Джефри ван Орден: UK внася по 9-10 млрд в ЕС годишно

Британският политик пред М.Милотинова в "Брюксел 1"
Обновена: 1 апр 2019 10:57 | 31 мар 2019 17:30, Камелия Цветанова
30

"От началото на членството ни сме платили 500 млрд. лири към ЕС. Ако направите някои изчисления, в нетно отношения плащаме над 10 млрд. лири на година. Това е нетната сума. Брутната сума е между 14 и 15 млрд. 4 или 5 млрд. получаваме по линия на Общата  селскостопанска политика и структурни фондове. Ако ги извадите от 15-те милиарда, ви остават 9 или 10 млрд," заяви британският политик и дългогодишен евродепутат Джефри ван Орден, зам-председател на групата на Консерваторите и реформистите в ЕП, в разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Всяка година внасяме 9 или 10 милиарда. Хората трябва да разберат, че в ЕС членуват 28 държави. 9 от тях плащат. Ние сме вторият по големина платец в евробюджета,” заяви Джефри ван Орден.

Реална ли е възможността за оттегляне на молбата на Великобритания за напускане на ЕС?

"Технически и де юре – възможност е. Политически - мисля че ще е катастрофално. Абсолютно катастрофално," коментира политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да Великобритания печели нещо от ЕС безмитна търговия пътуване без визи и куп други.Но някой долу много правилно попита ако е добре в ЕС защо напускат.Веднага ти обяснявам.Защото първо както казах те от самото начало не искаха да са в ЕС и бяха със специален договор а не като редови член.Ролята им беше да направят ЕС икономически зависим от тяхните плащания и ако ЕС един ден стане икономическа или военна заплаха са САЩ веднага по заповед от Вашингтон да напуснат и да предизвикат икономическа и
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе достатъчно е да се види какво представлява британската икономика от 60-те, тоест преди ЕС, и сегашната. През 60-те години милиони безработни, колапс на тежката индустрия, тотална неконкурентоспособност на световните пазари, беднотия и мръсотия в градовете, военно положение в Северна Ирландия. Няма да плащат вноските ама ще им излезе през носа.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 4 сега мислете как ще кажете утре на британците че ще трябва да работят за жълти стотинки по вътрешния британски стандарт скапаната работа която пробутвате на източноевропейците.Нали ние сме ви големия проблем.Ми да но източноевропеец във Великобритания работи онова което самите британци не искат- портиер готвач чистач шофьор сестра в отделението за тежки заразно болни.И то за минимална заплата.Нямам търпение да видя кой британец ще работи това.Като стане ясно, че никой ще го ду.хнете хубаво.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Щом повече печелят от ЕС защо искат да напуснат, никой не бяга от финикийските знаци.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък и нещо друго.Великобритания не дава тези пари от европейска солидарност а защото така прави все по-зависим ЕС икономически от себе си а това прави по-лесна реалната и цел да прокарва интересите на САЩ в ЕС.Тъй че и без тоя американски троянски кон ще сме си добре.Великобритания винаги и във всичко е на страната на САЩ не на ЕС.Пък това че от самото начало не искаше да влиза и проявяваше лошо отношение към всички други народи в ЕС и това е така.Но сега мислете как ще кажете утре на британците
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този има холандско име.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И що плащат за да се плаща някой го е подписал значи нещо печелят, никой не плаща е тъй 10 млрд. Едно е сигурно недоносчето се разпада.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе всичките брекзитаджии едно имам да ги питам защо все обясняват че едва ли не ЕС ги спира не не ви спираме ние а собствените еи гласуващи вече трети път против национални депутати.Стига сте се чудили кой да обвинявате за вътрешните си проблеми.И стига с тия пари.Ес сумати време съществуваше без Великобритания в него която впрочем така и реално не влезе в него беше със специален договор а не редови член, тъй че и без 52 ви щат ще се оправим.