ЕНП ще запази лидерската си позиция в европарламента

Статуквото ще се запази и за социалистите, смята поред Борислав Мавров
3 апр 2019 17:30, Екип на Bloomberg
4
ЕНП ще запази лидерската си позиция в европарламента
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

На предстоящите европейски избори не се очаква сериозно разместване на пластовете. Очакванията са, че ЕНП ще запази водещото си място, а европейските социалисти ще са втори, както е и понастоящем. Това каза Борислав Мавров, изпълнителен директор на Фондация "Европейски институт", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Очаква се на следващите позиции да се наредят "Зелените" и либералите, коментира той.

"Завоят на френския президент Еманюел Макрон към "Зелените" може да означава възможност за формацията да достигне до третото място. "Зелените“ печелят популярност в Западна и Северна Европа. Не очаквам голямо преконфигуриране в Европейския парламент. Системните и традиционни формации отново ще бъдат начело на Европа", прогнозира Мавров.

"Сигналите, които изпращат избирателите, е крайно време да бъдат разчетени от европейските лидери и да се предприемат стъпки към реформи. Те изглеждат неизбежни, но страшно трудни за осъществяване", допълни той.

Целият разговор може да видите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мария Гаргамел-Понемчената, съпруга на немец и майка на българо-немчето Жан-Едуард, нали е против популизма, как може да е в парламентарната група на Народна Европейска партия, тя трябва да е депутат от Гестапо заедно със скъпия и Хер Флик.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейската АНТИнародна партия да спре с популизма в името си а да се нарече Партия на Олигарсите в Европа и на МУТРО-ОЛИГАРСИТЕ в Булгааристан. Те най-много реват, че са против популизма, а в същност са най-крайни популисти.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво а тва енп ? Да не е некоя жедерска група ?