Юнкер: Либидото в Европа си отиде

"Германците критикуват Италия, но сами не спазват правилата"
3 май 2019 18:10, Бойчо Попов
48
Юнкер: Либидото в Европа си отиде
снимка: Ройтерс

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се ангажира с това за първи път германец да стане президент на Европейската централна банка (ЕЦБ). Гуверньорът на Бундесбанк Йенс Вайдман е „убеден европеец и опитен централен банкер", „подходящ“ за позицията, казва Юнкер в интервю за германския Handelsblatt. „Не споделям мнението на части от Южна Европа, че един германец не може да стане президент на ЕЦБ“, казва Юнкер в разговор с германските ни колеги.

Позицията на президент на централната банка трябва да бъде заето през тази година, защото мандатът на сегашния гуверньор Марио Драги приключва на 1 ноември. Освен Вайдман сред останалите имена, които се спрягат за позицията, са тези на управителите на централните банки на Франция и Финландия Франсоа Вилерой дьо Гало и Оли Рен, както и френският член на борда на ЕЦБ Беноа Кьоре. Франция обаче вече имаше представител на тази позиция - Жан-Клод Трише. 

Юнкер предупреди за прекалените очаквания от евентуален германски ръководител на ЕЦБ. „Вайдман не може сам да промени паричната политика на еврозоната, защото за това решения взимат не е само президентът, а Бордът на централната банка", поясни той.
 
В интервюто си Юнкер говори и за възхода на популистите в ЕС и защо не очаква Ангела Меркел да премине на някакъв пост в Брюксел.

„Считам, че направихме много за сближаването на гражданите. Най-важното нещо беше да станем по-големи в големите неща и да бъдем скромни в малките неща. Убедих се, че Комисията вече не се интересува от всеки последен детайл в живота на гражданите... Опитахме се да спрем това зло, което хората правилно смятат за изключително тежка бюрокрация. Ние ограничихме броя на законопроектите на ЕС до 20 на година - много по-малко от преди. Фактът, че това не се забелязва от хората, ме учудва и разочарова. Може би именно над 1500 дела за нарушения на ЕС срещу държавите членки гарантират, че гражданите могат да упражняват правата си съгласно правото на ЕС“, казва Юнкер.

Според него възходът на десните популисти в много държави в Европа е свързан с вътрешни за страните причини. „Но какво ще се случи, ако националистичните партии от дясната и лявата палитра на ЕС спечелят надмощие? Тогава не само ЕС ще бъде приключен, но и либералните демокрации, свободните общества. Това трябва да бъде изяснено на всеки, който например избира „Алтернатива за Германия“, казва Юнкер.
 
Той говори и за факта, че европейците знаят твърде малко един за друг. „Хората в Лапландия нямат представа какво правят сицилианците. Но ЕС се нуждае от общи правила за всички. Така че трябва да се справяме повече с чувствителността на другите. Ако ръководителят на правителството на друга страна изисква нещо, ние не трябва непременно да се съгласяваме с него, но поне да се поставим в неговата позиция“, казва още председателят на ЕК. И дава за пример непримиримостта на германците спрямо бюджетните своеволия на Италия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ ВИ КАЗВАМ : " ТОВА Е БАНКОВ ДАЛАВЕРДЖИЯ -ОТ БАНКАТА НА "ВЕЛКОТО ХЕРЦАГСТВО" -ЛЮКСЕМБУРГ "!!!!??? А ЛАГАРД ТРЯБВАШЕ ДА Е В ПАНДЕЛАТА , НО ЕВРЕЙСКАТА ,СЕМИТСКО-ЦИОНИСТКА *** -В СВЕТОВНИТЕ "ФИНАСИ" Я ОТЪРВА- ЧРЕЗ ПРОДАЖНИ ЧОВЕЧЕТА ОТ БЕЛИЯ СЕКТОР НА ПОПУЛАЦИЯТА НИ !!!!!!!!!
40
2
 
