Макрон втвърди тона към имиграцията и ислямизма

"За да приемате хора, трябва да имате дом"
26 апр 2019 11:26, Елка Василева
53
Макрон втвърди тона към имиграцията и ислямизма
Еманюел Макрон. Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон възприе твърд тон към имиграцията и политическия ислям, представяйки предложенията си, формирани въз основа на националния дебат, започнал след протестите на "жълтите жилетки", предаде ДПА.

Границите са една от опорите на нацията, заяви френският президент, подчертавайки, че вярва твърдо в правото на убежище, но "за да приемате хора, трябва да имате дом".

Макрон повдигна и въпроса за френския принцип за светското начало на държавата, заявявайки, че проблемът е в стремежа на някои малцинства да се отделят от останалата част на държавата.

"Говорим за едно отделяне, което на места се е случило подмолно, защото Републиката не е спазила своите обещания, говорим за хора, които в името на една религия следват политически проект, този на политическия ислям, който иска да се отдели от нашата Република. И по този въпрос поисках от правителството да бъде неотстъпчиво", добави Макрон, цитиран от Франс прес, отбелязвайки, че във Франция се води дебат за мястото и организацията на исляма на територията на страната.

Това е труден въпрос за френското общество, който често се подхранва от конкретни случаи като носенето на ислямско було в училищата или някои учебни програми. От 1905 г. Франция има закон за разделяне на Църквата и държавата, създавайки светска република.

"В последно време засилихме приложението (на закона от 1905 г. - бел. АФП)", включително чрез затваряне на училища, културни центрове и асоциации, които не спазват правилата на републиката, подчерта френският държавен глава.

От ноември правителството провежда консултации с религиозните представители, за да финализира проекта си за реформа на закона от 1905 г., целяща предимно да се подобри прозрачността при финансирането на религиите и да се гарантира спазването на обществения ред, припомня АФП, цитирана от БТА.

В речта си френският президент определи ислямския екстремизъм като заплаха за френската република и подчерта, че иска правителството да работи по-усилено, за да попречи на екстремистите да навредят, отбелязва Асошиейтед прес.

Френският президент обеща и децентрализация на системата, заявявайки, че гражданите очевидно искат решенията да се вземат по-близо до тях и Франция трябва да промени метода на организация на републиката, отбелязва ДПА. Различните функции на различните равнища на властта трябва да бъдат по-ясни, за да може хората да знаят за какво гласуват на местни и национални избори.

Освен това гражданите трябва да могат да включва теми в дневния ред на общинските съвети чрез петиция, добави Макрон.

Френският президент заяви, че не се интересува от шансовете си за преизбиране през 2022 година. "Искам да успея", подчерта той на пресконференцията в президентския дворец.
 


53
Още от ЕС
Следващият премиер на Испания: Ще е млад, бял и изискан космополит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 3 седмици
Каквото и да каже Макрон, никой нормален човек не би се вслушал в думите му. Защото неговата ценностна система и критичното ми мислене лъсват само като си даде човек сметка, че на 30 години се е оженил за жена, минала климактериум преди повече от 25 години.
45
0
 
4
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 3 седмици
Франция е нагледен пример за резултата от един експеримент с ценностите на един народ , либерализма е разтворил като киселина душата на цяла нация и я превърнал в един птичи двор начело на които стои един *** петел . Макрон вместо да дава съвети е по-добре добре да се справи първо с *** те в курника
44
0
 
7
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 седмици
Микрон може да се втърдява само пред бабички. Турбо злетак е иначе във всяко едно отношение. Ционистка геронтомарионетка
43
1
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 3 седмици
Без значение ,дали се бори за втори мандат или ,че иска да успокои напрежението с желтите жилетки,това е един хубав момент за Европа!!!Ако франция и Германия(като падне Меркел) се захванат,ще ораничат мигранският поток и тогва със силна политическа воля,ще може и да се реши вътрешният проблем.Дай Боже политиците наистина да се осъзнаят,че отворените граници са самоубийство!
42
7
 
