"Жълти жилетки" в Щутгарт в подкрепа на дизеловите коли

Гражданите са жертва на автомобилната индустрия, твърдят те
2 фев 2019 21:20, Анисия Иванова
27
"Жълти жилетки" в Щутгарт в подкрепа на дизеловите коли

Неколкостотин души излязоха на демонстрация днес в германския град Щутгарт, за да протестират срещу забраната на старите дизелови автомобили, наложена в началото на януари от градските съдебни власти, предаде Франс прес. Повечето демонстранти бяха с жълти жилетки и носеха табели с надписи "За дизела" и "Шофьори на дизелови автомобили, защитете се". 

"Това, което се случва с хората, е несправедливо. Десетки хиляди души са засегнати и не могат да си купят нов автомобил", заяви пред Франс прес един от организаторите на демонстрацията Василос Топалис.

На дизеловите автомобили със сертификат за отделяни вредни газове "Евро 4" или по-нисък им бе забранено да се движат по улиците на Щутгарт от 1 януари, а удълженият срок по изключение за жителите на града ще изтече в началото на април.

Под натиска на екологични организации, сезирали местните съдилища, и други градове в Германия като Берлин, Майнц, Хамбург и Бон вече бяха задължени от съдебната власт да ограничат присъствието на някои дизелови автомобили.

"Искам правителството да се погрижи за нас и да отмени забраните за шофиране (на дизелови автомобили). Не е оправдано ние, гражданите, да бъдем жертва на това, което правят автомобилната индустрия и правителството", заяви Йоанис Сакарос, един от организаторите на демонстрацията.

Организаторите призоваха демонстрантите да си сложат жълти жилетки, след като от няколко седмици в Германия се правят безрезултатни опити за германска версия на френското протестно движение.  "Французите са модел, защото те се осмелиха да излязат на улиците, за да защитят правата си", изтъкна Василос Топалис.

Когато 1200 души се събраха миналата събота на организирана от Йоанис Сакарос демонстрация, крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" направи безуспешен опит да се присъедини към протестната проява, припомня Франс прес.

На демонстрация на "Алтернатива за Германия" тази сутрин се събраха десетки души, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дизелите бяха промотирани години наред като по-екологични от бензиновите двигатели, а се оказа обратното! Пълна лъжа. По-икономични и по-издръжливи са дизелите, да, но не са по-екологични ама никак даже. Това и дете го знае. Сега хората се чувстват предадени след толкова много промоции на дизели през 90те и началото на века, сега изведнъж не е така. Нямат проблем и по-старите дизели да се карат, но да има задължителна проверка на емисии и катализатор всяка година като част от техническия преглед
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да си внесат камилите на новодошлите камилариекологично чисто това е транспорт
19
5
 
8
 
! Отговори
Джако преди 5 години
Айфона, колата и жената са продукти от първа необходимост. Без хляб може но без айфон не може.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мошепросто искат да обновят пазара за коли, защото в момента е преситен и никой не ще да си купува нова кола, след като старата си върши работата!
17
2
 
19
 
! Отговори
10 преди 5 години
Кога и у нас жилетки ?Когато всички европейски граждани ги хвърлят !
16
19
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Айде сега! Нямали пари за нова кола! Дизелите винаги са били по-скъпи от бензинките, а като им е скъпо да карат на бензин, да си турят по едно АГУ! Писна ми да им дишам канцерогенните пушеци. Това е като със забраната за цигарите - ще помрънкат, пък ще свикнат и ще им мине.Само имигранти като Васил Топалов ли са били на протеста?
15
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На никой не му пука за някви овчици ислезли да блеят на протест. Докато сте овце така ще е
14
19
 
15
 
! Отговори
Бензин Пауър преди 5 години
Когато Ферари направят дизелов мотор ми се обадете ахахахахахах
13
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък. Вземат хил. евра на месец живет в най богатата държава в ЕА, и се правят че не могат да отделят по 150 евро на месец за за вноската на нова кола със евро 6.Аре у лево......Българи да простестират разбирам ама тия нямат право. Отделно че немските дизели изтровиха половианта свят ги хванаха в измама че лъжат за вредните емисии.
12
25
 
10
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Германците ги е страх че индустрииката им отива на дъното и ще храни рибките.Откога разправям че германия е колос на глинени крака и скоро ще изчезнат от лицето на Земята.Нищо не е забравено!Нищо не е простено!
11
2
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ще ви дойде акъла...Нали бяхте много богати,и еко-ориентирани?Навличайте жилетките,и леви-десни по улиците.
10
50
 
21
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Дизеловите коли тровят въздуха и трябвабда бъдат забранени!
9
13
 
1
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 5 години
Нещо, из- турбо-2...Оплита, прости- хора,...Да- приличат, на- листопада,..Зад, поликлиниката.....
8
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жълти жилетки" в Щутгарт в подкрепа на дизеловите коли:--Мда ... "Внимание, внимание, гаварит и паказивает масквА! Слушайте масквА!"
7
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дизелът става за камиони, влакове, автобуси, кораби и др. тежка техника. За леки автомобили дизелът е безмислен и неефективен.
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, ама в Щутгарт половината население работи в Мерцедес и Порше. Да е независим този протест, да е независим, колко да е независим?
5
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си продадат дизелите и да си купят бензинови коли.
4
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък в нашия град забраняват каруците.
3
14
 
27
 
! Отговори
Аеронавт преди 5 години
В хомосексуалните общества, каквото е германското е нормално да няма дизелови коли. Автомобила сам по себе си е прекалено хетеро и е символ на мачизма и насилието над жени. Начините за придвижване следва да бъдат тротинетки, лонгборд, ролери, сегуей и в краен случай и само по изключение случай велосипед с не повече от 6 скорости.
2
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юдейо-масонският диктак с който наложиха мигранската политика на Германия(едно политическо джудже) се проявява в това да продължава да тормози хората,като си плащат прескъпо за "зелена" енергия или забрана дизела,за да се карат "теслите",чиито батерии,така,ще замърсят природата,а като се повиши консумацията на ток,единственият най-додтъпен източник са въглищата.