4
 
! Отговори
елка василева преди 4 години
Юнкер: Либидото в Европа си отиде , Отиваме на кръчма да се накъркаме
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От написаното разбираме, че според Ишиаса "либералните демокрации и свободните общества" са нещо прекрасно, безалтернативно и заслужават светло бъдеще.Хората, обаче, не мислят така. За тях "либералните демокрации и свободните общества" са ругателни думи и отживелици, които ще бъдат забравени като лош сън.
38
3
 
1
 
! Отговори
Елена преди 4 години
До Анонимен 34Прав е Юнкер, че малко знаем един за друг. Ако знаеше, че той е бил цяла седмица в кома след катастрофа, може би щеше да се побоиш от бога да даваш такива заключения
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдението в заглавието го няма в текста
36
5
 
10
 
! Отговори
ЕС са чифути! преди 4 години
Така ги е виждал и Вазов! Такива са били, такива са и днес - ***! " Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници." Сега не са ли същите мошеници, прикоткаха ни, за да ни използват. Прикоткаха младите за работна ръка, затова ни унищожиха индустрията, даже и земеделие нямаме! Колкото по скоро станем независими от ЕС, толкова по добре за България, ще се развие туризма и тези западни *** отново ще си плащат да видят раят на земята! България е красота!
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКак ми се ще да ти дам повече плюсовееее............
34
4
 
10
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Не забравяйте Цветан Василев ,той ще оправи ЕЦБ.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ишиаса става все по-зле с всеки изминал ден, как изобщо тоя смахнат чичка стана председател на ЕК?!? пълен алкохолик.
32
10
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Идва края на това едоносче , рожба на Студената война , заченато в изпепелена и разчленена Европа в ВСВ.Европа , два пъти губи Втората световна война .Тежко на България
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Освен ако другия не е българин.
30
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ишиасовия няма право повече да говори от името на ЕС!След като минат изборите новото ръководство да решава.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега от разстояние на времето,намирам за голяма грешка разпадането на източния блок, защото тогава е имало баланс и спазване на международните норми,светът е имал по-човечно лице,а сега няма никакъв баланс и от това страдат по-малките,слаби държави.Има една свирепа алчност и бездушие,които погубват хората навсякъде по света.Остава само да се надяваме на милосърдието и разума на по-големите.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общи правила..., хората обаче живеят различно, имат различен манталитет. евро*ейците се опитват да ги оеднаквят, да заличат националности, да превърнат всички в послушни овце, което няма да стане докато в Европа ислямистите са малцинство.
27
3
 
14
 
! Отговори
марая гейбриъл преди 4 години
искам да каже, че независимо от ишиаса си, председателя Юнкер е много потентен
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако политик от неговия ранг е употребилдумата "либидо", значи той е натискалнай -много за въвеждане на джендъра.Ако си е отишло либидото,какво оставав *** и как ще си комуникирамепрез плета?
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някога,когато бяхме в източния блок,живеехме като в рай,с напълно безплатно медицинско обслужване,с обгрижване за всеки,с високо образование,с голяма свобода - каквато никога не са имали западните държави и не знаейки какво е това бедност!Радвахме се,когато се разпадна източния блок,след което платихме жестока цена и разорение на държавата,така ще се случи и ако се разпадне ЕС,ще платим жестока цена и ще се превърнем в копие на мизерните държави от Латинска Америка!
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има неща,които и аз не харесвам в ЕС,например,като това да ни сервират никому ненужни ИК,вместо да се погрижат и стимулират населението,което е в трудно положение!Но все пак с ЕС е по-добре,отколкото без ЕС.Някога,когато бяхме в източния блок,живеехме като в рай,с напълно безплатно медицинско обслужване,с обгрижване,с високо образование,с голяма свобода и не знаейки какво е това бедност!Радвахме се,когато се разпадна източния блок,след което платихме жестока цена,така ще се случи и с ЕС,ще плат
23
5
 
26
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Еврейският Съюз не представлява европейците - това е властова структура от юдеи и продали се на юдейте за 30 сребърника, чиято единствена цел е на държи европейците в юдейско р0бство!
22
3
 
22
 
! Отговори
8 инча преди 4 години
аз имам Либидо за цял ЕС, но власт и пари не ми дават, защото съм нарочен за изтребване биологичен вид - бял хетеросексуален мъж!!