8
 
! Отговори
Jessy James преди 3 седмици
NATO-Nort Atlantic Treaty Organization, НАТО-Северно-атлантическа военна организация в която членуват много държави по света. Просто справка за простите и неграмотни ватенки.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълна заблуда цари относно Макрон.... ..приписват му се всякакви величини и не знам какви си "спасителни планове" за Европа ? А пък той, просто "играе за другия отбор", както казваше Обанана !
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цени, заплати и пенсии в Царство България през 1930-те год.: В рекламата на ресторант „Стара Америка” от 1933 г. четем следните цени на предлаганите ястия и напитки:
Агнешко – мешено – 10 лв, бъбрек – 2лв, пържола – 2лв, дробчета – 1лв, сърца – 1лв, далачета – 1лв, момици – 1 лв. шишчета – 2 лв, ядки – 1лв, кебапчета – 1лв.
Телешки – кебапчета – 0.50 лв, пържола – 4 лв, кюфтенца – 1 лв, филе – 6 лв.
Свински – карначета – 1 лв, пържола – 5 лв, филе – 5 лв.
Говежди – пържоли – 5 лв, филе – 6 лв, нервозни кюфтета – 1 лв.
Вино – в заведението 12 лева, за дома - 8 лева.
Рекламата указва, че т
39
2
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
Както многократно съм казвал, в момента Макрон е най-опасния човек в Европа, а може би и на света! Отровен сатанист, изпаднал от дебелото черво на Луцифер! Дано Бог да пази народите на Европа от него и господарите му!
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО е международна организация а не Американскав
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макрон каза и за Европейска армия! Но никой не го чу! Оплюха го даже.И то Европейци! " Скъпо" било не знам си какви глупости казаха. От някъде трябва да се започне! НАТО да си се връща в Америка! Срам и позор е за Европа като континент.Друг такъв да я "пази"! Схващате ли?
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време е с емиграцията да се приключи! Войните свършиха.И всеки да се връща там откъдето е! Никой никъде не е желан!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Маркон втвърди тона"... ШШШШ тоз да не си мисли, че приказва с бабата? Там да втвърдява каквото си иска, ако още му разрешават. Като говори с независими държави да се съобразява, че да не му се смали износа за половин свят... Колкото му е мек да не му омекне още повече... Износа де...
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Салама е дявола
33
0
 
21
 
! Отговори
Тервел от гроба преди 3 седмици
Исляма действа подмолно,махайте ги дорде е време
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До №23: А ти да не би да знаеш историята?!Далеч преди кръстоносците да осъществят походите си,през 717 година синът на основоположника на Дунавска България,кан Аспарух,Кан Тервел,разбива нахлуващите към Европа ислямски пълчища при Константинопол и така спасява "ЕвропаТА",като ги отказва от тази инвазия!

През 732 г,от своя страна,франките разбиват арабите при Поатие(дн.Южна Франция и ги връщат зад Пиринеите.Иберия(дн.Испания,остава под тяхна власт до към 1490г(около 700 години)! Чети,бе!
31
2
 
4
 
! Отговори
xoxo преди 3 седмици
smart
30
2
 
13
 
! Отговори
милър френ преди 3 седмици
Стягайте примкана,да не ви я стегнат,исля-мите,френки
29
1
 
8
 
! Отговори
До Социопат преди 3 седмици
То ти се изложи май по форумите? Чети и мисли! Къде в Западна(ла) Европа е била завладяна от исляма освен Испания и част от Италия?
28
5
 
35
 
! Отговори
домошар преди 3 седмици
Четох три пъти статията и не ми стан ясно какво е казал Макрон. Иска май да каже, че французите нямат дом ?
Французите от много години нямат техен си дом. Те са вилает на Алжир и Мароко. 2/3 от тях са пофранцужчени ислямисти и така е от години. от останалта 1/3 половината са французи а другата половина са просто ислямисти.
Е, това е положението, братя с жълти жилетки!
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След тероракта в Демократ.социалист.реублика Шри Ланка както е официално се вижда,че туй-За да приемате мигранти трябва да имате дом- звучи кат либерално понеж хората коит пострадали са предимно християни си имали дом и не само условно,а конкретно свой дом понеж били местни обитаващи държавата вписали са се в католическа общност от вярващи с храмове,що туристи гости как част от религиозна институция при светско управление,спокойни до мига дет на вратата бомбен торбалан се появил даряващ подаръци