Забрана на смартфоните за деца под 14 години?

Според германски експерти, малчуганите са изложени на риск
16 фев 2019 09:46, Нели Христова
27
Забрана на смартфоните за деца под 14 години?
Снимка: Flickr

Съвременния начин родителите да укротят поне за малко децата си, е да има връчат смартфон в ръцете, с който те да се занимават. Това ли е правилният подход обаче?

Според един от съветниците на германското правителство, на децата под 14 години трябва да им бъде забранено да използват умните телефони, съобщава DW.

Най-голямото притеснение идва от това, че те могат да станат свидетели на порнографско съдържание  още от ранна детска възраст, което да навреди на съзнанието им.

"Деветгодишните вече гледат такива снимки и клипове на техните връстници как мастурбират“, казва пред в. Funke Джулия фон Велер.

"Също както се опитваме да ги предпазим от алкохола и наркотиците, трябва да следим и за използването на смартфоните в прекалено ранна възраст“, допълва Велер, която е директор на асоциацията "Невинни в опасност".

Полицията потвърждава и друга опасна статистика – все повече малки деца са замесени в скандали с порнографски изображения. На всеки две седмици органите на реда са викани в различни училища, за да разследват оплаквания.

И сега, когато всички малчугани имат смартфони, заподозрените и виновните често са съвсем малки.

Промяна на закона би бил лесно решение на този проблем, но ще предпази само децата от интернет.

 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 4 седмици
аз съм джендерас
22
3
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 4 седмици
Казвате ми, че искате да лишите децата от един много полезен източник на знание само защото има ***, които прекаляват с него? Това е като да кажете, че никой не може да пие алкохол, защото хората се напиват. Сигурен съм, че половината хора в коментарите не биха искали да се забранят алкохолните напитки, нали?
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На съседчето до нас му купиха плейстейшън или геймърски компютър.
До 14-годишен беше прекрасно момченце, стройно, риташе футбол в двора и поздравяваше като се срещнем.

Сега цвичи, мучи и се смее истерично по цяла нощ, ходи с едно изпито лице и нищо около него не забелязва.
20
1
 
11
 
! Отговори
Bluesky1 преди 4 седмици
Телевизията е също толкова вредна! Най-гледните тв канали изобилстват с тъпашки филми пълни с всевъзмжни сцени на насилие, да не говорим за всякакви филми и предавания, в които до втръсване се преекспонира темата за секс, наркотици и прочие...
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Най-голямото притеснение идва от това, че те могат да станат свидетели на
порнографско съдържание още от ранна детска възраст, което да навреди
на съзнанието им"

Сиреч, официалната джендъристка пропаганда изобщо не е проблем.
Айде тоя съюз при Атлантида.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Да допълня...

Не, но определено не са му натяквали, че света е резерват за пухкави зайчета и основното занимание на хората е, да се прегръщат и държат за ръце по улиците ...
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 9

Едно време не е имало такива телефони. Ти си бил от добрите деца, щом си заспиал след Сънчо. Моето не може да заспи до 22:30, при това, ако е било на градина. Малко е трудно, да го пусна навън, защото пред нас е булевард. Дори и да имаше къде да играе, да имаше достатъчно деца, да нямаше откачени кучкари (защото има), или по 500 човека, преминаващи на минута през нас, има зако, който не ми позволява, да оставя детето без надзор, преди да навърши 12.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До К6

Еш па тоя ... Ами не му го давай, като за начало?
15
1
 
5
 
! Отговори
К6 преди 4 седмици
Няма да стане, вземи телефона от 14 годишните и виж какво ще стане, още повече ще се невротизират, трябва да се адаптираме или загиваме
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам някога нещо свястно да е постигнато със забрани. Преди 30 години гледах порно на касети и в списания. Не ме е увредило точно това. И да му вземете телефона и компа, едно дете, ако иска, пак ще намери начин да гледа.
Трябва да се общува с децата и времето им да се запълва със смислени ангажименти. Забраните са безсмислени.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен

Да не забравим и прекрасните видео игри / почти на 100 % са насилие и убийства /
12
0
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 седмици
Абе ако со възпитавате децата, няма проблем с интернет.
11
4
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 4 седмици
Телефоните са хубаво нещо и полезно,обаче интернет и смартфоните правят хората зомбирани *** и кукли на конци. Това ще разгради обществото съвсем вече до дъно!
10
5
 
10
 
! Отговори
Кики преди 4 седмици
Светът да черпи опит от Северна Корея,там са се погрижили доста сполучливо срещу порнография,насилия, наркотици и какво се сетите!
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най голямата грешка за укротяване на деца е да му дадат смартфон. Толкова ли няма играчки че със смартфон ще си играе. Нас едно време само със смартфони ни укротяваха през 70-те и 80-те години. Даваха ни самолетчета влакчета на момичетата кукли скачахаме на въже играехме на дама играехме футбол нямаше интернет нямаше минтернет по цял ден на вън. Вечер се прибирахме за сънчо в 19.50 часа гледахме детското и заспивахме сладко сладко. Затова израснахме истински хора а не джендъри.
8
7
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 седмици
До Анонимен 5 Сигурно Путин като малък е имал смартфон и е гледал насилие. Това го е изградило като силна личност. Така де..
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проблема е бе, че гледат а това, че повечето достъпно съдържание е с .. между мъж и жена, което обезсмисля голяма част от хомо-джендърската пропаганда.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Информацията сега и веднага, това са реалностите на днешният свят. Плюсовете и минусите от новата информационна ера са спорни, а смартфона е част от всичко това.
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 2

Насилието е част от човешката история и колкото и да се опитваме, да го отречеме, то винаги е с нас. Естествено е. Ние сме същества, които ползват насилие и ни идва отвътре. По-добре е, тази страна от нас да бъде призната и разгледана, отколкото игнорирана. Да не казвам, че някой хора са генетични определени, да бъдат бойци. А техните права?
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Най-голямото притеснение идва от това, че те могат да станат свидетели на порнографско съдържание още от ранна детска възраст, което да навреди на съзнанието им"

Филм в който главните герои избиват 50 човека е "okey", но пази Боже, някок да види зърно....