединява с нейните лоши кредити и се получава Световна финансова криза.Така Англия се явява буфер за Европа.
След началото на кризата плана е предначертан до край, тоест до края на кризата емигрантите ще плащат. Докато не изплатят отрицателните салда кризата
3
20
 
4
 
! Отговори
Владо преди 1 месец
Какво ме интересуват българите зад граница. Ние да сме добре!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега всички 3 000 000 европееца да си поискат обратно данъците и таксите на куп за годините на работа и престой във великия студен и мрачен зандан .Пенсия няма да взимат ако излезат то е ясно . Нямам какво повече да кажа за тези тарикати които само лъжат и искат.
1
13
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 1 месец
Имат същите права като нашите тираджии в чужбина. Разбирай, никакви! Дудуци!!!

Гледам и се чудя, защо българите продължават да спят до късно в неделя сутрин в деня за избори на депутати.

Българите в Англия да се приготвят за едно приключение в стил ИСТИНСКО ОГРАБВАНЕ. Това, което кралицата майка е подготвила... това, което лордовете, политиците са подготвели. Вече точат лиги, лъскат зъби и саби. Англия е готова да вземе милиарди от емигрантите.

Ще отнемат имущество, пари, офшорни сметки...