На 100 метра под земята – двугодишно падна в кладенец!?

Екипите в Испания се опитват да го извадят момчето, но сондажът е тесен
16 яну 2019 08:43,
39
На 100 метра под земята – двугодишно падна в кладенец!?
Снимка: el confidencial

Дете на 2 годинки пропадна в сондаж за вадене на вода в Испански град. Хулен изчезнал в неделя, 13 януари, а акцията по спасяването му се превърна в прецедент.

Екипите установили, че детето е паднало в сондаж за търсене на вода в община Тулен в испанската провинция Малага. Спасителите открили край кладенеца пакет сладки и пластмасова чаша.

В акцията по изваждане на момченцето са се включили 100 души, а самата операция се оказва голямо предизвикателство. Сондажът е изключително тесен - с диаметър едва 25 см, но с дълбочина 100 метра. 

Първоначално екипите се опитали да пуснат вътре в кладенеца камера, но тя успяла да достигне само до 70-ия метър. Затова трябвало да намерят друг вариант да спасят 2-годишното момченце от сондажа.

Вариант бил да прокопаят сонда в съседство и след това двата кладенеца да се съединят, но спасителите го отхвърлили заради техническите трудности, съобщават от "Труд".

Решили да прокопаят хоризонтален тунел с дължина около 80 метра, защото особеностите на терена го позволявали - сондата се намирала на висок склон.

Детето още не е извадено, а спасителните екипи уверяват, че операцията няма да спре, докато не завърши успешно.

Семейството на 2-годишното момченце вече е преживяло една загуба на дете, след като през изминалата година починало 3-годишното братче на Хулен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа, сега гледах по новините, родителите са нормални бели хора, били на пикник с приятели и детенцето пропаднало в тревата... Спасителите спуснали камера и стигнали на 75 метра, било затрупано с пръст, там видели и пластмасовата чашка и бонбонките на детето. Кофти история, дано го извадят живо! (Бай Тъпчо, просто и злобно същество си...)
7
19
 
11
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
То туй ако е било на село, хората щеха си го търсят я под леглото, я в гардероба или по поляните наоколо, ама щом е в града, нека гражданите да го дърсят в тая дупка, къде и кракът не можеш си навреш...Да вземат едно чувалче широко колкоз детето и го напълнат с пясък колкото то тежи и го пуснат вътре-ша стигне на 4-5 метра и ша са закачи некъде та спре, пък туй дяте и след 70 метра го търсят...Ама нали са учени нека търсят, нека тренират бе, луд умора нема...
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От парцалите на гочева и блъсков ми липсват подробните схеми и описания след ежедневните показни убийства.Там надлежно бяха описани всички подробности около събитието под схемата.Къде е бил килъра,с каква кола и къде е жертвата.На къде е избягал и т.н.Кой ще заеме мястото му групировката и кой ще е поредният гръмнат евентуално. А култовото заглавие за автобуса убил 6 в дере трябва да влезе в учебниците по журналистика.
5
0
 
10
 
! Отговори
учителката ти преди 5 години
Както винаги си бързала! Вземи и прочети отново написаното, направи разбор, намери грешките си и ги поправи! Ще се радвам!И не бързай!
4
4
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
тоест сондажа е 25 инча не 25 см, поне на фотото се вижда добре...
3
1
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Поредния тест за интелигентност...
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че ни информирате, но не разбрах на какъв патос трябва да ни наведат "!?" Въпросителна- не вярвате , питате - как-що!?!?!?
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А двУгодишното защо е било без надзор?