На Острова обърнаха гръб на бременната булка на ИДИЛ. Опасна е!

Тя е заплаха за обществото, заради която британците няма да рискуват животите си
16 фев 2019 21:40, Нели Христова
113
На Острова обърнаха гръб на бременната булка на ИДИЛ. Опасна е!

Великобритания ще обърне гръб на бременната в деветия месец Шамима Бегум, която заминала за Сирия, за да стане булка на ИДИЛ, но сега иска да се върне у дома.

Още по темата
Може би фактът, че 19-годишното момиче заяви, че "не съжалява за решението си“ или "че не се е трогнала, когато е видяла отрязана глава в кош“, накараха министъра по сигурността Бел Уолъс категорично да заяви, че няма "да поставя на риск британски животи“, за да върне Шамима у дома.

Пред в. Independent други източници твърдят, че правителството няма никакво намерение да се свързва с властите в Сирия. Много британци също са на мнението, че момичето трябва да остане в лагера, защото ще представлява заплаха за обществото.

“Съжалявам за безсърдечието си, малка джихадистка булко, но ти си направила своя избор и сега ще търпиш“, пише Алисън Пиърсън в своя коментар в The Telegraph. И не е единствената, изразила подобно мнение.

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Саджид Джавид заяви, че ще направи всичко, за да я спре да се върне в страната.

"Нека си припомним, че тези, които са напуснали Англия, за да се присъединят към ИДИЛ, са го направили, защото са пълни с омраза към страната ни. Това, което искам да кажа е просто - ако си подкрепял терористична организация зад граница, няма да се поколебая да не позволя да се завърнеш“, категоричен е Джавид.

След като Халифата се срина, дузина други булки искат да се върнат обрано във Великобритания. Но има силна опозиция срещу това.

"Те не са напуснали страната, за да отидат на почивка и после да се върнат. Сторили са нещо ужасно и са се съюзили с врага“, казват министрите.

Братът на доброволеца Алън Хенинг, който бе публично обезглавен също заяви, че ако Бегум бъде допусната обратно в страната, то това би било "отвратително". Имамът на квартал Bethnal Green също е на мнение, че завръщането на момичето ще представлява опасност за обществото.

Освен съображенията за сигурността, данъкоплатците също ще са засегнати, тъй като те трябва да поемат със своите данъци, спасяването на Бегум, отглеждането на детето й и интегрирането не само на нея, но и на останалите булки.

От другата страна стоят тези, които смятат, че Шамима е жертва. Молби за помощ да доведат дъщеря си у дома отправят най-вече родителите на момичето.

Бащата на Шамима заяви, че тя е "направила грешка“ , но трябва да се прибере вкъщи.

"Когато тийнейджърите правят нещо, не мислят за последствията. Лесно могат да бъдат излъгани. Възрастта им ги прави уязвими.“

Майката на Бегум пък заявява, че е "наясно, защо хората не искат тя да се върне“, но все пак ги умолява да я приберат, за да роди детето си в нормална обстановка.

Преди интервюто на The Times, те дори не знаят дали дъщеря им е жива или не. Новината идва като шок за тях, а когато чува гласа на Шамима за първи път от много време насам, майка й избухва в плач.

"Като семейство не можем да разберем, как главата й е била промита така и защо е решила, че да отиде в Сирия е добра идея. Но искаме да се върне, за да можем да я превъзпитаме“, съобщава зетят на Шамима.

Помощ обаче тя няма да получи. Ако все пак положи усилия и стигне до Турция, а от там някак си до някое от летищата във Великобритания, никой няма да я спре. Въпросът е, че веднага срещу нея ще бъде започнато разследва и най-вероятно ще бъде тикната в затвора.

Бегум и ще е като червено платно пред разярените крайно-десни привърженици на Острова, които със сигурност няма да оставят нея и бебето й на спокойствие. Особено след всичко, което бойците на ИДИЛ причиниха на Великобритания.


