Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент

Българите Иван Кръстев и Росен Плевнелиев подкрепили инициативата
8 мар 2019 07:10, Анисия Иванова
162
Джендър въпрос в евроанкета, целта е следващият Европарламент
Снимка: Булфото, архив

Въпрос от България в онлайн анкета, разпространявана в целия Европейски съюз, събира гласове в подкрепа на узаконяване на еднополовите бракове във всички страни членки.

Инициативата се нарича "WeEuropeans” ("Ние, европейците”) и е описана като "непартийна гражданска кампания за мобилизация и поемане на европейския проект отново в ръцете на гражданите". Организатори са неправителствените организации CIVICO Europa и MAKE.ORG, а поддръжници – множество фондации и корпорации, съобщава "Труд".

Българите, подписали платформата, са политологът Иван Кръстев и президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

"Участвайте в най-голямото допитване до европейските народи, провеждано досега”, зове анкетата, в която според регламента всеки може да постави въпроси и всеки може да гласува неограничен брой пъти по 12 произволно избрани сред тях. Платформата откроява петте предложения с най-широка подкрепа и петте най-оспорвани във всяка държава поотделно.

Още по темата

Сред най-оспорваните в България е "Трябва всеки европейски гражданин да има еднакви права за брак и семейство, независимо от ориентация или личностно съзнание”, предложен от потребител, кръстил се Prince.

Това е най-директната формулировка в подкрепа на пълноправни гей бракове от всички държави в ЕС. В Латвия сред най-оспорваните е "Необходимо е да се гарантира спазването на правата на човека, равенството за ЛГБТ лицата”.

В Полша – "Партньорството и брачното равенство трябва да бъдат въведени за всички двойки, независимо от сексуалната ориентация”.

А в Румъния въпросът е поставен така: "Европейският съюз не трябва да налага приемането на еднополовите бракове в държавите-членки”.

Допитването ще приключи на 22 март, след което предложенията ще бъдат "публикувани в европейските медии и разпространени сред всички европейски граждани из целия континент" и връчени "на политическите лидери от всички страни и на кандидатите за европейските избори”.

Т.нар. Европейска гражданска програма ще бъде представена и по време на последното заседание на Европейския съвет преди евровота – на 9 май в румънския град Сибиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото, за което не са помислили авторите на анкетата е, че ще сваляме правителства, докато не чуем правилните думички- "не приемаме анкетата".
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"зове анкетата, в която според регламента всеки може да постави въпроси и всеки може да гласува неограничен брой пъти по 12 произволно избрани сред тях."А такаа. Анкета, в която можеш да гласуваш неограничен брой пъти ще симулира изкуствено мнозинство за узаконяване на гей браковете. И тъй като източникът е неправителствена организация, ще има хора, чиято целодневна работа ще е да генерират безброй одобрения. Мръсниците се готвят чрез измама да ни налагат нещо, окето не искаме.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да се пише, за да знаем какво ни готвят, а не да ни изненадат в гръб джендърите. България трябва да се вдигне срещу тази заплаха!!!!
3
39
 
5
 
! Отговори
Таню преди 5 години
И като е бил президент, няма право вече на гражданска позиция? Аре, изгорете си потурите, че да избегат въшките...Съвсем друга история е, че по тия анкети моеш се кръстиш, как ти дойде... Джорнале...
2
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българите, подписали платформата, са политологът Иван Кръстев и президент Росен Плевнелиев (2012-2017 г.)."Тоест излиза, че Роската работи и извършва подривна дейност зад гърба на целия народ. Каква "изненада".
1
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван Кръстев от години получава тлъсти хонорари за да манипулира общественото мнение.Той е на заплата в античовешката антибългарска организация Америка за България.За другото лице се знае отдавна ,че е с неустановена сексуална ориентация.