Над 40 британски дипломати искат Мей да отложи Brexit

ЕС все още очаква конкретни и реалистични предложения от Лондон
14 фев 2019 08:40, Елка Василева
5
Над 40 британски дипломати искат Мей да отложи Brexit
Снимка: архив, Reuters

Над 40 бивши британски дипломати призоваха премиерката Тереза Мей да отложи Brexit-а, съобщи снощи в. "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Според дипломатите е най-добре напускането на ЕС да се отложи, за да се изяснят условията на бъдещите отношения между Великобритания и ЕС или да бъде проведен втори референдум, се казва в изявлението, получено от в. "Таймс".

Ако до 29 март британският парламент не одобри споразумението, постигнато между Брюксел и правителството в Лондон, Мей ще трябва да избира между отлагане на Brexit-а и напускане без споразумение, което ще хвърли икономиката в хаос, отбелязва Ройтерс.

ЕС все още очаква конкретни и реалистични предложения от Лондон, които да позволят избягването на Brexit без споразумение, заяви снощи председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес. Той направи това изявление, след като разговаря с европейския преговарящ за Brexit-а Мишел Барние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Не отлагане а отказ. Това е спасението. И да им е за урок.
4
15
 
1
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Нормалните хора гласуваха вън естесвено робовладелското лоби го завъртя ,щото не искат да плащат реални заплати на така наречените мързеливи англичани,по същата схема идват тука украинците.тайно се надявах,че севернокорееца ще натисне червеното копче ама и той се оказа актьор западняк,любител на френско коняче,кубински пури и източно европейски компаньонки.
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЙДЕ СТИГА С ТОЯ БРЕГЗИТ БЕ , ДА СЕ МАХАТ , ЩЕ ИЗЛИЗАМЕ , НЯМА ДА ИЗЛИЗА МЕ . ЩЕ ОТЛОЖИМ , НЯМА ДА ОТЛАГА МЕ . ЕГАТИ ЦИРКА , АЙДЕ БАСТА
2
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 години и половина имахте за споразумение с ЕС, какво чакахте досега? Няма как да ползвате само привилегиите, като свободна търговия, без плащане на вноска.
1
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волята на народа е абсолютна!Стига сте отлагали!