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива екземпляри нямат място в Европа.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тялото

И за какво им е това дете? Да си я съдят и толкова.
58
5
 
20
 
! Отговори
Тялото преди 1 месец
Да я пуснат да се върне да роди. Веднага да й вземат детето и после да я екстрадират в Ирак, където ще бъде съдена и екзекутирана.
Така всички печелят.
57
0
 
43
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
избяга от лошите неверници западняците със гадния си манталитет ценности и студенина и се докопа до райския мюсулмански свят а сега рипа да се върне при гаднярите на запад?
неее тва хич не е лицемерно и нагло да мразиш някого а да искаш да се погрижи за теб нали? остава и да напишеш дебел роман за приключенията си и да го продадеш за милиони до като все още социалната западна система те издържа като жертва.
много ти отиват диарбекирите стой си там и се моли на аллах по много пъти
56
10
 
8
 
! Отговори
kenef преди 1 месец
Много си прос Гоше!
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и материалст,гуошу
54
9
 
34
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Ха, ще се сетят. Да отива в САЩ, нали любимият и идил си е тяхно отроче, сега да си прибират терористите заедно с бъдещите малки терористчета
53
63
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде в Русия - истинските създатели на ИДИЛ!
52
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички идилчета да си отиват в родината, създала това адско изчадие - сащ. Цеу създаде идил
51
28
 
22
 
! Отговори
Гoшу преди 1 месец
До Бай Оня

...и се радвай, че живеете тъпи комунистически задници в демокрация, иначе нямаше да имате възможност да я плюете. Питайте оня азиатеца с прическата от Северна Корея, какво става с тези, дето му плюят режима. Толкова сте безмозъчни, че чак ми е кеф да ви чета. И вижте колко е територията на Кочината и колко население има. 3 пъти по-голяма от Европа, с тройно по-малко население. Да се чуди човек, де са гейовете повече...
50
28
 
20
 
! Отговори
Гoшу преди 1 месец
До Бай Оня

Интересно, как комунистите, дето харесвате диктатурите на Путека, Ким Грух и Мъдурчо толкова си падате по хитлеризма? Той не изби ли във ВСВ 20 милиона от любимите ви алкохолици?
49
1
 
10
 
! Отговори
Мара преди 1 месец
Ама тя се е снимала във филм на "белите каски". Няма ли Англия и Франция да пуснат поне две бомби?
48
4
 
13
 
! Отговори
BACO Kiro преди 1 месец
Не знам аз много по тия неща но се носи мълва че ИS9ИЛ са го създали и родили западните спец+ спец на една малка държава с големи вузможности . За да се дестабилизира Близкия изток + нашата южна съседка , още и за да се компрометира и очерни поганската религия . такива си ми работи . тънки работи
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам аз много по тия неща но се носи мълва че ИSИЛ са го създали и родили западните спец+ спец на една малка държава с големи вузможности . За да се дестабилизира Близкия изток + нашата южна съседка , още и за да се компрометира и очерни поганската религия . такива си ми работи . тънки работи
46
8
 
46
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Промит мозък не се превъзпитава. От джихадист и комунист човек не става.
45
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ма,как така ще й обръщат гръб?За да почете паметта на мъжа си тая рано или късно ще се вмъкне на острова с *** ,което като стане голямо ще се взриви в метрото в пиков час за да зарадва майка си и стане мъченик.
44
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как така ще и нарушават правата??? правозащитници няма ли в тая англия? хелзински комитет нема там ли бе?
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Психо патите налазиха........
42
2
 
15
 
! Отговори
Некъф преди 1 месец
А ей тоя дето драска вицовете е 100% талибан с който трябва да се разправя ДАНС защото се опитва да ни разсея от новини с такава тематика. Сигурен съм, че ако му проследят IP-то ще стигнат до някой брадат чaлmap.
41
2
 
42
 
! Отговори
Некъф преди 1 месец
Абсолютно адекватна реакция на английското правителство!